שלום - עזרה בבקשה :)

Infected apple

New member
שלום - עזרה בבקשה :)

שלום רב, פעם ראשונה שאני קורא בפורום, בהחלט מרתק! אז ככה - ברצוני להוציא רשיון על אופנוע 50 סמ"ק. יש לי רשיון רכב ויש לי 18. אני צריך עזרה בבחירת אופנוע, קראתי מאמרים אבל לא הצלחתי אפילו לזכור את הדגמים.. אם תוכלו לתת לי כתובת לאתר שבו אוכל לראות אופנועי 50 סמק ושמות לידם.. התקציב שלי הוא עד 20 אלף. (לאו דווקא חדש).. תודה רבה.

Shlomi TC

New member
כבר יש רשיון?

אם לא, למה לא לעשות לעד 500 סמ"ק? בכל מקרה, אתה מחפש אופנוע או קטנוע? מה הגובה שלך? איזה מרחק יעבור הכלי מדי יום? תהיה איתו גם ב"שטח" או רק כביש?

Infected apple

New member
פרטים -

קודם כל תודה רבה על ההתיחסות. ממ 500 סמ"ק? כמה יעלה לי אופנוע? אני גם מעדיף להתחיל ב50 כי את זה בקושי הוצאתי מההורים.. אני מחפש אופנוע, לא קטנוע.. הגובה שלי הוא 1.81, הכלי יעבור מרחק לא גדול, אני גר במקום קטן ויחסית אולי חצי שעה נסיעה ביום..(בתקוםת ההתלהבות) ואחרי זה ממ רק בעיר הקטנה :) ממ זה לכביש אבל אם אפשר גם שטח תמיד נחמד לנסות :)

Moo Moo

New member
בוא פה. (לא מצאתי כותרת נורמאלית../images/Emo3.gif

א. תהליך הוצאת הרישיון ל50 סמ"ק ו500 זהה, 15 שעורים וטסט. כדאי לך מאוד לעשות רישיון ל500, מפני שהמחיר יהיה דומה מאוד ל50 סמ"ק (יותר אבל לא ר'ציני) ויתן לך הרבה יותר אפשרויות. מהו אופן הנסיעה והמרחק בKM? לידיעתך בנסיעות בינ-עירוניות 50 סמ"ק ממוצא לא מסוגל לשייט מעל 80 קמ"ש ודרך מהירה סגורה בפניו (לדוגמא איילון). ורק שתדע ש50 סמ"ק ממש לא יותר בטוח מאופנועים אחרים, ואף ההפך, מסוכן יותר בגלל מנוע חלש למדי. לגבי אופנועי 50, המומלצים: Suzuki RMX Yamaha DT שני אופנועי שטח אמינים, חליפים זולים, הימאהה יותר מיועד לכביש (מהיר יותר) והRMX יותר לשטח (בעל מכלולים משובחים יותר). יש גם אפשרות נוספת לאופנוע גדול מ50, לדוגמא DR350, אופנוע שטח חביב למתחילים. או GPX250, אופנוע כביש "ספורט", הכלים נמכרים ב12K בערך, אבל הם בעלי הרבה בעיות, אני מניח שב8K שנשארו לך תוכל לשפץ GPX ולעשות אותו אחלה כלי. שים לב שביטוח חובה+ג' לאופנוע 50 סמ"ק בערך 2000 ש"ח, לכבד כמעט פי 2. וגם אל תשכח שרצוי שתצטייד בקסדה איכותית, מעיל רכיבה וכפפות. התקציב שלך הוא לאופנוע בלבד? או כולל הביטוח והמיגונים?

Infected apple

New member
תגובה...

אממ ביררתי עם ההורים ו500 ירד מהפרק כאופנוע ראשון, 50 סמ"ק וזה גם אחרי שיכנוע.. תודה רבה לך על המידע ועכשיו אחרי בירורים, התקציב שלי הוא 10,000 מקסימום כולל הכל חוץ מביטוח..

Moo Moo

New member
רגע רגע...

א. אוקי, אני "מאשר" לך לקנות אופנוע 50, אבל תחשוב על לעשות רישיון ל500, יחסוך הרבה כסף בעתיד שתרצה להשתדרג (שוב רק לעשות רישיון על 500 ולרכב על 50). ב. מה שאתה אומר בעצם שהתקציב של 10K כולל: 1. אופנוע. 2. מיגונים. 3. הוצאת רישיון עצמה. אם כך אז... מיגונים - 1250 ש"ח (הרבה אבל חשוב מאוד, כולל קסדה טוב ומעיל קיץ). הוצאת רישיון עצמה - 1250 ש"ח ל50 סמ"ק, 500 לא יודע בדיוק. זה משאיר בערך 7.5K לאופנוע עצמו, לא רע מידי. הדרבי סנדה יורדת מהפרק, אופנוע מצויין אך יקר טיפה וחלקים יקרים. DT98 - אופנוע מצויין, והכי מהיר מכל סדרת הDT, גם החדשים. RMX99 - גם אופנוע מצויין, טוב בשטח, שיוט 80 קמ"ש.

Infected apple

New member
כמה דברים -

אמרו לי שאם יש לי על רכב שנה רשיון אז יעלה לי לעשות על 50 סמק הרבה פחות, זה נכון?? אני לא חושב כרגע על 500 כי אני אתגייס עוד מעט וכסף ל500 לא יהיה לי.. אני חושב שאני אלך על סוזוקי RMX כמה אמור לעלות לי במצב טוב?

enigo

New member
צריך שנתיים או שלוש, לא שנה.

