שלום עליכם

stifapt

New member
שלום עליכם ../images/Emo13.gif

תוכלו להסביר לי על תרומות ומעשרות. איך מייחדים מטבע? מה עושים איתו כל כמה זמן הוא "נגמר"? איזה מטבע, כמה פירות למטבע וכו וכו תודה

mgb

New member
הפרשת תרומות ומעשרות

בס"ד הנושא מעט מורכב ולכן אסביר בקצרה: כל פרי או ירק אסור לאוכלו לפני שהופרשו (הופרדו)ממנו חלקים השייכים על פי תורתינו לעני ללוי ולכהן. לכל אחד חלק שונה. כיום אין לנו את החיוב המקורי במו בזמן שביהמ"ק חיוב בבפרשה במקור הוא על פרי או ירק שודאי לא הופרש אב לחכמים החילו את החיוב גם על מה שספק אם הופרשו ממנו התרומות והמעשרות. מסיבות שונות איננו נוהגים לתת את מה שהפרשנו לכהן או ללוי אלא מפרישים ואת החלק המופרש עוטפים בנייר\ניילון ומשליכים. חלק מסויים בהפרשה בגלל הקדושה אנו ממירים אותו בפרוטה הנמצאת במטבע שמראש ייעדנו וייחדנו אותה. לאחר שנוצלה כל המטבע אנו מאבדים אותה שלא ייעשה בה שימוש לחולין.כלומר למטרות חול ולא קודש. זה בקיצור נמרץ אני מציע להירשם כמנוי ב"קרן התרומות והמעשרות" על פי התמונה שצירפתי בברכה

stifapt

New member
אוקיי ו..

ולייחד מטבע לבד אפשר? מה אני עושה עם המטבע כשהוא נגמר? וכמה זה פרוטה? אם אני בספק, אני יכול פשוט לזרוק חלק מהפרי ולהגיד בלי נוסח מסוים שזה מעשר?

mgb

New member
עוד על תרו"מ

בס"ד 1. אפשר לייחד מטבע לבד. 2. כשנגמר יש להשמיד את המטבע. 3.כל פרוטה משתנה לפי ערך הכסף (המתכת)באותה שעה. ב-10 ש"ח יש כ-240 פרוטות. 4. להשליך חלק מהפרי בלי נאמירת הנוסח אין לו ערך כלל. בברכה

אופירA

New member
מנהל
שוחקים אותו עד שהוא בלתי שמיש

או זורקים אותו לים התיכון, באופן שאף אחד כבר לא יוכל להרים אותו... אני קיפלתי מטבע לשניים... אבל נשארו עוד הרבה בעיות, כגון מעשר שני ורבעי, והתייאשתי, וחתמתי על קרן המעשרות. זו גם תרומה לישיבה חשובה, וכתרומה הסכום אינו גבוה כלל.

דוד רץ

New member
אני שמעתי שמחללים מטבע אחד על אחר

אני שמעתי שמחללים מטבע אחד על אחר- עושים מין "פינג-פונג"- מחללים את כל המעשרות שצבורות במטבע על שווה פרוטה שבמטבע השני. ואז המטבע הראשון חול, והשני יש בו שווה פרוטה קדשים, והשאר חולין, וניתן לפדות עליו שוב מעשרות.

למעלה