שלום, נעים מאד והאם תוכלו להציע

kisslali

New member
שלום, נעים מאד והאם תוכלו להציע

לי רעיונות ואפילו פתרונות. שמי ללי ויש לי בן בן 16 ששיש לו מגוון של לקויות למידה, הוא מטופל מגיל 3.5. מזה שנים ברור שיש לו בעיית קשב די רצינית אבל הוא מהזן שלא מושפע התנהגותית ולכן גם לא "מושך אש". לטענתו כל עוד לא מתעקשים שיתרכז הוא גם לא סובל כי אם זה מעניין אותו אין לו בעיה להתרכז (מחשב, גלישה וכו´) ועכשיו שהגענו לשלב הבגרויות חשבתי שאולי בכל זאת כדאי רטאלין שיעזור לפרק הלמידה והשינון של המקצועות בהם הוא נבחן באותה שנה. הבהרה, הוא מעולם לא טופל תרופתית. נגשתי לד"א אלמזוב, נוירולוגית ילדים בקופ"ח מאוחדת בת"א, עולה ותיקה כבת 60, תיארתי את המצב והיא מייד הציעה פיתרון "שיעלה לך כסף אבל הוא הכי טוב", הסבירה שהמבחן יראה באיזה שלב בדיוק יש את בעיית הקשב וגם יראה את המינון המדויק של התרופה שהילד צריך, נתנה לי דף משוכפל של מכון פרטי העורך מבחן קשב בשם TOVA, עולה 400 ש"ח, וכתוב גם שיש פיקוח של נוירולוגית ילדים.... מייד גם הוסיפה ששמעה שאפשר להבדק ביום ו´ הקרוב ולהגיע מייד אח"כ בלי תור לקופ"ח לקבל מרשם מדויק. מייד קלטתי ובסבר פנים יפות שאלתי האם אפשר את המבחן דרך קופ"ח ומה הברירה. ענתה שלא ולגבי האופציות נתנה נאום שבלתי אפשרי להעריך איזה מינון לתת, יקח המון זמן בין תור לתור עד שנגיע לסוג התרופה הרצויה ולמינונים מתאימים. טרחתי לבדוק ואכן במכון הסבירה פקידה שהיא לא יודעת מכלום אך ד"ר אלמזוב תשמח לתת הסברים, כן היא גם אחראית ומפקחת על המכון..למכון ד"א קוראים "קשב וריכוז" ברמת אביב. אולי תוכלו לעוץ לי, למי אפשר לפנות כדי להתלונן, כמובן שאשלח גם עותק לקופה"ח אבל זה לא מספיק לדעתי. לא יתכן שאחרי 12 שנים שאני מממנת באופן פרטי טיפולים אבחונים ושיעורים בכל מקום יעשקו אותי סתם כך. נמאס לי. יש למשהו עיצה?

שלום וברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

קודם כל אחלה שבאת! שנית - לגבי מבחן טובה, הצדק עם הרופאה, זה מבחן מצוין שמשמש כלי עזר לנוירולוגים וקובע בעיקר את השפעת הריטאלין מול ביצועי הנוטל אותו. לגבי מה שעשתה הד"ר - מדובר על בעיית אתיקה...אני מציעה לשלוח מכתב למשרד הבריאות ולהסתדרות הרופאים, למרות שלדעתי - קופת חולים כבר תכניס לה לאור העובדה שיש להם מכונים לבדיקות טובה והם לא ישמחו לדעת שהגב´ הדוקטור מתחרה בהם מתוך משרדיהם שלהם...
ועכשיו טיפ בשבילך: קיימים בארצנו הקטנטונת שרלטנים מפה עד להודעה חדשה! עוד תיפגשי באנשים שימכרו לך תרופות פלא, טיפולי קסם וכל מיני להטוטים תחת מסווה של רצון טוב, אל תתיאשי ואל תתרגזי - הם לא שווים את הבירואת שלך! ספרי לנו מה עשית בסופו של ענין בהצלחה
אפרת

kisslali

New member
תודה ועוד שאלה קטנה

איך את מציעה להגיע למבחן דרך קופ"ח, איזה עוד רופא יכול להפנות? מה קורה עם טיפול מהכוון האלטרנטיבי? לאיזה סוג של מטפל כדאי לפנות והאם יש תרופות מוכרות מקבוצה זו.

גם רופא משפחה יכול להפנות

לאבחון טובה, אבל התור יהיה יותר ארוך מן הסתם לגבי טיפול אלטרנטיבי יש אופציות רבות אבל הן צריכות להיות משולבות בצרכי הילד ולא סתם באויר, אני אשאיר לנחמה מקום פתוח לענות על זה יש לה ידע רחב בענין. לגבי תרופות אלטרנטיביות, לצערי קיימות אך מעולם לא הוכחה השפעתן מחקרית וחלקם הן סתם תמציות שאמורות להרגיע אך אינן משפרות ריכוז וקשב.

kisslali

New member
תודה

אנסה את רופאת המשפחה, האמת היא שהפקטור של הגיל (16) משפיע יותר מהכל, הוא כל כך מתוסכל מהצורך להתמודד עם המערכת שסה"כ די עויינת שבשלב הזה הוא רק רוצה שיעזבו אותו במנוחה. בענין התמציות אין שום צורך בהרגעה יש לו אך ורק בעיית קשב. אולי בגלל זה (וגם הטיפולים, שיעורים) הוא שרד כל כך הרבה זמן בבית ספר ותיכון רגילים ואפילו די אליטיסטים. זה די מצחיק אבל את מקומם של הילדים מהדרום שהונשרו במלך החטיבה תופסים ילדים עם לקויות למידה. החזקים מחזיקים מעמד במגמות ולקויי הלמידה ממלאים את הכיתות הרגילות והבגרותיות. ולגבי מה שכתבת על הכעס הוא כבר מזמן הפך ליאוש.

כמה דברים חשובים!

קודם כל אני מזכירה לך ששלב העשרה בהפרעות קשב וריכוז הוא השלב הקשה ביותר, כך שאיזרו כוח! דבר שני - אני מאמינה גדולה ביצור הכוח בבית - כלומר התמיכה שמעניק הבית לדעתי היא הדבר החשוב ביותר בחייהם של ילדים ונערים עם הפרעות נוירולוגיות כאלה או אחרות (כולל לקויות למידה) ועצם זה שאת תומכת ואכפת לך ואת מאחוריו זה אחד הדברים שיתנו לו את הכוח! כל הכבוד לך!
אפרת

קשב וריכוז

לילי אני חושבת שאת יכולה לגשת לקופ"ח לרופא המטפל לספר את הבעיה ולבקש איבחון אצל נירולוג , תתבקשי להביא טופס 17 לנירולוג והוא יכוון אותך מה בדיוק הילד צריך, ובמיקרה שיחליט על ריטלין הוא גם ירשום את המינון המדוייק לילד שלך.

למעלה