ונדמה לי שיש גם מגבלת גיל של 21, אבל אני ממש לא זוכר כבר. נדמה לי שיש מאמר פורום בנושא, לא? בכל מקרה, מורה הנהיגה שלך ידע הכי טוב.

enigo

New member
מה קרה פה?

סגור עסקה מהר לפני שיורידו אותך לחמשתלפים!
בכל מקרה, הייתי מוציא רשיון על עד 500 אוטומט ומסביר להורים שקטנוע 125 אוטומט יותר "רגוע" מאופנוע 50 (ועזבו עכשיו כמה זה נכון או לא). כל זה בהנחה שאתה רוצה להכנס לתחום בגלל ההגיון התחבורתי שלו. אם אתה רוצה להכנס כי אתה אופנוען בנשמה בפריחה מאוחרת, תצטרך לבחור באחת משתי הדרכים - לבחור ללכת בניגוד לרצון ההורים וללמוד על 500 (וזה, בניגוד למה שמו-מו אומר, כן יותר יקר וקשה מלעשות על 50) או לעשות על 50 ובעתיד לגדול. ד"א, גיליתי פתאום שאני לא בטוח - רשיון עד 500 אוטומט מאפשר לנהוג על 50 עם הילוכים או לא? כי הלא גם את הרשיון ל-50 עושים על אוטומט... אם זה מכסה - לך ישר על עד 500 אוטומט, שכנע את ההורים שדיוק 125 הוא כלי רגוע והגיוני יותר מ-DT (בד"כ זה קו שקל לשכנע בו - פחות רעש, פחות מקושר לחוליגנים בתודעה הציבורית וכו') ותמשיך משם. בהצלחה!

Moo Moo

New member
"בניגוד למה שמו-מו אומר, כן יותר.."

אני כן אמרתי שיעלה לו יותר כסף, אבל למה יותר קשה? גם ב50 וגם ב500 אתה מחוייב ל15 שעורים ואז טסט. שעור על 500 שעולה איזה 15 ש"ח יותר מ50.

oded86

New member
השיעורים אותו מחיר

אבל יותר קשה ללמוד להעביר הילוכים מרק ללחוץ גז וברקס וגם המשקל בין הרגלים גודל

enigo

New member
וואלה?

פעם היה הבדל של 50% במחיר - 40 מול 60 ש"ח... אם מה שאתה אומר זה נכון, אז ממש גונבים את אלו שלומדים על 50! כלים יותר זולים, אחזקה יותר זולה ויותר ניצול של הכלים אמורים להביא למחיר נמוך יותר.

oded86

New member
עד כמה שידוע לי שניהם 70 שקל

כיום וזה ממש גנבה אוטו עולה בממוצע 80 שיעור ושם גם הדלק יותר נאכל

enigo

New member
צודק...

לא אמרת שזה לא יותר יקר, אמרת שהתהליך זהה. מי באד. אבל אני עומד על דעתי שלהוציא על 500 יותר קשה - האופנוע יותר כבד ומסורבל ויש הילוכים, הסה"כ הוא שיותר קשה לעשות שמיניות ובכלל לתפעל את האופנוע. לא סתם באירופה בכלל לא צריך רשיון על קטנועים 50 סמ"ק אוטומטיים (או 50 סמ"ק שלושה הילוכים, אם אני זוכר נכון). אין מה לעשות לשלוט ב-130 ק"ג של DR (מונמך) או ב-179 של GS זה לא 56 של DJ...

oded86

New member
אז התקציחב שלך אומר

די טי 98 בערך המחירון שלה 8000 משלמים בין 500 ל1000 פחות ונשאר לך כסף לקסדה וציוד איכותיים ואף ותיקונים ראשוניים

אח שלו 10 שיעורים בלבד זה המינימום

הקבוע בחוק. ואם יש לך מעל 18 למה לא לעשות רישון עד 500 ויש לך מבחר מ 50 ועד 500 ככה אם תרצה לעשות מעל 500 ויש לך 50 אתה תצטרך לעשות עד 500 לא משנה בן כמה אתה (אפילו בן 30 כי יש שנה מינימום מ500 לבילתי מוגבל). ואם יש לך עד 500 ונהגת בווספה 25 סמ"ק
אבל רשמית יש לך עד 500 אתה תוכל להוציא בילתי מוגבל(זה בתנאי שיש לך מינימון של 21 שנה ברזומה!) אגב זה לא מומלץ לקפוץ ככה בלי ניסיון! בהצלחה במה שתבחר!

Infected apple

New member
אז ככה -

קודם כל תודה רבה לכולכם, הנה ההחלטה בינתיים - החלטתי ללכת בקטן, להתחיל עם 50 ומי יודע מה יהיה.. האופנוע שהחלטתי ללכת עליו זה סוזוקי RMX מה המחיר שלו? (ביחס לשנתון..)

ברוכים הבאים

קודם כל מברוק על החלטתך להצטרף למשפחת הרוכבים על שניים (גלגלים?...) עצתי לך לפני שאתה בוחר אופנוע, לעשות מספר שיעורי נהיגה. להכנס לפורומים ולהכיר יותר את האופנוענים ואופנוענות לבוא למפגשי אופנוענים ולשוחח פנים מול פנים עם החברים. מהר מאוד ישתנו המושגים והנתונים שזרקת בהודעה המקורית. אני מקווה שלטובה, כמובן. בהצלחה

Infected apple

New member
תודה רבה - כמה דברים -

אני מתכוון להגיע ואני רוצה להכנס לתחום בינתיים כ50 סמ"ק. רציתי לרות תמונות ולהתרשם ממחירים.. ראיתי באחד המאמרים על סופר פיורי, תוכלו לתת תמונה? זה אופנוע 50 נכון? תודה.

למעלה