זה מה שחשבתי
אני כל הזמן, גם לפני גילוי האוטיזם, אומרת לה דברים כמו: * אם אומרים לך בוקר טוב, תגידי גם את בוקר טוב (לא עובד בינתיים) * איפה הדובי? תראי לי עם האצבע, אם את לא מראה לי אני לא יודעת (עובד לפעמים). רק שעכשיו, אחרי האבחון ולפני שעוד קיבלנו הדרכה מסודרת, אני מרגישה שכאילו בנוסף לאמא הפכתי להיות גם סוג של מאבחנת שכל הזמן בודקת ובוחנת אותה ומנסה להוציא ממנה תשובות/תגובות. ואותו דבר קרה גם לאבא שלה שהיה מקודם סופר-רגוע ומגה-שאנן. זה אומר בעצם שהאינטראקציה שלנו איתה הפכה להיות לא כנה. אני לא אוהבת את זה אבל לא יודעת איך לצאת מזה. והיא בטוח מרגישה את השינוי, אין מצב שלא. מנסה לחשוב: אולי יש לה צורך בפרטיות יותר מאשר לאדם הממוצע? זה כמו שאם נוסעים באוטובוס, אנסה ככל האפשר להמנע מקשר עין ופיתוח שיחה עם אדם זר שיושב מולי. וזה לא מוזר לאף אחד כי כך נוהגים רוב האנשים. רק שבמקרה שלה זה לא אדם זר באוטובוס אלא אמא ואבא וסבתא וסבא שצמאים לאינטראקציה איתה והיא לא, ויש פשוט חוסר תיאום ציפיות בינה לבין הסביבה? במדה וזה נכון, עד כמה יש לנו זכות להתערב? (אבל אם לא נתערב, העתיד שלה יכול להפגע כי היא חיה בחברה שהרוב פשוט לא יבין אותה). לא יודעת עד כמה הבהרתי את עצמי. מניחה שיש כאן אנשים שהיו/נמצאים עכשיו במצב דומה ושיוכלו להגיד על זה משהו?