שלום לרב.

שלום לרב.

ברצוני לשאול כמה שאלות. 1.האם מותר לשמוע קול אישה שרה? 2.והאם יש הבדל בין מוזיקה ישראלית שאני מבין את המילים למוזיקה לועזית שאינני מבין את המילים? 3.וגם האם שיר של זמר חילוני שמילותיו כשרות מותר לשמוע? מכיוון שידוע לי שיש מחלוקות פה בענין אז אגיד שאני אשכנזי ליטאי, תודה מראש.

האספן

New member
שנייה אתה מאיים?

אתה מאיים שתלך לפורום אחר לישאול את השאלה הזאת? טוב... אני לא רב,אבל אני יודע שאסור לישמוע אישה שרה,ועל לישמוע זמרים חילוניים ומוזיקה לועזית,תלוי לפי איזה רב אתה הולך..

asaf2000

New member
אני אמנם לא רב

אבל עד שיענה הרב כדי שלא תכשל באיסור... אסור לשמוע קול אשה שרה, ולספרדים שפוסקים לפי הרב עובדיה יוסף מותר אם לא ראית את האשה.

האספן

New member
ועם ראיתי אותה,אבל בזמן שמיעת השיר

אני לא רואה אותה?מותר?

asaf2000

New member
מה לא מובן?

אם אתה ספרדי וגם אתה הולך לפי הפסיקות של הרב עובדיה יוסף אז מותר. אם אתה לא הולך לפי פסיקותיו אז אסור.

danielhope

New member
תבין הבעייה היא מסיבה של צניעות

אם אתה יודע איך היא נראית, כלומר שהשיר שלה גורם למחשבה (או טכנית עלול לגרום וזה גדר לכך) עליה.. אז אסור.. כלומר אם אתה זוכר או יודע איך היא נראית... אם לא ראית אותה מעולם.. אתה סתם שומע דיסק של איזו זמרת אז מותר (לפי הרב עובדיה יוסף), כמו כן היו שהקלו על מקהלות גדולות שיש גם נשים וגברים וזה לא ניכר.. אבל אין לי כרגע סימוכין לזה.. רק שמעתי..

למעלה