שלום .מה מותר ..////?

הודייה 1

New member
שלום .מה מותר ..////?

אני פונדקאית שליש שני להיריון ורציתי לשאול האם מותר לי לעשות הליכות בערב ?
( הרופא שלנו אומר שכן אפילו הליכות ממושכות אבל האם המיועדת לחוצה )
מניסיונכן זה בסדר ?

אני בעד פעילות בהריון,

לא לתת לשרירים להתנוון...
אם אני לא טועה, אם היית בכושר לפני ההריון - מותר להמשיך את הפעילות,
ולגבי הליכה, לדעתי זה אפילו מומלץ ונכון.

מותר, במידה

כמו כל דבר.
הפונדקאית שלי הלכה על הליכון והרופאה אסרה עליה להמשיך כי זה עלול לגרום ללידה מוקדמת (גם היא הייתי אז בשליש שני, לקראת שלישי). מעבר לכך לרופאה לא הייתה בעיה עם פעילות גופנית. פעילות גופנית היא מושג מאוד רחב וצריך לשאול תמיד את הרופא ולהישמע להוראותיו. אם האמא לחוצה (ואני מודה שגם אני הייתי) תנסו למצוא דרך אמצע- אולי הליכות קצרות יותר...... בכל מקרה חשוב לשתות הרבה מים.

אם עשית פעילות גופנית לפני

לרוב אין בעיה להמשיך גם בהיריון.
על קיקבוקס וספינינג הייתי מוותרת (ולא רק בהיריון
) אבל לא רואה בעייתיות עם הליכות מתונות מבלי לעלות דופק (כל זמן שניתן לדבר באופן רציף וללא קושי) מעל 120.

כמו שכתבה פיצ' - יש להקפיד על שתייה מרובה כי התייבשות עלולה לגרום לצירים. כמו כן חשוב לאכול משהו קל כחצי שעה לפני הפעילות וכן משהו אחריה.
איזון. זה נכון לכל תחום בחיים

שירה808

New member
מבינה אותך וגם את המיועדת...

הכי טוב להתייעץ עם הרופא ולפעול בהתאם להוראותיו.
בגדול הליכות בעוצמה בינונית נראות לי בסדר, אבל דברו עם הרופא.
המשך הריון תקין!

guti30

New member
כושר תמיד טוב אבל

על תעשי דברים שלא עשית לפני ההריון! כל עוד אלו דברים שנהגת לעשות לפני ההריון אין בעייה, אבל גם כאן יש תרגילים שאסור לבצע- אסור לעשות תרגילים שכוללים מתיחה של הידיים מעל הראש וקפיצות בהם את מפסקת רגליים. (אמרה מישהי שבהריון הראשון שלה עשתה עמידת ראש של יוגה עד חודש שמיני) כמו כן רצוי לא לאמץ יתר על המידה את שרירי הבטן- אני הגעתי בחודש שמיני למיון עם כאבי תופת ושעות הרופאים לא ידעו מה הבעייה איתי- עד שאחד הרופאים הסתכל עליי במבט בוחן שאל אותי אם אני מתעמלת- אמרתי לו שברור! - מה שהיה לי זה קרעים מיקרוסקופיים בשרירים הרוחביים של הבטן- בגלל שעד סוף שביעי לא הייתה לי כמעט בטן- כי השרירים החזיקו אותה וכשהתינוק החליט לגדול- השריר פשוט התפוצץ- ממש כואב- מסקנה- לא להגזים! אבל התעמלות מתונה אפילו מבורכת כי ככה את שומרת על חילוף חומרים תקין וזה רק מועיל להריון- תחפשי ביוטיוב- יש מלא תרגילים לנשים בהריון עם כדור פילאטיס או בילעדיו- הכי חשוב תחזקי את ריצפת האגן! זה מן תרגיל שמשלב נשימות וכיווץ של השרירים הטבעתיים-חפשי בגוגל הסבר- אם את לא מכירה.
ולגבי המיועדת תסבירי לה שכל עוד את נזהרת ולא עושה את התרגילים שאסור ואת קשובה לגופך אין לה מה לדאוג- זה רק עוזר להתפתחות התקינה של ההריון (כמובן אם את בריאה ואין שום בעיות) וגם יכול להקל עלייך בלידה.
אני אישית את 2 הלידות שלי עשיתי בתנוחת כריעה (ללא אפידורל כמובן) והיה חלומי- בטוחה שלא הייתי יכולה לעשות זאת לולא שמרתי על כושר.

מירבי*

New member
פעילות גופנית בהריון

הדבר הנכון הוא להקשיב להוראות הרופא.
יחד עם זאת, אני מבינה את האם המיועדת, נסו למצוא פשרה שתספק את שתיכן.

בהצלחה

למעלה