שלום מבקשת עזרה...

1קקטוסית

New member
שלום מבקשת עזרה...

הסיפור שלי הוא לא משהו אני יודעת... אני תלמידה בכיתה י' ובעוד 4 ימים יש לי בגרות ראשונה במתמטיקה. לפני שנה התגלה אצלי חשש שאולי יש לי בעיות בקשב וריכוז בעזרת מישהו שכבר אובחן. וגם זה היה דיי בערך בגלל חוסר הידע שלי בבעיות כאלו והתחילו להיות כל מיני צרופים עם הבעיות האלו עוד משנים קדמות. כשהלכתי בשנה שעברה אל המורה לבדוק מה יש לי היא אמרה שאני עצלנית ואני יכולה ללמוד ולא נתנה לי בשום אפשרות ללכת לעשות איבחון..(ככה גם היועצת). באמצע השנה פנתה אליי המחנכת החדשה שלי ואמרה שבישיבות התגלה חשש לבעיות בקשה וריכוז אצלי והזמינה את אבא שלי לשיחה. יחד עם היועצת הוחלט שאני אלך לאיבחון ואז התחילה עוד בעיה כיוון שהרופאים אמרו שמאוחר מידי.. ומי שכן נתן לי את האפשרות לעשות אצלו איבחון ביקש 1000 שקל.. אבא שלי מובטל ולכן לא היתה אפשרות שאלך לעשות איבחון. יומים לפני הבגרויות לא ניתן לעשות איבחון בשום דבר... יש לי דיסלקציה וכנראה גם בעיות בקשב וריכוז ועוד 4 ימים בגרות ואין לי מושג איך אני הולכת לעשות את הבגרות הזו כמו שצריך.. אני יודעת שיכולתי לקצר.. אבל מכעיס אותי שאני כבן אדם דיי "נדפקתי" מהעובדה שיש בעיות שקימות אצלי כבר המון זמן (גם הפסיכוטכני שלי הצביע על הבעיות האלו) ואף אחד לא היה מוכן לעזור לי ואני לא חושבת שיש צורך להזכיר את מה שעובר בראש עקב הדברים האלו. תודה מראש למי שהצליח לקרוא כל כך המון מילים ויכול לעזור לי אלי'.

אילו אבחונים בדיוק הומלץ לך לעשות?

איבחון נוירולוגי את יכולה לעשות דרך קופת חולים ולא באופן פרטי. לגבי אבחון דידקטי תבדקי אפשרות באגודת ניצן אגודה ללקויי למידה שם זה לא בחינם אבל זול יותר ואני מאמינה שילכו לקראתכם. אל תוותרי תתעקשי שהוריך יעמדו לצידך, זה העתיד שלך וחבל שיהרס בגלל קשיים. את נשמעת לי מאוד נבונה אני בטוחה שאם תתדברי על קשיך תצליחי.חזקי ואימצי.!!!

zivadina

New member
אבחונים בזול

קודם כל, ברכות על העקשנות. אני חוששת שלא תוכלי לפתור את בעיותייך תוך 4 ימים, אבל כן תוכלי להיות מוכנה עם כל האבחונים לקראת השנה הבאה. זה לא מאוחר מדי. בתי עברה אבחונים רק באמצע י"א, ומאז השתנו חייה. א. אבחון רפואי של הפרעת קשב ורכוז עושים קודם כל אצל נוירולוג או פסיכיאטר שמתמחים באבחון כזה. אם לא תמצאי מומחה כזה בקופה, תפני למכון שקשור לביטוח המשלים שלך בקופה, ואז תוכלי לקבל מן הקופה החזר גדול על האבחון, לפי סעיף "ייעוץ רופא מומחה". לאיזו קופה אתם שייכים? האם יש לכם ביטוח משלים בקופה? מאיזה אזור אתם? ב. אבחון של לקויות למידה בחינם ניתן לעשות דרך משרד החינוך. במקרים שההורים מוכיחים הכנסה נמוכה, המשרד מאשר אבחון מלא דרכו. יועצת בית הספר צריכה לדעת את הנוהל הזה, ואם איננה יודעת, אדריך אותך בדיוק איך עושים זאת, היות שגם הבן שלי עבר אבחון כזה. אל תסמכי על היועצת שתגבלה יוזמה, למרות שזהו תפקידה, ותדרשי את המגיע לך. אני מקווה שתעני על כל השאלות שנשאלת בסעיף הראשון, כדי שנוכל לעזור לך לעבור אבחון ולהתחיל טיפול בהפרעת קשב ורכוז. לפעמים טיפול בהפרעת הקשב מקטין מאוד את הבעיות הלימודיות בתחומים אחרים.

1קקטוסית

New member
וואו תודה...

אני גרה באשדוד קופת חולים מאוחדת.. על ניצן שמעתי גם שמעתי על משהו שקיים גם בבית הספר שלי (התחיל השנה) אבל הוא לתלמידי חטיבת הבינים שאליה אני כבר לא שייכת. הרצון היותר גדול שלי הוא קודם לדעת מה יש לי האם זה באמת קיים אצלי. על הבעיות הלימודיות אני יודעת רק שקיימת הנחה מסוימת בבדיקת המבחן או הערכת זמן. הבעיה היא שיש אנשים שהולכים לעשות בדיקה שניה לפני בחינת הבגרות כדי לקבל הקלות מסוימות ולכן הפסיכולוגים אמרו שזה מאוחר לי. האם יש שיטות מסוימות שיעזרו לי להתרכז במבחן עצמו או לפניו כדי להתכונן בלי כל מיני תרופות?

zivadina

New member
אבחון וטיפל בהפרעת קשב

כדי לדעת אם יש לך הפרעת קשב, צריך לעבור אבחון רפואי. כדי לטפל, צריך קודם כל להיעזר בכדור, שרק הרופא המאבחן (נוירולוג או פסיכיאטר) מוסמך לרשום לך פעם ראשונה. כדי לקבל התאמות במבחנים צריך אבחון דידקטי בניצן או במשרד החינוך או במכונים פרטיים אחרים שמאבחנים לקויות למידה. בהבדל מכל לקויות הלמידה, שנוגעות רק לתחום ספציפי (קריאה, כתיבה, חשבון, שפה), הפרעת קשב משפיעה על כל תחומי החיים ומתבטאת בהתנהגות, בחוסר ארגון, בבעיות זכרון, ועוד ועוד. לסיכום: כדי לטפל בהפרעת קשב, צריך אבחן רפואי. כדי לקבל עזרה והתאמות לימודיות, צריך אבחון דידקטי. את מוזמנת לשאול בפורום לקויות למידה ובפורום איסטרטגיות למידה על דרכים להתרכז וללמוד למבחן.

למעלה