שלום פורום יקר

oren827

New member
שלום פורום יקר

יש לי שתי שאלות האם לתשובות (בזמן נגינה שעונים לזמר אני קורא לזה תשובות) יש שיטה למצוא אותם או שזה ניחוש מהראש?????? ואותה שאלה לגבי אקורדים הצלחתי להוציא מלודיה ביד ימין של זמר בשם אוהד (זמר מזרחי) אבל איך אני בונה את ההרמוניה (אקורדים)????? אחד אחד או שיש שיטה להתאים אקורדים?? תודה על כל תשובה אורן נגן קלידים מתחיל

אני אנסה

בקשר לתשובות מהראש... אין שיטה מסודרת.. הפואנטה פה ואתה מדבר אני מבין על מוזיקה מזרחית.... זה דימיון... תנסה ליהיות זמר נשמה.... ולנסות להוציא את זה לפועל... דרך אגב כדאי לך מאד לשמוע הופעות חיות של כל מיני זמרים איציק קלה... והדומים לו בעיקר הופעות חפלה. אתה תוכל ללמוד משם תשובות שתמיד מנגנים אותם... בקשר לאקורדים - כשאתה מנגן את המלודיה וצריך לעבור אקורד אז תקפיא את התו שאתה מנגן ביד ימין... ועם שאר האצעות תנסה למצוא איתו את השילוב המתאים.. בדרך כלל במזרחית התו הזה ישמש את הבס של האקורד או את התו החמישי של האקורד... בכל מקרה אני ניסיתי... עוד שאלות בשמחה...

oren827

New member
תודה

אבל איך אני אדע איזה מהתווים להקפיא ובקשר לתשובות אני אתחיל לשמוע יותר הופעות חיות כמו שאתה אומר חשבתי על זה אבל חשבתי שאולי נקבל פה שיטה אחרת וכן צדקת אני יותר מתעניין בפן המזרחי

ב-2 מילים.

הבסיס ל'תשובות' הוא הלחנת 'ליינים' שיותאמו לאקורד המתנגן בו זמנית, ולסגנון. מכאן והלאה - כ"א והליינים שלו. כל קלידן מתאפיין בליינים מסוגו, כשם שמתופף ניכר בפיל מסויים האופייני לו. לגבי אקורדים - שמיעה.

oren827

New member
לא הבנתי מה הכוונה ליינים

ליינים שחותאמו לאקורדים?? אתה יכול לתת דוגמא????

אנחנו נכנסים לקומפוזיציה

לפני שנסבך את העניינים, ליין הוא נגינה המולחנת בהתאם לאקורד והסולו המתנגנים, ומולבשת במרווחים התואמים לה ביצירה.

למעלה