שלום פורום!

שלום פורום!

שתי שאלות: 1. איפה אפשר למצוא היום את ערכות הבסיס האדומות של ה- D&D הקלאסי? גם אם מישהו יודע איפה אפשר להוריד PDF של זה בעברית, כי הבנתי שכבר הרבה מאד זמן לא מוכרים אותן בחנויות... 2. יש אתרי אינטרנט בעברית שאפשר לשחק בהם אונליין D&D? מישהו מכיר ויכול להמליץ? תודה מראש על רמזים מועילים :)

Nihau

New member
ברוך הבא לפורום :)

לרוע המזל אין לי תשובות לשאלותיך.

ogmios

New member
Welcome Aboard

הסר את גלימתך הרטובה, התחמם ליד האח וספר לנו מהרפתקאותיך

Gabriel S

New member
ברוך הבא

ברוך הבא לפורום! בתשובה לשאלה: לא יצא לי לראת PDF של הערכה האדומה בעברית. כיום אתה יכול למצוא מספר ספרי משחק מתורגמים לעברית (מבוכים ודרקונים מהדורה שלישית, מרוצצללים, שחר האדמה ותרגום חובבני לאלריק!) אבל את הערכה האדומה תוכל למצוא רק בחנויות יד שניה (אם יש לך הרבה מזל) או מאנשים שמוכרים את הערכה שלהם. גבריאל

Gabriel S

New member
אלריק! בעברית

הסתובב בביגור 2 - היו כמה חברה שתירגמו באופן פרטי את אלריק! והראו את התרגום לאנשים שונים בכנס. כמה שזכור לי, הם תרגמו את רובו הגדול של הספר (פרק ההיכרות ופרק החוקים) ודיברו על להשלים את 57 העמודים של שאר הפרקים בעתיד.

יש לזה אישור?

אני כבר שנים מת לכתוב Rip-off של הכללים המופיעים בשיטה כפי שאני משתמש בהם במשחק שלי...

Gabriel S

New member
כמה שידוע לי - ללא אישור ולא רישמי

אם זכור לי נכון, הם רצו לנסות לארגן הדפסה רישמית בעברית אבל מעולם לא פנו לחברה שהחזיקה בזכויות, או טרחו ברצינות להפיץ את התרגום. אחרי ביגור 2 ראיתי אחד מהם בביגור שלוש (העברתי הרצאה על מיתולוגיה של אנשי זאב לעומת ערפדים ב WOD) ששיספר לי שהחברים שלו התגייסו ולכן פרוייקט התרגום שלהם מתקדם לאט יותר.

Gabriel S

New member
דרך אגב, על פרוייקט חופשיטה שמעת?

פרוייקט חופשיטה הוא פרוייקט שהעמותה לקידום משחקי תפקידים מנסה לקדם, אבל חסר לנו אדם שינהל את איסוף החומרים מהאנשים וישקיע את הזמן בחיבור הדברים יחד. הפרוייקט נועד ליצור טסקט ממוחשב (ואולי מאוחר יותר הדפסה מקצועית, אם העמותה תוכל לעשות זאת מבחינה כלכלית) שמכיל טיפים לבניית סיפורים, רעיונות להתמקד בהם למשחקים, דוגמאות לפרופים ושימוש בהם, על התאמת חוקים לאופי העולם והמשחק ושאר דברים שאמורים לאפשר לשחקן מתחיל להתנתק ממסגרת ספר החוקים אם הוא רוצה ולנסות להתאים את המשחק למה שמתאים לו ולקבוצה שלו אישית. את הפרוייקט התחילו לארגן ומספר כותבים התנדבו אליו, אבל האחראי על הפרוייקט הפסיק את פעילותו בתחום ובתחביב והעניין די נופל בין הכיסאות כרגע עם כל הכנסים והאירועים האחרים של העמותה.

שמעתי

לצערי אין לי זמן להתעסק בזה בעצמי, ואישית אני שחקן שיטה - למרות שאני מעדיף את השיטה שלי ככלי עזר זריז וגמיש ולא כמערכת חובקת כל (לשחק במשחק ולהיעזר בשיטה, לא לשחק במשחק שהוא השיטה).

SabreRunner

New member
ישנם אתרי אינטרנט בהם אפשר לשחק.

ביניהם אפשר למנות את הפורום הזה שמדי פעם גם מריץ משחקים. הפורום שאני הקמתי באורט למטרה מסוימת זו הוא מקום אחר. למרות שהוא דיי מת כי אף אחד לא ממש רוצה לשחק פה ברשת. http://forums.ort.org.il/scripts/showm.asp?which_forum=267 יש באתר הפונדק גם פורום שמתעסק במשחקים על גבי הרשת אבל כרגע כתובתו נשגבת ממני. ואם אתה מוכן לשחק באנגלית אז הרשה לי להמליץ על האתר הנפלא של RPGHost שאיגד אליו גם את רוב פורומי ושחקני WebRPG לשעבר. שם גם רץ משחק ה-Troubled Moon המיתולוגי (או כך אני אוהב לחשוב עליו) וגם הוא וגם האחרים יכולים להנות מדם חדש שמצטרף. http://forums.rpghost.com/forumdisplay.php?f=51

למעלה