שלום עזרה בבקשה

sceptic1

New member
לדעתי

אי אפשר לדעת הרבה מסרטון ביוטיוב, מה גם שהוא נראה די מגמתי למרות שהוא מוצג כתחקיר, אבל בכל זאת זה נראה מקום יותר בריא מאשר הישיבות הקלאסיות. לא נראה לי שמבחינת השכלה או רכישת מקצוע זה יקדם מישהו, אבל יש גבול למה שאפשר לבקש.

תראה...

כבר 4 שנים בני יאיר עזב את הבית והסתובב והחליף 25 ישיבות. בסופו של דבר הגיע לתפרח. משם היה נותן לי הרצאות על כך שהוא נלד כדי ללמוד תורה ולא כדי לעבוד. מטרתו לחיים זה לחפש אישה שתפרנס אותו. לא צריך לעבוד לא צריך לשרת...כלום. וככה חייתי 4 שנים שבורה לגמרי. בחודשים אחרונים הרגשתי שיש שינוי. נכון זה לא מקדם אותו לכלום אבל הוא כבר לא טפיל, פרזיט...הוא עובד למחייתו עבודה מכובדת, כי כל עבודה מכבדת את עצמה. לא לעבוד זה בושה, לעבוד ממסיק זיתים זה מכובד. בעיניי זה שיפור עצום זה מה שרציתי לשאול אותכם.

sceptic1

New member
מהבחינה הזאת את צודקת

וגם, אני לא חושב שבן אדם יכול להשאר במצב הזה הרבה זמן, כלומר להחזיק באיזו אידאולוגיה תלושה כמו שמיוצגת בסרטון, כלומר מילא אם אתה חרדי נורמלי שנמצא במסגרת של אנשים כמוך בתוך מאות אלפים כמוך עוד ניחא.בלי להכיר את המקום הזה ספציפי אני מניח שאחוזי הנושרים שם יהיו מאוד גבוהים, מה שיפעל לטובתך כמובן.

אני מכיר את המקום

כמה חברים שלי היו שם לפני יותר משנה. אווירה מאד מחייבת (קמים ב5 בבוקר, לפחות הרווקים), רב המקום נותן איזו תחושת מיוחדות, ובשביל שבאבניקים חרדים זה יכול לתפוס כמה חודשים. לא עושה רושם שמציעים שם אלטרנטיבה אמיתית, משהו שלא שמענו כבר או מסגרת חדשה לנוער השוליים של החברה החרדית (קצת מפליא אותי החיבור של "חוזבת"י חמלה" למקום, אבל זו נשמעת אלטרנטיבה נאה לכל שאר המסגרות שמוצעות להם). אני אגב לא מבין מה ההבדל בין לחלוב עיזים ללמוד גמרא כל עוד ההשקפה ותפיסת העולם היא אותו דבר. אבל אני לא מבין הרבה דברים..

למעלה