שלום מסורתיים

TheBigBrother

New member
שלום מסורתיים

אני רואה שהפורום שלכם לא פעיל וחבל בכל מקרה יש לי נושא לדיון: נניח יש מישהו שלא מאמין באלוהים וכופר ויש מסורתי. אתם לא חושבים, שכל אחד במקומינו, בהיותו אלוהים, ביום הדין, היה שולח את המסורתי לגיהינום בקלות רבה יותר מאשר את הכופר מסיבה אחת פשוטה שהמסורתי היה מודע לכך שמעשיו אינם כשרים לגמרי, ואילו הכופר עשה זא תכי האמין בזה. מה דעתכם?

bigi100

New member
ממש לאא

דבר ראשון לך תלמד תניאא דבר שני כופר זה בן אדם שיודע שצריך לעשות ולא עושהה ואילו מסורתי משתדל לעשות כפי כוחוו

bigi100

New member
לא בן אדם חלשש

לפחות יש ניסיון לעשות ורק שתדעי שהחרדים שהם עובדים את השם זה רק מתוך הרגל ואילו בן אדם שחוזר בתשובה או מסורתי משו כזה עובד את השם ביתר רצוןןן

smile777

New member
ארשה לעצמי לא להסכים

למשל אני מאמינה באלוהים ושהו ברא את העולם ואפילו נתן לנו את התורה, אבל אני לא מאמינה בתורה שבע"פ. אני לא מאמינה בכל השטויות שצריך להקפיד עליהם כל יום אלא רק במצוות בין אדם לחברו. וכיוון שאני שומרת את המצוות הנ"ל אני לא חושבת שאגיע לגיהנום. תפו, תפו אני חושבת שכל אחד עושה דברים שהוא מאמין בהם ואין כאלה שמאמינים ולא מקיימים את מה שהם מאמינים בו. מקווה שהצלחתי להסבי את עצמי

lior02010201

New member
את טועה! מצד אחד את מאמינה במשהו מצד

שני את לא מאמינה בו... התורה והתורה שבעל פה זה דברים בלתי נפרדים. למשל ברית מילה לא ידענו איך לעשות אם לא היתה לנו תורה שבעל פה שמשלימה לנו את התורה... להגיד שזה שטויות אבל הקדוש ברוך הוא כן הוריד את התורה זה ממש נורא. אפשר לומר אני מאמין בזה אבל לא מקיים מצוות, כי קשה לי אין לי מספיק כוח וכו'... אבל להגיד זו מצווה חשובה ונכונה אבל זאת שטות גדולה זה לא נכון... ה' יודע מה טוב לך יותר טוב ממה שאת יודעת כמו שאבא יודע יותר טוב מהילד למשל כשהוא לא קונה לו סוכריה...

smile777

New member
למה אתה ישר חושב

שאני טועה ואתה לא? אני לא מאמינה שלהקב"ה מזיז בכלל אם אני אדליק אור בשבת או אתפלל במילים שלי ולא במילים הכתובים בסידור והנקראים באופן אוטומטי שמעת על תקופת שפוט השופטים ועל השחיטויות שהיו אז? אני מאמינה שהיו עוד תקופות כאלה. אז איך אפשר לסמוך על כל הפוסקים האלה? אני סומכת על עצמי ומקיימת מצוות בין אדם לחברו שלדעתי זה מה שמחזיק את העולם הזה.

bigi100

New member
טעותת

זה הקטע שזה כן מזיז לא כל זאת כל המטרה של האדם לעבוד את השםםםםםם ודווקא בגלל שאת יודעת שיש מצוות ואת לא עושה אותם זה הרבה יותר חמורררררררררר מאשר לא לדעת ולא לעשות

lior02010201

New member
לפי דעתי ביגי פשוט ביטא את עצמו לא נכון...

או שהוא טעה גם כנראה.... מה שאומרים לנו חכמים זה שאם אני יודע שיש ה' אבל אני לא מצליח לעבוד אותו לגמרי אלא משתדל עדיף בהרבה מאשר בכלל לא להאמין בקדוש ברוך הוא...

TheBigBrother

New member
אתה יכול

פשוט אין לך ז%ן, סליחה על הביטוי. להגיד לא יכול אפשר על קטוע רגליים בקשר להליכה. לבלות בשבת זה כי וואלה לא בא לך לוותר על הבילויים שלך בשביל האמונה

lior02010201

New member
אתה בערך צודק אבל לא תמיד

העיניין הוא כל כך ברור והויתור הוא רק על הבילויים ושטויות מהסוג הזה. לפעמים יש בעיות הרבה יותר קשות, אסור לך לשפוט אדם בלי להכיר כל מיקרה לעומק וגם אז מומלץ תמיד לשפוט לכף זכות.

smile777

New member
נראה לי שהתבלבלת בפורום

פורום לדתיים זה לא כאן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TheSverd

New member
אני לא טעיתי בפורום חבוב

ואני לא דתי. אני זרקתי לכם פצצה, במטרה לראות האם זו באמת פצצה או שמה אני טועה בעצם, ואתם תראו לי למה. בינתיים אני רואה שהפצצה שלי לא פחות חזקה ממה שחשבתי וכל זרם המסורתיים זה בולשיט אחד גדול, אני מקווה שלא תקחו קרוב ללך את הבוטות שלי.

bigi100

New member
תסביר לי בקשה מה הייתה הטעות

אולי לי התבטאתי נכון או שטעיתי אנא תקן =]

lior02010201

New member
לפי מה שאני מבין אדם שמכיר במצוות ולא מקיים

את כולן במלואן יש לו יותר זכות מאשר אדם שבכלל לא מכיר במצוות ולא כך מנוסחת ההודעה שלך...

lior02010201

New member
להתפלל במילים שלך זה מאוד חשוב לזה קוראים

התבודדות אני בתור אדם המקורב לחסידות ברסלב מכיר מאוד טוב את המעלות של ההתבודדות פעולה של כשעה ביום שבו את פשוט מדברת, צוחקת, בוכה ועושה הכל עם ה'. רק את וה'. את מספרת לו מה עבר עלייך מה את מרגישה מבקשת בקשות וכו... אבל זה ממש אבל ממש לא פוטר מתפילות כתובות שמעלות את הנשמה שלך מאוד מאוד. באותם טקסטים אוטומטים שחוברו על ידי גאונים של הדורות הקודמים חבויים סודות גדולים שמעלים את הנשמה שלך ואת עבודת השם שלך. אם את מאמינה שה' נתן את התורה למה נראה לך שהוא כתב בה משהו שהוא לא באמת התכוון לזה? כי מה שאת אומרת שהוא אמר שצריך לעשות את זה אבל זה לא באמת אכפת לו אני יודעת יותר טוב מה הוא צריך. ה' הוא האלוהים! הוא אבינו הוא מלכינו ואין עוד מלבדו, לכן את לא יכולה לשפוט במקומו...

bigi100

New member
צודקקקק

אני אישית די מקושר לחב"ד ואני די לא מבין את הקטע של ההתבודדות אבל זה סיפור אחרר למרות שאישית אין כמו לשבת בטבע ולדעתי לא לדבר אל השם אלא ללמוד תניא אבל לא משנהה אבל בכל זאת אתה צודקק בכל מילה שלך

למעלה