שלום, עברתי בדיקת C.T

שלום, עברתי בדיקת C.T

בבקשה הייתי רוצה לקבל חוות דעת על התוצאות לפני שאגיע לרופא מומחה. חשוב לי לדעת לפני. התוצאות : "טומוגרפיה ממוחשבת לעמוד שדרה מותני. ללא עדות לתמט או פריקה או שינויים הרסניים בחוליות. מנח לורדוטי שמור. LS-S1 -בלט דיסק יפוזי עם לחץ מינימלי על השק הדורלי. פורמינות בין חולייתיות משוחררות. ללא ממצא בולט ברקמה הרכה הסמוכה." אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מה המשמעות של התוצאות. רוב הסעיפים ברורים מאליו. חלקם לא מובנים לי, האם יש סעיף לא תקין ומהו? גילי הוא 21 אם זה עקרוני. תודה מראש

בלט דיסק

משמעות הממצא שהדיסק בין חוליה L5 לבין חוליה S1 בולט מחוץ למקומו הטבעי. הדבר יכול לגרום לכאבי גב, אך לא תמיד.

תודה, עוד מספר שאלות בבקשה

האם אותו בלט נגרם כתוצאה מעבודה פיזית? מלחץ על החוליות? והאם ניתן להפחית את הכאב או להעלימו בדרך כלשהיא? פיזוטרפיה אולי? תודה מראש

בלט דיסק

הגורם הראשוני לבלט הוא תורשתי, אך גם לגורמים סביבתיים כגון סוגי עבודה מסויימים וחבלות יש השפעה. פיזיותרפיה יעילה בחלק מהמקרים.

נפא

New member
שלום ד"ר

לפני שבוע עברתי סיטי שתוצאותיה העידו על שתי פריצות דיסק אשמח לדעת אם יש דבר מסוים או כמה דברים שאוכל לעשות כדי להקל על הכאב ולחזור לשגרה מהר. לציין שאטופן 600 זריקות וולטרן ונקסין כדורים של איבופן ואלגוליזין לא עזרו כלל ואני ממש מרותקת למיטה אני חייבת לומר שביום יום אינני צורכת טיפול אנלגטי ולו אקמול. אשמח לתשובה.

פריצת דיסק

בנוסף לתרופות פיזיותרפיה יכולה לעזור מאוד. אם טיפול תרופתי ופיזיותרפי לא עזר, השלב הבא בהרבה מקרים הוא טיפול במרפאת כאב. ניתן לנסות גם רפואה אלטרנטיבית.

למעלה