שלום.. עזרה בבקשה.

Shani0491

New member
שלום.. עזרה בבקשה.

שלום, יש לי מעין בעיה קטנה, אשמח לקבל עליה מענה.
אז ככה, יש מישהו שעובד איתי בחנות בגדים שאני ממש בעניין שלו (מבחינה חיצונית הוא מושך אותי בטירוף, מבחינה פנימית גם אבל פחות כי אני מכירה אותו זמן נורא קצר).
אני בת 18 וחצי, הוא בן 27 עוד מעט. (כן, כן, אני מודעת לפער הגילאים בנינו, אבל היי, מי אמר שלאהבה יש גיל?).
הגבר הזה מבלבל אותי ממש, הוא כל פעם מתנהג אליי אחרת ואני לא מצליחה לקרוא אותו. פעם הוא מתייחס אליי יותר, פעם פחות. פעם הוא מדבר אליי יפה, פעם פחות. פעם בטון יפה ופעם בטון קצת יותר עצבני (התפקיד שלו הוא קצת יותר גבוה משלי אז קרה שפעם אחת הוא ניצל את הסמכות שלו וקצת הרים את הקול.. לגיטימי).
שבוע שעבר יצא לנו לדבר שנשארנו רק אני הוא ועוד שני עובדים בעבודה והוא בתור אחד שלמד פסיכולוגיה באוניברסיטה לטענתו אמר שאני נראית לו בחורה בעלת ביטחון עצמי מאד מאד גבוה, אחת שעקשנית ולא מוותרת וחייבת להגיד תמיד את המילה האחרונה, ודעתנית מאד. לגבי העקשנות והדעתנות הוא לא טעה-הוא מיד זיהה אצלי את התכונות האלה והוא גם צדק בהם. לגבי הביטחון העצמי הגבוה פחות (אם כי אני משתדלת להקצין ולהפגין יותר ביטחון בציבור - אם זה בדיבור, ואם זה בהתנהגות. לפעמים לצערי קורה שאני "מקצינה" מדי, כי ביטחון עצמי זה משהו שעדיין אני צריכה לבנות ודי חסר לי).
הוא בכל-אופן רואה אותי כמישהי ש"מלאה" בעצמה (נגיד אני וחברה לעבודה רבנו פעם אחת מי יותר יפה וזה היה בצחוק, והוא לקח את זה רציני כי הוא הסביר לי שאני נראית "מלאה" בעצמי בגלל המקרה הסתמי ביותר הזה. הוא לא הבין שצחקתי בכלל כשהתווכחתי איתה על מי יותר יפה. זה מה שהבנתי מהדברים שלו פחות או יותר. שהוא חושב שאני "מלאה" בעצמי. מה שממש ממש לא נכון ולא משקף אותי!).
לאחר-מכן כשסיימנו לעבוד ביקשתי ממנו ללוות אותי ליציאה והוא ליווה אותי וחזר לעבוד. זה יישמע טיפשי אולי אבל ממש אהבתי את המחווה הזו, זה כמו שהגבר מלווה את הבחורה לדלת. ועוד עזב באמצע את העבודה. זה משהו שקנה אותי אצלו.
לגבי שינוי אצלו בהתנהגות-היום עבדתי איתו, ולא אמרתי לו מה נשמע ולא כלום, ואז כשהגעתי לעבוד איתו ביחד על הקופה הוא הסתכל עליי, אמר לי "מה נשמע, אני יכול להסתכל עלייך כשאני אומר לך מה נשמע?" וחייך חיוך קטנטן כזה.
גם מדי פעם שיצאתי מהקופה וחזרתי שמתי לב שהוא מביט בי בזווית העין ושולח מבטים.
אבל(!) באיזשהו שלב הוא הפסיק לדבר ולהתייחס וכשהוא כן דיבר והתייחס, אז הוא אמר לי את הדבר הכי מעליב שגבר יכול להגיד לבחורה! (טוב, אולי לא הכי מעליב אבל יש דברים שלא אומרים לבחורה... זה חוסר טאקט משווע).
הוא שאל אותי אם אכלתי במבה, אמרתי לו שלא, כי לא אכלתי, ואז הוא פלט ואמר שיש לי ריח של במבה!!! שאלתי אותו אם באמת יש לי ריח של במבה, והוא אמר כן וחייך.
מה זה אמור להביע? אתה אומר לי בעצם שאני מסריחה?
ואני בחורה מאד נשית ומאד מודעת לעצמה, מאד חשוב לי ההגיינה והמראה החיצוני שלי, כמובן שאם הייתי מסריחה הייתי מודעת לזה אבל לא הייתי מסריחה ולא היה בי שום ריח של במבה... אפילו דאגתי לבשם את עצמי בבושם של דולצ'ה וגבאנה לפני שיצאתי מהבית.
זה היה ממש מעליב ופוגע. למרות שניסיתי לא להראות שנפגעתי שלא יחשוב שאני ילדה קטנה והעברתי את זה הלאה.
גם לפעמים הוא מדבר יתר על המידה עם מישהי אחרת מהעבודה.. לא ברור לי אם הוא מדבר איתה כחלק מהעבודה או שהוא בעניין שלה.
בקיצור, מה שאני מנסה להגיד, זה שלפעמים הוא מתנהג אליי ממש יפה ואומר דברים שאני אוהבת לשמוע ממנו ולפעמים יש לו את היציאות האלה כמו עם הבמבה.
עכשיו-יש לכם רעיון מדוע הוא מתנהג אליי ככה? מה "מבשרים" ומעידים בעצם השינויים האלה בהתנהגות שלו? האם יכול להיות שהוא בעניין שלי גם, או שבכלל לא? ומה בכלל היה הקטע הזה עם הבמבה? (עלתה לי איזושהי מחשבה בראש שאולי הוא ניסה למשוך תשומת לב כי לא התייחסתי אליו וזה מה שעלה לו בראש.. או שהוא סתם אמר לי את זה כדי להוריד לי את הביטחון ושאני אחשוב שאני מסריחה והוא הצליח), ואיך אני אמורה לנהוג איתו? להתייחס אליו ולצחוק איתו או להיות אדישה אליו על מנת שיתייחס אליי יותר ברצינות?
אני אשמח לעזרה כי הוא באמת מבלבל אותי ואני לא יודעת מה לעשות איתו.. היום התבאסתי על ההערה שהוא זרק לי עם הבמבה, בין אם זה היה בצחוק ובין אם לא זה גרם לי להרגיש רע ולא הפסקתי לחשוב על זה.
תודה רבה מראש ושבת שלום!

