שלום פורום:)

שלום פורום:)

אני חדשה, מקווה להשתלב. קראתי קצת וממש נהניתי. הייתי רוצה להתייעץ. אני אספר קצת על עצמי: אני מאיה, בת 18(אוטוטו, עניין של חודש), ובאיזשהו מקום אני מרגישה שהחיים שלי קצת הפוכים, לא ממצים את עצמם, וחסרים בהם דברים משמעותיים. בתור התחלה חסר בהם סדר. הם כ"כ הפוכים, וזה מעציב אותי. אני אפילו לא יכולה להביא את עצמי למשהו פשוט כמו לסדר את מרחב המחיה שלי. זה נראה לי משהו קשה מנטלית, כי אני אתקל בהמון דברים שאני לא יודעת מה לעשות איתם, ואם להשאיר או לזרוק, כמו ספרי לימוד, למשל. סיימתי תיכון, אבל בלי תעודת בגרות, כי הייתי מטומטמת. אני יודעת(או לפחות מקווה), שלא יעבור הרבה זמן ואני אשלים את הבגרויות כמו גדולה. אין לי מושג מתי, אז מה יהיה בינתיים? מה אני אעשה עם כל הדברים שקשורים ללימודים? אני מתה לזרוק הכל, אבל מפחדת שאולי אני אצטרך משהו ממה שאזרוק בהמשך, ואז זה סתם יהיה חבל. אז אני דוחה ודוחה, ולא עושה. אני רוצה למצוא עבודה חדשה, כי פיטרו אותי מהקודמת, אבל לא מצליחה לשכנע את עצמי לחפש, כי אני מפחדת שגם בעבודה החדשה לא ילך לי. אני לא מתגייסת, ככה שכרגע אני נמצאת בנקודה שבמצב נורמלי הייתי אמורה להיות בה עוד שנתיים וחצי. עכשיו אני אמורה להחליט כמה החלטות לגבי החיים שלי, ואני לא מחליטה כלום. אני יודעת שזאת רק בעיה אירגונית. אני צריכה להחליט מה לעשות עם עצמי, להיות בטוחה בהחלטה שלי, וליישם. אבל איך? הכי הכי חבל לי שמשום מה הפסקתי לעשות דברים שאני אוהבת, כמו לקרוא ספרים, ולהביע את המחשבות שלי בכתב. יש לי הרגשה שהחיים שלי נעצרו, ומחכים לי שאני אחליט משהו כבר. ואני לא מצליחה. איך מחליטים? מה עושים? אני מרגישה שהמוח שלי מתחיל להתנוון מחוסר עשיה, זה מפחיד אותי. אני מרגישה גם חלל שמתעצם כל הזמן בתוכי, ואני אפילו יודעת למה הוא קיים, החלל הזה. היתה לי תקופה מוזרה, שבגללה התנתקתי לגמרי מהחברות שלי, ויצאתי עם בחורים. פתאום מצאתי את עצמי במקום שבו הקשרים שיש לי בחיים הם עם גברים בלעדית. בהתחלה זה לא הפריע לי. תירצתי את זה לעצמי בכך שאני מתקשרת הרבה יותר טוב עם גברים. אבל זאת שטות. עם גבר מעטים המקרים שאפשר לשבת ובאמת לדבר, ובאמת לבלות נטו. חסרה לי חברה נשית. אני שונאת את זה שאין לי את האפשרות לקבוע עם חברה בבית קפה ולדבר על ה-כ-ל. ולצחוק. ולראות סרטים ביחד. ולדבר על גברים,ו... לעשות את כל מה שבחורות נוהגות לעשות ביחד. אני מרגישה קצת לבד בזמן האחרון. מה אני יכולה לעשות? החלטתי בכוונה לכתוב הכל יחד, כי נראה לי שהכל קשור אחד לשני. אז איך אני מוסיפה לחיים שלי את הדברים שחסרים בהם?
|תלתן

הי ../images/Emo13.gif אשמח לקצת יותר מידע -

(1) איך היחסים בבית עם ההורים או המשפחה? האם יש לך סביבה תומכת? (2) איזה מודל את רואה בבית לסדר וארגון? (3) איזה מודל את רואה בבית לעבודה? (4) האם את מרגישה שאת מקבלת מהמשפחה שלך הערכה ופרגון? (5) מה היתה העבודה האחרונה שעשית? למה פיטרו אותך? (6) מה הדברים שאת טובה בהם? (7) לא נשארו לך חברות מהתיכון?

