שלום עכשיו

niv1990

New member
שלום עכשיו ../images/Emo5.gif

הנה הרקע למקרה: יצאתי לטיול מגמה לירושלים, באוניברסיטה העברית היו אנשים משלום עכשיו. הם חלקו יומנים (כמו שחסר לי) למי שירשם, אז נרשמתי (בטלפון ואיימל שגויים כמובן,ף מסכן הבחור שיתקשרו עכשיו במקומי). עכשיו עניין אותי מה דעתם על בחירות דמוקרטיות בין כלל תושבי השטחים, בקשר לשלטון בהם, הם אמרו כי אינם מוכנים לקבל את השטחים בגלל שהם לא רוצים ערבים בארץ... כן שוב: תנועת שלום עכשיו (לפחות אלו שאני דיברתי איתם), היא תנועה אשר שופטת אנשים (ולכן גם מפלה מהם את הזכות לחיות במדינה שחיו בה עד היום - ישראל) לפי מוצאם. הגעתי למסקנה שהם כמו אלו שרוצים לגרש את הערבים, ההבדל שלהם הוא טכני, האם ההוצאה מהמדינה תעשה על ידי יציאה של יהודים מהקרקע או יציאה של ערבים מהקרקע. אני מקווה שהם לא מיצגים אותם, אבל קשה לי להאמין שהם הולכים ומחלקים תעמולה שלהם בשביל הכיף אז בקיצור למה הם מכונים (וכנראה גם רואים בעצמם) תנועה שמאלנית, אם הם לאומנים וגזענים?

niv1990

New member
אני לא חושב שהבנת את טענתי

אלה לא שני צדדים, זה צד אחד עם שוני טכני בלבד. ומה יש לי לראות? יותר לאומנות ממה שחשבתי :\ אני לא מחשיב את ה לדבר טוב אתה יודע...

lithium1914

New member
לא מבין על מה אתה מתפלא.

כל המפה הפוליטית בכנסת שמשמאל לאיחוד הלאומי (כולל המפלגות הערביות), תומכת בשתי מדינות לשני עמים, מטעמים ערכיים או פרגמטיים. אני לא חושב שהשלומעכשיווניקים התכוונו למה שהם אמרו כי הם רוחשים שנאה גזענית לערבים (אבל זה אפשרי, לא כ"כ הבנתי מהניסוח שלך), אלא כי הם פשוט לא רואים אפשרות של דו-קיום ברמה הלאומית, תחת מדינה אחת, עם הפלסטינים. זה מה שכולם, חוץ מהכנענים, כמה קומוניסטים והימין הקיצוני, אומרים.

niv1990

New member
יש הבדל בין שתי מדינה שכל עם

ילך מרצונו לאחרת, לבין לקיחת אוכלוסיה שלמה מהמדינה והוצאה שלה (לא עקרוני כרגע אם זה עם אדמה או בלי) ללא אפשרות להיות אזרחים רק בגלל מוצאם.

niv1990

New member
אם אדם פלשתינאי שחי בשטחים ועבד

בארץ היה עד עכשיו אזרח המדינה, אז אחרי שיפרידו את השטחים הוא לא יהיה, תקן אותי אם אני טועה :)

lithium1914

New member
הוא לא היה אזרח המדינה.

אני, לפחות, לא שמעתי על חיה כזאת. הפלסטינים תושבי השטחים הם או אזרחי הרשות או חסרי-אזרחות (וחלקם אזרחי ירדן, אאל"ט).

niv1990

New member
אני חושב שכדאי שנגדיר דברים

לפי ההגדרה שלי כל מצי שחי בשטח המדינה, וצריך לציית לחוקיה, זכותו להיות חלק מהקובעים של אותם חוקים - להיות אזרח. עכשיו למה אתה קורא השטחים? אם מדינת ישראל נוטשת את כל יהודה ושמרון זה לגיטמי (ואולי אף רצוי), אך יש לאפשר לדעתי, מעבר לכל תושבי יהודה ושומרון, שהיוו תושבים במדינת ישראל (גם אם לא ניתנו להם זכויות - שלא בצדק), אם רצונם בכך.

ההגדרה של בעייתית

כל אדם שנמצא בשטח מדינה צריך לציית לחוקיה, גם אם הוא תייר, משקיע זר, או אפילו שליח של מדינה אחרת (במקרה כזה יש כמובן מעט הגבלות) הפלסטינאים אינם ולא היו, בעלי זכות שלמגורים בישראל, אלא רק בעלי אישור לעבור ולעבוד בה, מעולם לא היה להם סוג של מעמד אזרחי, והם אינם תושבים בשום צורה, כמו כן למיטב ידעתי חוקי מדינת ישראל אינם חלים על יהודה ושומרון(ובטח לא על חופי עזה) אלא חוקי הרשות והממשל הצבאי אם אתה מוכן לתת להם אזרחות בזמן ה"התנתקות" העתידית, מדוע לא לתת את האזרחות(או האפשרות לאזרחות) כבר עכשיו, ישנה סיבה מהותית בעייניך?

למעלה