שלום, צריכה עזרה...

בוממה

New member
שלום, צריכה עזרה...

אהלן אנשי הרי פוטר. אני מכינה מערך שיעור, ורוצה לשלב טקסט קצר מתוך הרי פוטר. השיעור עוסק באיתור מידע, במציאה של משהו מסויים בתוך ספר ענק (למשל לחש ספציפי בתוך ספר קוסמים...). בקושי למצוא, באתגר למצוא... למישהי/ו יש רעיון? תודה!

HassiD

New member
את רוצה ציטוט ספציפי?

או שאת מתכוונת לרצף ציטוטים (ציטוט-בהמשכים)? כי אם כן - יש בספר הראשון את כל החיפוש אחר ניקולאס פלאמל בסיפריה.... (אפשר אולי לצטט את רגע המציאה, שהרמיוני מגלה שהוא בן משהו כמו 600, ואז נופל לה האסימון שהיא לא מצאה כי היא חיפשה בקטגוריה הלא נכונה.....)

קלי קלות

מתוך הספר הראשון "הארי פוטר ואבן החכמים" יש לי רק את הספר באנגלית אז התרגום הוא חופשי: הרמיוני קפצה על רגליה, היא לא נראתה כל כך נרגשת מאז שקיבלה את הציון הראשון על שיעורי הבית. "תישארו כאן" אמרה, היא רצה במעלה המדרגות לחדר הבנות. הארי ורון בקושי הספיקו להחליף מבטים לפני שהיא חזרה, נושאת ספר ענקי וישן בזרועותיה. "אף פעם לא חשבתי לחפש כאן!" לחשה בהתרגשות "לקחתי אותו מהספריה לפני שבועות כדי שיהיה לי משהו קליל לקרוא". ההמשך זה מה שקשור לנושא השיעור שלך- היא מוצאת בשתי שניות את המידע על ניקולס פלמל ואבן החכמים בתוך הספר. יש גם סרטון חמוד שבו רואים את האודישן של שלושת השחקנים כשהם משחקים את הקטע הזה. http://www.youtube.com/watch?v=A44SxX2DSEA&feature=related

בוממה

New member
תודה תודה! כן, אני צריכה ציטוט ספציפי

אז אשמח למראה מקום מדויק (אפרופו חיפוש בספר) (-:

למעלה