היי מיכל../images/Emo13.gif

אני לא יודעת לגבי הסביבה התומכת. מהי סביבה תומכת בעצם? אין לי אף גורם מפריע, ואני לא מרגישה שאני צריכה תמיכה מהמשפחה שלי בעניין סידור החיים שלי, כך שמהבחינה הזאת אני פחות או יותר מרוצה מהמצב כפי שהוא. האמת היא שהמודל לסדר ואירגון שאני רואה בבית הוא לא מודל אידיאלי, אבל אני לקחתי את חוסר הסדר לקיצוניות. לגבי העבודה, שני ההורים שלי עובדים, למרות שעכשיו כשאני חושבת על זה, בתקופות שאמא שלי לא עבדה ראיתי גם אצלה את החוסר חשק, אבל במקרה שלה זה באמת משהו אחר, כי אצלה זאת לא היתה עבודה זמנית. אני לא מרגישה שחסרה לי הערכה מהמשפחה שלי. מילצרתי בבית קפה שממש אהבתי, ופיטרו אותי כי לא מצאתי חן בעיניהם. אמרו לי שאני לחוצה מדי, ושאני לא זורמת עם המקום, שהיו אנשים שהגיעו וכמעט מיד ידעו את התפריט לפרטי פרטים, וידעו את התשובות לשאלות שאני ממשיכה לשאול. אני, אגב, יודעת שאם היו נותנים לי עוד כמה משמרות, הכל היה מסתדר, והייתי לחוצה כי הרגשתי שאני במבחן. לא נשארו לי חברות מהתיכון, ניתקנו קשר לגמרי. Kiru, זה לא נכון שאני יכולה לחדש את הקשר איתן אם אני רוצה, כי הן כבר לא רוצות. כל הנתק הזה פגע בהן, הן לא מבינות עד היום את הסיבה, וויתרו על רעיון חידוש הקשר לגמרי. חוץ מזה, גם אני לא הכי רוצה. כשאמרתי שאני מעוניינת בחברת בנות, לא התכוונתי שזאת יכולה להיות כל קבוצת בנות. החברות שלי צריכות להיות פחות או יותר בראש שלי, ואלה שהיו לי, בתקופה האחרונה לחברות- כבר לא היו. הדברים שאני טובה בהם? התקלת אותי. קשה לי לענות על השאלה הזאת. היא מאוד מאוד כללית. תודה על העזרה:)

התחלה טובה!

כמה כיוונים: 1. תראי איך את יכולה להביא יותר בהירות וארגון וסדר לחיים שלך. אולי תרשמי בכתב איך את רוצה שהחיים שלך ייראו או תדמייני את החיים שאת רוצה לחיות תראי אם את רוצה לסדר את החדר שלך או דברים אחרים שלא רשמתי 2. למדת דפוסים שראית אצל הורייך (סדר וארגום, ועבודה ועוד דברים - למשל אולי הלחץ). את יכולה לרכוש דפוסים חדשים שיותר מתאימים לך אם תראי שאינך חייבת להיצמד לדפוסים שהתרגלת לפעול/לחשוב בתוכם. 3. תתאמצי ותרשמי לעצמך במה את טובה. אני רוצה שממש תרשמי את זה גם אם זה מפחיד או קשה או ארוך. נסי לרשום בכנות את הדברים שאת טובה בהם. (כל דבר - יכולת ריצה, להרגיש אנשים, יכולת עיצוב, לקלוט אנשים, לנהוג, או כל דבר אחר שלא ציינתי) 4. תרשמי איזה דברים טובים את מביאה לקשר שלך עם אנשים. בטוח שיש דברים טובים שאת מביאה. לא משנה אם זה ייחודי שרק את מביאה, או שאחרים גם מביאים אותם לקשר. תרשמי מהם הדברים שאת מביאה לקשר. למשל, יכולת פרגון, יכולת שיחה, כיף להיות איתך, את מצחיקה, את מקבלת, או כל דבר אחר. אני רוצה שבעזרת זה תראי שאנשים אמורים לרצות מאד להיות איתך. (גם אם קשה לך להאמין לזה כעת). אז רשמתי לך 4 משימות
לא ארשום עוד
אל תנסי לעשות את כל המשימות בבת אחת, אלא תבחרי אחת ותעשי אותה. את זאת שהכי כיפית לך. בפעם אחרת או אחר כך (מה שבא לך) תעשי משימה אחרת.

