שלום..מחפש יזם.

שלום..מחפש יזם.

למדתי אדריכלות באורט טכניקום.אני יודע שלפי מקום הלימודים ולפי ירושת ההורים, כך לרב גם נראים חיינו. אני עובד בתור איש רישוי בחברת בניה גדולה, אבל מרגיש שיש לי הרבה יותר מה לתרום בהיבט התכנוני, העיצובי ובצביון בה נבנה הכל מסביבנו. מצורף קובץ של פרוייקט שתיכננתי. האם יש כאן מישהו שימצא אותו מספיק מעניין בכדי לבנותו? האם אוכל לממש את רצוני כמתכנן למרות לימודיי כהנדסאי, בגלל שלא היה לי מספיק כסף לשלם למוסד אחר? אודה לתגובות מאנשים כנים, ולא מרודפי בצע.

arcdsgn

New member
בשיא הכנות

ראשית מרגיז אותי מאוד שהנדסאים מכנים עצמם אדריכלים, זה כלל לא קשור לכשרונו של זה או אחר אלא רק ליושרו המקצועי. בזמנו, כשעברתי את בחינות מה"ט ורכשתי בכבוד את התואר הנדסאי אדריכלות הייתי גאה לא פחות מהשגת ה-B.ARCH אבל מצפוני לא יכול היה לתת לי לקרוא לעצמי כך עד שבאמת עברתי את כל השלבים ונרשמתי כחוק. מה שאתה עושה זו התחזות! ועבירה על החוק! תקן את הכרטיס האישי בבקשה. שנית, אם כבר שלחת חתך, פרט, נמק והסבר (בבקשה) ואולי יתפתח כאן דיון בנושא היזמות ....

אדריכלות- לאן?

אני מבין שפגעתי בשם המקצועי שלך. רשמתי שלמדתי לימודי הנדסאות..אז אני לא מבין את התגובה שלך. אני יודע גם שיש הרבה אדריכלים עם שם וכושר טכני טוב, אבל היצירתיות והטעם מהם והלאה. אז בבקשה לא צריך להעלב על התואר. ואם התואר הוא הדבר החשוב ביותר- אז את יכולה גם להמשיך לפרופסורה. ועכשיו לענין התכנון הנ"ל. מדובר במרכז מבקרים, שתוכנן ליד הים, ואפשר לראות בתכנון את השתקפות הגלים, והחתך פשוט מדורג כפני הנוף..אשמח לענות על שאלות רציניות בנושא ולאו דווקא על התואר.

arcdsgn

New member
תארים מקצועיים

לא פגעת בתואר שלי, הוא תלוי על הקיר במשרד. אני מדבר על הפרטים שהכנסת בכרטיסך האישי-אדריכל, ועל כך התרעומת. אתה צריך לעבור כברת דרך ארוכה בכדי לשאת בתואר זה. אמנם אתה רשאי לתכנן מבנים פשוטים כפי שמאפשר לך חוק התכנון והבניה אך מכאן ועד נשיאת התואר אדריכל עוד ארוכה הדרך. ההערה שלי אליך היא כללית ונוגעת לא רק לך אלא לעוד רבים שמנצלים את הפרצות בחוק. אני לא יכול להתייחס לארכיטקטורה שלך כי לא כך מציגים פרוייקט, לא בפורום כזה ובטח שלא בפורמט הזה ללא תכניות, חזיתות וההקשרים הסביבתיים (מחקר). ובכל זאת 1. מה הטעם במרכז מבקרים ליד הים??? 2. לא מספיק בינוי כבר קיים לאורך החוף האנוס של מדינתינו שנאנס ע"י איילי הון ונדל"ן?צריך לבצע פינוי ולא בינוי! 3. מי שמגיע לים מחפש מקסימום ברז, מקלחת וצל (לכל היותר) הים הוא מרכז המבקרים הטבעי והאולטימטיבי במקרה זה! נ.ב החוק לא מאפשר להנדסאים לתכנן מבני ציבור (אם כבר בתארים עסקינן).

arcdsgn

New member
מז"ט על התאומים שבדרך ../images/Emo13.gif

בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

arcdsgn

New member
עוד משהו קטן

אם כבר הצגת כמו שהצגת, חתך ע"ג תכנית גגות אז לפחות תראה איפה החתך עובר ואיפה הצפון (או לפחות איפה הים....). שי

דרך הים

New member
שי- תודה על התגובה ועל השלט

שי. אני מודה לך מאד על התגובות, אבל גם ציפיתי לתגובות יותר עינייניות בנושא, ואם אפשר גם מאווה, סיגל וחבר האדריכלים בפורום. אני לא רוצה להיכנס לעימותים קטנוניים, כמו שמתחוללים כאן בימים האחרונים.אי-אפשר לשאול משהו בלי לרדת לשטויות בסוף כמו- מה עם השלט(עם כל הצחוק שבענין)? אתה קורא לי מתחזה..בצורה פשוטה היית יכול להעיר ע"כ, ואני תופס מהר כשמסבירים יפה (ולא אתפוס את מקומך, אם זאת דאגתך). ובכל- זאת לשאלתי- האם באמת ניתן למצוא יזם לפרוייקט המוצג. אני בדעה שלך לגבי החופים והים- שצריך להישאר פראי וחולי כמו בחופים המועטים, שעדין נותרו לנו, שלא ייראה כחוף פרטי לעשירים בלבד. אבל אולי פרוייקט כזה יכול להיבנות במצפה רמון או כל מקום אחר..

