שלום! צריכה עזרה!

halavit

New member
שלום! צריכה עזרה!

אני רוצה לחגוג יומולדת שנה לביתי. הכוונה להזמין לביתי כ- 20 איש (הורי ואחי הורי בעלי ואחיו + המטפלת). כיוון שמדובר ביום חמישי ב 17:00 חשבתי על ארוחה חלבית ולא בשרית. כמו כן כיוון שנראה לי מתאים יותר (יומולדת לקטנה) חשבתי על בופה ולא על ארוחה מוגשת לשולחן. חשוב לי להשוויץ בכישורי הקולינריים אבל אני גם עובדת ולכן אין לי הרבה זמן לעמוד במטבח. חשבתי על דברים כמו פשטידות, סלטים, בלינצסים, בגטים - דברים כאלו. יש לכם רעיונות בשבילי? לתפריט ואולי לעוד דברים? כל רעיון יתקבל בברכה! נ.ב. רצוי גם דברים שהבת שלי (תהיה בת שנה כאמור) תאהב לאכול אבל לא חובה!

דנטל

New member
פונדו גבינה, בין היתר

לא מתאים לילדה הקטנה, כי זה חם מדי בפנים, אבל בשבילה אפשר אולי לחכות שיתקרר. אפשר גם לבשל קוביות גבינה צהובה מצופות בפירורי לחם. בכלל, יש המון מתכונים עם ‏קוביות גבינה (וזה מאוד שמן). מאוד נפוץ בבופה חלבי לחתוך מקלות ירקות (גזר, מלפפון, פלפלים בצבעים שונים) ולהכין לצידם רטבים מגבינה לבנה עם שום ושמיר, גבינה לבנה עם פפריקה חריפה, גבינה לבנה עם זיתים. רצוי שיהיו כל מיני סוגי לחמניות ולחמים וצלחות עם פרוסות של כל מיני סוגי גבינה צהובה, ומשולשי גבינה. אפשר להוסיף קערה עם קוביות גבינה בולגרית ולזלוף קצת זעתר מלמעלה, להוסיף גם קערה של קוביות גבינה צפתית ולבּנה. בגלל שזה חלבי את גם יכולה להוסיף דגים מוכנים כמו סרדינים או לקרדה או מטיאס או דג מעושן וגם פרוסות סלמון. בשביל הקינוח - ובשביל שזה לא יגזול הרבה זמן - תקני עוגה. אם אין לך זמן, תחסכי לעצמך את זה. שמעתי בסופר את הקופאית הראשית מרכלת שהעוגות של מחלבות גד מעולות. זה נורא נשמע כמו פרסומות, במיוחד כשהפורום הזה בחסות של מחלבות גד, אבל זה מה ששמעתי אותה אומרת. לי, אישית, אין מושג, כי עוד לא טעמתי.

shimonm

New member
מתכון פונדו גבינה

îúëåï: ôåðãå âáéðä øëéáéí: 50 âøí çîàä 1 ëó ÷îç 2 ëåñåú ééï ìáï âáéðåú (çøéôåú): 200 âøí âáéðä îñåâ àîðèì îâåøøú 200 âøí âáéðä îñåâ âøåééø îâåøøú 100 âøí âáéðú ÷îîáø àå áøé çúåëä ì÷åáéåú ôìôì ìáï àå ùçåø ìôé äèòí 1/2 ëôéú àå éåúø àá÷ú ùåí 2 ëôåú ÷éøù (ìé÷ø) 3 ëôåú òéøéú ÷öåöä áàâè ôøåñ åëì ôøåñä çúåëä ì-4 îú÷ï îéåçã ìôåðãå âáéðä òí ôúéìä åîæìâåú ìôåðãå àåôï äëðä: ääëðä ëîå áøåèá áùîì åçùåá ìä÷ôéã òì ñãø äôòåìåú åòøáåá úîéãé áîèøó "àâñ" éãðé: îîéñéí àú äçîàä áñéø òì ìäáä áéðåðéú. îòøááéí áîäéøåú àú ëó ä÷îç. ìäåñéó îòè ééï åìòøáá òã ùîñîéê. ìäîùéê ìäåñéó îòè ééï ëì ôòí úåê òøáåá îúîéã. ìäåñéó àú äâáéðåú îòè áëì ôòí åìòøáá òã ìäîñä îåùìîú. ìäåñéó ôìôì èçåï ìôé äèòí, àá÷ú ùåí, ÷éøù (ìé÷ø) åòéøéú ÷öåöä (àí àåäáéí). ìäòáéø ìîú÷ï äîéåçã ìôåðãå òì ôúéìä áåòøú åìèáåì àú çúéëåú äáàâè.

דנטל

New member
תודה, ותרגמתי את הג'יבריש

מתכון: פונדו גבינה רכיבים: 50 גרם חמאה 1 כף קמח 2 כוסות יין לבן גבינות (חריפות): 200 גרם גבינה מסוג אמנטל מגוררת 200 גרם גבינה מסוג גרוייר מגוררת 100 גרם גבינת קממבר או ברי חתוכה לקוביות פלפל לבן או שחור לפי הטעם 1/2 כפית או יותר אבקת שום 2 כפות קירש (ליקר) 3 כפות עירית קצוצה באגט פרוס וכל פרוסה חתוכה ל- 4 מתקן מיוחד לפונדו גבינה עם פתילה ומזלגות לפונדו אופן הכנה: ההכנה כמו ברוטב בשמל וחשוב להקפיד על סדר הפעולות וערבוב תמידי במטרף "אגס" ידני: ממיסים את החמאה בסיר על להבה בינונית. מערבבים במהירות את כף הקמח. להוסיף מעט יין ולערבב עד שמסמיך. להמשיך להוסיף מעט יין כל פעם תוך ערבוב מתמיד. להוסיף את הגבינות מעט בכל פעם ולערבב עד להמסה מושלמת. להוסיף פלפל טחון לפי הטעם, אבקת שום, קירש (ליקר) ועירית קצוצה (אם אוהבים). להעביר למתקן המיוחד לפונדו על פתילה בוערת ולטבול את חתיכות הבאגט.

shimonm

New member
את יכולה להשתמש ב......

במתכון שמשורשר למטה שלי : פאי פטריות shimonm

למעלה