שלום, נעים מאוד שמי ד.

שלום, נעים מאוד שמי ד.

קראתי לאחרונה בנושא של בעיות קשב וריכוז ...לאור מה קראתי יש לי תחושה (וזו כמובן תחושה אישית) שיש לי איזה שהן בעיות קשב וריכוז...וכמובן גם בהתבסס על העבר שלי בבי"ס . רציתי לשאול כמה שאלות : איך אני יכולה לעשות מבחנים בנושא של בעיות קשב וריכוז? לאיזה רופא עלי לפנות? האם אני יכולה לעשות את זה דרך קופ"ח? (רופא משפחה) מהו מבחן TOVA והיכן אני יכולה לעשות אותו? מי יכול להפנות אותי (איזה רופא מפנה בדר"כ)? אני מתנצלת על השאלות הרבות. האם ניתן לומר שהשילוב של בעיית תת פעילות בלוטת התריס וחוסר ברזל בדם עשויות להשפיע על יכולות לימודיות? כמו קשב וריכוז לדוגמא. בתודה מראש, ד.

zivadina

New member
חשד להפרעת קשב

לפני פנייה לאבחון הפרעת קשב ורכוז, הייתי מטפלת בבעיות אשר מנית. הרבה בעיות בריאותיות עלולות לפגוע ביכולת שלנו להתרכז. יש מספר מאמרים על הקשר בין חוסר ברזל לבעיות ברכוז. אחרי שתאזני את בעיית בלוטת התריס ואת הברזל בדם, ואם עדיין תהיינה בעיות ברכוז, תוכלי לשקול פנייה לאבחון רפואי של הפרעת קשב אצל פסיכיאטר או נוירולוג אשר מתמחים באבחון הפרעת קשב במבוגרים. את מוזמנת להפנות את שאלתך לפסיכיאטרית שלנו ד"ר איריס מנור, בשרשור השאלות אליה אשר נפתח ביום ה' בלילה בשבוע הקרוב.

למעלה