ת מ י מ ו ת הגעת כנראה לפורום הלא נכון. מהתגובות תוכל לראות שאין התיחסות עיניינית ,גם אם הפניה שלך אינה במקום. מכיר את האימרה:בביתו של התלוי,לא מדברים על חבלים? לעצם הענין - ציפיתי שיאמרו לך ,שיזם לא מחפשים כך.בדרך כלל יש קודם יזם, שמעצם שמו ,מחפש לעשות עסקים .אם יש לו רעיון להקים למשל קזינו(לא יודע למה,אבל המבנה שלך מתאים למראה קזינו) הוא יחפש צוות תיכנון וביצוע.

תודה- אולי זה לא המקום

גם אצל הברנז´ה המקצועית קשה לראות מישהו מפרגן.לדעתי,כל ענין שהוא מוצג בשורה אחת ולו רק לתת את הטעם, כמו חלון ראווה. יש לי את הפרוייקט לפרטי פרטים. אני רוצה לענות לאדון הסניגור: הנדסאי אדריכלות לומדים שנתיים וחצי. אחרי לימודים אלו, אני יכול כבר לעבוד על תכניות בניה,דבר שאני מפקפק אם תלמיד בצלאל יוכל, כי שם הרוח היא שונה והלימודים בעיקרם נסובים על המהות והגישה באדריכלות. מבחינת חוק אני יכול גם לחתום על מבנים עד 4 קומות או בגובה13 מ´, כמדומני.אין לזלזל גם במי שלמד שנתיים, ובמהלך שנתיים היו לי 42 שעות שבועיות של לימודים. כמה שעות לימודים יש בכל תחום אחר? אשמח לדעת. אני לא מדבר כאן רק על כישרון שלי, שהייתי רוצה לתת לו ביטוי(לא אוכל לממש אותו בלימודים,בגלל מחסור כספי), אלא בהיכרות רבה עם אנשים בכל תחום, אני יכול לומר בוודאות שהצלחה של דבר ולאו דווקא בתחום הבניה, היא גם מרכיב של תשוקה לדבר ועשיה מתוך אהבה. חבל שכאן, האהבה נשארה בחוץ..שיהיה לכם ערב טוב.

arcdsgn

New member
ציטוט וזהו....

"אבל אולי פרוייקט כזה יכול להיבנות במצפה רמון או כל מקום אחר.." במילים האלו ממש ציינת את ההבדל בין קבלן לאדריכל. מבנה שתוכנן להיות one-of לא יכול להבנות בכל מקום! הוא מתוכנן תמיד בהקשרים הסביבתיים שלו(הכוללים המון פרמטרים). אם אתה רוצה ליצר מבנים כדוגמת "מפעל הפיס" אתה יכול לפנות אליהם ישירות, הם "יזם" לא רע בכלל. מקווה לשמוע ממך בפורום הזה. בהצלחה שי.

התיחסות לים

אם שמת לב, שי, בתכנית הגגות שהיא כמו גלים, בסימטריה לים. אני חושב על מקומות נוספים לפרוייקט הנ"ל, כי הים בארץ הוא מצרך נדיר וחבל שיהפוך לטיילת של בטון מזויין. אבל ההתייחסות של הפבניה הנ"ל היא לים, וכאן גם מיקומו. על הסביבה חשבתי רבות, ואני מאלו שעדין חשוב להם לשמור על קו נוף, ולא כמו שכונות רבות בארץ שהקשר בינם לסביבה הוא נדיר. מאד נפגעתי מההתייחסות המזלזלת שלך, ואולי בפעם הבאה שאכנס לכאן עם שאלה, אעסוק בדברים פשוטים יותר, כמו איך לדפוק מסמר בקיר, מבלי שיירד הטיח. מקווה שבחיים אתה פחות ציני וגם מסתכל על התוכן ולא רק על התואר. להתראות. בינתיים.

arcdsgn

New member
מרוב כינויים

כבר התבלבלתי... דרך הלב דרך הלב1 דרך הים מרקו פולו המקורי וכו´..... 21st century schizoid man .....king crimson...... אדריכל, הנדסאי, דוקטור, פרופסור... טור´ או רב אלוף .... מה זה משנה העיקר שאתה בנאדם נחמד
עם כוונות טובות. מעט ציניות לא הרגה עוד אף אחד, הכל בצחוק, שבת שלום ! שי.

21st century schizoid man .....king

זה באמת לא חשוב, כי כולם מתמודדים עם אותם השאלות ומגיעים לאותו המקום בסוף. לפחות אני מקורי, ולא גוש בטון (למרות שבארץ יש דוגמאות רבות לאדריכלות יפה, ביניינים מקסימים, וכולם רוצים צמודי קרקע אז גם בטח למזכרת מטבע, יישאר לנו עוד כמה שנים עציץ במרפסת). שבת שלום.

למעלה