Kiru

New member
אני אגיב רק בפן הפרקטי:

קודם כל, המון אנשים סיימו תיכון בלי בגרות מלאה (ואני ביניהם), ורובם, לפחות אלה שאני מכיר, רחוקים מלהיות מטומטמים. אמנם זה אומר שאם תרצי ללמוד באקדמיה תצטרכי, כניראה, להשלים בגרויות – אבל כשניגשים לבגרות אחרי התיכון עושים את זה בראש הרבה יותר "פתוח" ורגוע, בלי השטויות של התיכון, ולדעתי זה מגדיל את הסיכויים לקבל ציונים גבוהים. בקשר לדברים מהלימודים – חכי. אחרי שתעשי לעצמך תוכנית מסודרת להשלמת בגרויות, תחליטי מה את יכולה לזרוק ומה לא. בינתיים, שימי הכל בארגז ותשכחי מזה. לגבי העבודה: מיכל כבר שאלה אותך מה הסיבה שפיטרו אותך, אבל ללא כל קשר – ואם יפטרו שוב, אז?..
רק הרווחת עוד שינוי אווירה. הרי זו עבודה זמנית, לא קריירה. אחת הלכה, יבואו 10 אחרות. יש עבודות זמניות מכאן ועד להודעה חדשה. עם חברים בדר"כ אפשר לחזור לקשר. אם את מרגישה שאת רוצה לדבר שוב עם החברות שלך, תרימי טלפון ודברי איתן. הרי לא עברו 15 שנה, ואם לא ניתקתן קשר בפיצוץ, סביר להניח שרובן ישמחו לדבר איתך. להרבה אנשים יש תקופות שקטות שבהן רוב הקשרים שלהם ב-stand by, זה מובן ולגיטימי ובדר"כ הקשרים האלה ניתנים לחידוש. בכל מקרה, בכל מסגרת שתהיי בה – השלמת בגרויות, עבודה, לימודים אקדמיים – יש הזדמנויות למצוא חברות וחברים. עכשיו כשאת יודעת שאת מחפשת חברת בנות, סביר להניח שזה יבוא אוטומטית. ככה זה בדינמיקה בין אנשים, ברוב המקרים אדם משדר את מה שהוא רוצה למצוא. מניסיון, התחושה המוזרה של בלגן אופיינית לסיום מסגרות. אחרי תקופה ארוכה במסגרת, מצב שבו צריך לסדר את החיים לבד נראה לפעמים מבלבל ולא ברור. זה עובר.

לגבי שינוי האווירה...

לשנות אווירה כל חודש וחצי, לפני שעוד הספקתי להתרגל, זה לא בדיוק משהו שאני צריכה...

dawadi

New member
היי!

הדבר הראשון, לא משנה מה את רוצה לעשות, הוא לקבל החלטה שאת רוצה לבצע שינוי. לדעתי כבר קיבלת 50% מכוח ההחלטה, בעצם העובדה ששאלת את השאלה. הלאה, בואי נהיה באמת עוד קצת פרקטיים : קחי לך דף ועט, ותרשמי לעצמך את כל מה שאת רוצה שכן יקרה לך כבר בזמן הקרוב, לדוגמא : 1. אני רוצה עבודה חדשה, זמנית אבל כייפית ומתאימה לי. 2. אני רוצה לעשות לעצמי סדר בחיים, מסגרת כלשהי, שתאפשר לי להרגיש את חיי מתקדמים. 3. אני רוצה לחזור ולדבר עם החברות שלי, וללכת איתן לבית קפה לדבר על הא ודא. 4. אני רוצה לסדר את החדר. 5. אני רוצה לקרוא ספרים. 6. אני רוצה לכתוב את מחשבותי. סיימת? עכשיו תתחילי לבצע את הדברים הקלים יותר! כמו מה? כבר התחלת לכתוב את המחשבות שלך (הנה כאן לפנינו, הלוא לכן אני עונה לך!) אז תמשיכי.יש לך 15 דקות פנויות? תכתבי קצת. ואם כבר את ליד המחשב... ניסית לפתוח בלוג? (את עלולה להכיר אנשים חדשים לשבת איתם בבית קפה... ועוד תוך כדי כתיבת המחשבות שלך!) מעבר לזה, אם כבר את בדרך לבית קפה, את יכולה לעבור דרך סטימצקי ולקנות לך ספר, ועל הדרך, אולי אפילו מחפשים שם עובדים... ועכשיו, אם כבר התקדמת בכל הנושאים האלו, למה שלא תסדרי קצת את סביבת המחיה שלך? עכשיו בטוח יש לך יותר אנרגיות בשביל זה... נכון שכתבתי את זה כאילו זה פשוט כל כך (כשאת חושבת לעצמך שזה ממש לא כל כך פשוט?) אני אומר לך מה. אני מניח שברמה הרגשית שלך עכשיו זה אולי באמת לא כל כך פשוט. אבל אני לא דיברתי עדיין על הרמה הרגשית, אני דיברתי על הרמה הפרקטית. זה באמת כל כך פשוט, ואני מאמין שאם כתבת (אני מעדיף אפילו לומר יודע) את אשר כתבת, אז התחלת ברצון לשנות, כלומר יש בך את הכוח. אז כל שעלייך לעשות הוא לקחת את הכוח הזה עוד חצי צעד קדימה, ולהתחיל לבצע את מה שאת יודעת שאת רוצה לעשות. לשנות. אוהב המון, צבי.

למעלה