2461

New member
היי לך

מה שאני הייתי עושה במצב הזה, זה נהיית אדישה אליו עד שהוא יתפוצץ או שהוא יתרחק (זה כמובן תלוי בן אם הוא בעניין או לא).

לגבי הבמבה- אל תנסי למצוא שום הגיון חיובי מאחורי זה, הוא פשוט דביל וזהו.

בהצלחה ספרי איך הולך

רואה 6 6

New member
לדעתי

היות ואת ממש צעירה,את תלמדי בקרוב איך לנהל מערכות יחסים בעבודה שלא יפריעו לעבודה ולא יקלקלו לך שם.
יש לך קולגה שהוא הפכפך וגם קצת גדול עליך,למרות שאת חושבת שלא.
אני לא חושבת שאת צריכה לתת למישהו "להתפרק" עליך כשקצת קשה לו בחיים,כי ככה הוא נתפס לי: כשרע לו הוא רע אליך.אנשים עושים את זה הרבה פעמים,בעיקר כלפי מי שחלש מהם (ואת חלשה מימנו,הוא רואה את זה).
אל תיהיי חברה כלכך, בוקר טוב,לילה טוב,זהו. לא יותר.לא לשמוע את הניתוחי אישיות שלו,לא לאכול את הפירורים שהוא מגיש לך (ללוות אותך לדלת) וזהו.
כל זה חשוב מאוד כי כרגע,גם אם תיסחפי לקטע איתו ,וזה יעלה לך במקום העבודה שלך,את כנראה תמצאי חדש אבל בהמשך,כשאת תעבדי במקומות שלהפסיד אותם יכאב יותר את לא תתני לדברים האלה לקרות.

