שלום-מתחיל בשטח

• פותח הנושא 068
  • פורסם בתאריך

068

New member
שלום-מתחיל בשטח

לפי חודש התחלתי להיתעניין בעצי בונסאי באופן קיצוני (שהקסימו אותי מגיל 6) נורא משך אותי הצד האומנותי שבזה ואני רוצה לגדל בונסאי משלי, אתם יכולים לעזור לי להתחיל? עצים מומלצים וכאלה... תודה לכם ואני מקווה שתעזרו לי...

סן תאי

New member
שלום בן אל

ההמלצה שלי למתחילים היא לרכוש עץ בונסאי מוכן (את זה אפשר למצוא במשתלת מיני גן שבלטרון), ובמקביל לרכוש שתיל פרה-בונסאי ולהתחיל לעצבו לבד. כך תוכל גם להתענג על עץ יפה ומעוצב וגם להתחיל לצבור ידע בטכניקות עיצוב. עם שני העצים תתחיל להשתפשף בפעולות טיפול שוטפות- השקייה, דישון, טיפול שורשים, העתקה מכלי לכלי וכיוצ"ב. זנים מומלצים למתחילים הם אלו שיכולים לספוג טעויות בסלחנות כגון: זית,אלת מסטיק,פורטולקריה,פיקוסים. בהצלחה ושמור על קשר.

068

New member
תוכל

להמליץ לי על אתר מסויים או ספר שעוזר בדרך לפיתוח בונסאי?

068

New member
עוד שאלה

קראתי קצת על יערות הגשם וראיתי שיש המון צמחים מטפסים על העצים (נראה לי גפן או משהו בסיגנון), ורציתי לשאול האם יש סוג ננסי של צמח זה ושקל לשליטה כדי להוסיף על הבונסאי ולתרום למראה טיבעי יותר... נ.ב זה מזיק לבונסאי? ועוד שאלה, האם שורשיו של של עץ הזית מותאים בכדי שיהיה אפשר לשתול אותם על סלע? תודה לכל מי שיענה על ההודעה הזאת והקודמת

068

New member
דבר אחרון וזהו (כן אני ספאמר סקרן)

תוכלו לתת לי שם של ספר על בונסאי? (משהו שאני יכול לקנות באמאזון או בארץ?) תודה רבה לכם וזהו אני לא אטריד אותכם יותר...

roli

New member
כמה אתרים טובים על בונסאי

כוללים סגנונות, היסטוריה, טיפול טכניקות ועיצוב.

סן תאי

New member
תשובות

לגבי ספרות בונסאי, הקלד 'ספר' ברובריקת החיפוש של הפורום (צד שמאל למעלה בדף הפורום) ותוכל לקבל הרבה מידע. בעניין צמחייה נלווית לבונסאי, יש כמובן את הטחב לסוגיו שמשמשים לכיסוי פני המצע, ויש גם צמח ששמו הנפוץ: 'דמעות תינוק' אינני מכיר את שמו הבוטני אך הוא מצוי כמעט בכל משתלה, והוא גם משמש חלופה לטחב וגם שולח זרועות שיכולות להשתפל לצידי הכלי או להתלות על העץ,עליו קטנים מאוד והוא מוסיף הרבה חן לבונסאי.

סן תאי

New member
ועוד דבר..

הצמח הנ"ל אינו מזיק לבונסאי. ולשאלתך לגבי הזית, התשובה היא כן, ניתן לעצב ע"ג סלע. אתה מוזמן תמיד לשאול עוד.

max63

New member
דמעות תינוק...

אני יודע בדיוק איך קיבל צמח זה את שמו. הוא כל כך חביב וכל פעם שאני מנסה לגדל אותו הוא מחזיק 10 ימים (אם יש לי מזל) ואז אני מזיל דמעות לזכרו. כנראה עודף השקייה. לעולם לא אדע....

068

New member
השקיה נכונה?

רציתי לשאול האם שיטת הריסוס מספיקה? כלומר אם אני מרסס על הבונסאי מים אז זה מספיק או שיש צורך גם לשפןך לתוך העציץ מים? (עוד דבר שרציתי לשאול זה האם קיימת שטיה שבה מטבילים מברשת במים ומברישים את הבונסאי? אם כן שיטת השקיה זאת מספיקה?)

אולמוס

New member
השקיית בונסאי

השקיית הבונסאי המקובלת היא הרטבת המצע ישירות רצוי באופן איטי ולא בבת אחת - עד לנגירת המים מפתחי הניקוז שבתחתית העציץ. ריסוס העלוה אינו מומלץ בדרך כלל ובעיקר בשמש - ואף עלול לגרום נזקים. לאחר שהורטב המצע ניתן להמתין עד ההשקייה הבאה לאחר שפני המצע יבשו מעט. יש להקפיד שהמצע לא יתייבש בעיקר אם הוא מכיל כבול שהתיבשותו גורמת לאיטום המצע. אחת לתקופה יש לתת השקייה "נמרצת" כדי לשטוף את המצע מהמלחים. לחילופין מומלץ להניח את העציץ בגשם - וזו השטיפה הטובה ביותר (אם הצמח אינו רגיש במיוחד לקור).

068

New member
ולגבי דשן?

הובא לידיעתי שצריך לדשן את הבנסאי פעם בתשעה חודשים, האם זה נכון? כלומר אם יש לי בונסאי זית אז כל 9 חודשים אני צריך לספק לו דשן? אם כן איזה דשן? והאם ניתן להשיג אותו בת"א (אודע לכם ממש אם תעזרו לי כי אני מתחיל ואני לא רוצה לפגום בבונסאי) עוד שאלה היא אחרי כמה חודשים משתילת הגרעין ניתן לתת לו דשן (אם אני לא טועה סיפוק דשן לבונסאי "תינוק" עלולה להרוג אותו, זה הנכון?) תודה רבה רבה לכולכם על כל התשובות שלכם!

אולמוס

New member
דישון

בפורום הועלה הנושא מספר פעמים - ממליץ לקרוא ההמלצות בשער הפורום וכן כדאי לעיין במספר תגובות שהועלו בשבועות האחרונים בפורום- יש בהן כמעט כל המידע שתצטרך לו בדשן בפירוק איטי (אוסמוקוט/מולטיקוט) משתמשים אחת למספר חודשים. לגבי בונסאי - מוצע להשתמש במחצית עד שליש הכמות המומלצת לצמח ע"ג האריזה -לעציץ לפי הגודל והגיל. אחת למספר חודשים מומלץ להוסיף מעט קומפוסט או הומוס למצע העציץ- אז אין צורך בדישון אחר. מנסיוני - לצמח צעיר במיוחד לאחר נביטה הייתי ממליץ להמתין מספר חודשים עד להתפתחות כמות עלווה גדולה יותר ואז להסתפק בכמות צנועה מאוד של קומפוסט או הומוס או לחילופין במספר גרגרים של דשן בפירוק איטי. בהצלחה

למעלה