שלום! צריכה עזרה

• פותח הנושא rey
  • פורסם בתאריך

rey

New member
שלום! צריכה עזרה

אני מאיירת ספר ילדים ועכשיו עובדת על העימוד הסופי.סרקתי את האיורים וצבעתי בפוטושופ.הענין הבעייתי הוא שהדפסתי חלק מ האיורים ופשוט אני מאבדת את חצי מהסיטורציה של הצבע , ובכלל הרבה מהאיכויות של הצביעה מתפספסות-0 גוונים נעלמים וכו'... השאלה היא כזאת- האם אפשר לסמוך על כך שבבית דפוס יוכלו להוציא את הצבעים המקוריים כמו במחשב , או שתמיד יהיו הבדלים משמעותיים? אני אמנם מוסיפה עכשיו לכל האיורים סיטורציה ,אבל זה ממש לא זה .. אני ממש רוצה להגיע הכי קרוב לצביעה המקורית - ואני פשוט לא מבינה איך זה עובד , יכול להיות שכולם מתמודדים עם הבעיה הזאת ?? או שיש איזה טריק שיכול לפתור את זה ? תודה לכל מי שמנסה לעזור!

amitais

New member
שני טריקים עיקריים

לפני שאת מפגיזה בסטורציה: א. להוציא אייריס, שזאת הדפסה שמדמה דפוס בצורה הכי קרובה הידועה לאדם. אייריס זה אמנם יקר, בסביבות 100 ש"ח ל-A3, אבל מאוד עוזר לקבוע את הצבעים של הקובץ הסופי לדפוס. אפשר למקם כמה איורים או אפילו חלקי איורים על A3 אחד. צריך לשמור ב-CMYK באותו פורמט שאח"כ תשלחי לדפוס (נגיד EPS או PDF). אחרי שתוציאי את האייריס תשבי איתו מול המחשב ותתקני את הצבעים באופן סופי. ב. אין שום דרך להבטיח את צבעי הדפוס באופן מושלם. הדרך היחידה להשפיע עליהם היא לשבת ליד המכונה בעת ההדפסה, וכשמדפיסים את מאתיים העותקים הראשונים שתמיד מדפיסים לניסיון, לעמוד ליד הדפס ולבקש ממנו לשנות את מינוני הצבע השונים: פחות צהוב, יותר מג'נטה, וכו'. כדי לעשות את זה צריך לוודא שהדפוס יתאם איתך מראש את מועד ההדפסה, ולא יתחילו להריץ את כל הכמות לפני שאת חותמת על הדפסה שמוצאת חן בעיניך. ג. אם את מעורבת בעוד אספקטים שקשורים להפקת הדפוס, ייתכן שתמצאי עיניין במדריך למו"ל שאני כותב ומפרסם השבוע, אצלי בבלוג.

rey

New member
היי עמית , תודה רבה ועוד שאלה

מאחר וזה פעם ראשונה שאני מתעסקת גם עם העימוד והתוצר הסופי (ולא רק עם האיור עצמו) אני נתקלת בכמה בעיות .. בקשר להעברה הסופית לבית הדפוס , אני עובדת על העימוד בתוכנת אין דזיין של אדובי , האם זה לא מספיק להעביר להם את הקבצים הסופיים שאני עושה בתוכנה בקובץ של indesign? נכנסתי לבלוג שלך , תודה על האינפורמציה!!

amitais

New member
לא מומלץ

רצוי לייצא את העמודים לפוסט סקריפט, וגם לעשות מהפוסט סקריפט PDF. כעקרון, את צריכה הדרכה מבית הדפוס לאיך עושים את זה, אבל בקצרה: מגדירים במחשב מדפסת פוסט סקריפט, כמו דולב800 של סאטיקס למשל, מדפיסים לקובץ PS דרך המדפסת הזאת, ואת הקובץ הזה שולחים לאקרובט דיסטילר, בהגדרת PRESS QUALITY, שיעשה מזה PDF. להסברים מפורטים יותר פני לפורום גרפיקה ודפוס או יותר טוב, לבית הדפוס.

SCaToPHaG

New member
לא חייבים PS מאינדיזיין

באינדיזיין יש מדפסת אקרובט בילט-אין, אין צורך לייצור פוסטסקריפט ולדסטל - מספיק להשתמש בפקודת אקספורט, יוצא PDF כמושצריך.

amitais

New member
היו לי בעיות עם המדפסת הזאת

מצאתי שיותר בטוח להשתמש בשיטה הישנה.

leshemAmit

New member
במקום לשמור ב-cmyk, תתחילי מראש

לעבוד ב-cmyk. כי אם תעבדי בrgb ורק בסוף תחליפי הוא עדין ישנה לך את הצבעים המקוריים שבמקרה הגרוע יכול לאבד לך הרבה שינויי גוונים בצבע.

SCaToPHaG

New member
not.

לעבוד מראש ב-cmyk זאת שיטה מוגבלת ומטופשת. לפרופיל cmyk ספציפי ממירים ברגע האחרון לפי המדפסת המיועדת. אם "רוצים לראות איך זה נראה בcmyk" לוחצים ctrl+y. [למרות שגם זה לא אומר כלום]

rey

New member
תודה לכם, אני כאן נאבקת בכל העסק

הזה. בנתיים אני לא לוקחת סיכונים. עשיתי 2 שמירות - שמירה של הצבעים המקוריים. ושמירה נוספת של תיקוני צבעים לפי ההדפסה הביתית. יש לי תחושה \שלמרות שהמדפסת שלי היא לא מהאיכותיות ביותר הכיוון הסופי יהיה קרוב למה שיוצא בדף המודפס .. אז עד שהסופרת תמצא בית דפוס אני בנתיים אעבוד קצת מסורבל וכפול ,בתקווה שזה יקל אחרכך.

amitais

New member
מדפסת ביתית איננה אינדיקציה

לשום דבר. את האייריס את יכולה לעשות בכל לשכת קדם דפוס גם לפני שיש לך בית דפוס. את יכולה להמליץ לסופרת שלך מתוך הרשימה שיש פה במאמרים.

leshemAmit

New member
לא שהניסיון שלי רחב. אבל תמיד עבד

לי ככה שלא ראיתי הבדלים בהדפסה.

romi1304

New member
המרת פורמט צבע לCMYK

אם עובדים על RGB כאשר מייצאים להדפסה, אז מאבדים מידע רב. בשביל לא לאבד עוד יותר מידע, צריך לגשת לedit>color settings בפוטושופ ושם לשחק קצת עם ההגדרות עד שתצא תוצעה משביעת רצון.

למעלה