במבה?זו רק במבה

תעבירי את זה הלאה.
אי אפשר לדעת מהרמזים האלה אם הוא בקטע שלך.
כשגבר באמת מתעניין בך רגשית, הוא לא אומר לך את כל הדברים האלה.
"מלאה בעצמך"?! נו, אז יש לך אופי מסויים, מה זה אומר? גם הוא נשמע ביקורתי מדי, אז?!
אם זה מתאים- זה מתאים אם לא- אז לא.

שלום

במבה זה לא מסריח, לבמבה יש טעם טוב וריח טוב. חוץ מזה, גם אם פעם היה לך ריח רע והעיר לך על זה בישירות, זה לא בהכרח מעיד שהוא לא מעוניין בך. אם יש לו סמכות עליך בעבודה, אסור לכם לפי החוק להיות בקש זוגי או גופני, אבל מותר לכם להתיידד וכשיפסיק להיות בסמכות עליך תוכלו להפוך לזוג. בכלל אם אתם עובדים ביחד, לא הייתי מציע שתסכני את מעמדך המקצועי כדי להתחיל עם אדם שלא באמת חשוב לך באופי אלא את סתם נמשכת אליו. אם הוא חשוב לך, צרי אתו קשר לאט ובהדרגה, דברי אתו על העבודה ועל חייכם, היטיבי לו בכנות ובדקי כמה הוא נחמד אליך.

קודם כל, ממתי ריח של במבה זה אומר שאת מסריחה ?!

אל תקחי את דבריי לכיוון שלילי, אבל בעיני את ילדותית מאד...

אני למען הכנות לא חושבת שהוא מעוניין בך מעבר ליחסי עובד - עובד, שזה גם חשוב מאד שיהיו יחסים נעימים תקינים.

אבל זה ל הולך לאף כיוון מעבר לכך.

כדאי שתשמרי איתו על יחסי עבודה תקינים ונעימים, אבל כאן זה גם יישאר.

Megie

New member

היי שני, אני חושבת שאת פשוט מחפשת לפרש אותו מעבר למידה..
כנראה בחנות היה ריח של במבה-והבחור בלי הרבה טאקט שייך את הריח אליך-בלי לחשוב הרבה.. זה ממש לא אמור להגיד לך שיש לך ריח פחות טוב , או שאת לא היגיינית, אלא שהבחור פשוט זורק כל מה שעולה לו לראש.
אני לא חושבת שהבחור בעיניין, גם אם את תפסת אותו על מבטים, נראה שהוא רואה בך עובדת-אולי בגלל הגיל שלך (מסכימה איתך שאין לאהבה גיל-אבל לא כולם יסכימו עם זה, או לפחות כשהוא בעמדה כלשהי מעליך ומכוון לראות בך רק עובדת)
אני לא יודעת אם יש שם הרבה מעבר ליחסי עבודה, אולי אפילו לא כדאי ליזום כאלו-כי זה יכול להרוס..
אבל אם את בטוחה שאת לא רוצה לוותר על זה, תנסי בעדינות לבחון את הסטטוס שלו-בזוגיות, מה מחפש..ואם בכלל היה מסתכל עליך, שוב..לדעתי זה לא כדאי, אבל אני יכולה רק לייעץ...גם באופן כללי..משהו מהבחור יוצר תחושה של אגם קצת מתנשא (אני טועה?!) שיהיה לך קשה איתו.. לדעתי מה שמושך אותך אצלי זה לרוב המראה והכוח שלו..שידועים כמשהו פסיכולוגי שעושה לנו את זה.

למעלה