שלום לפורום

talso

New member
שלום לפורום

חבל שגיליתי אתכם רק עכשיו. אני רוצה לשתף אתכם על מצבה של אימי. לפני כ 4 שנים אובחנה כסובלת מדמנסיה ( אבל כולם אומרים אלצהיימר , זה אותו דבר ? הרופאים עכשיו כותבים לה אלצהיימר במסמכים ) וזאת לאחר ששמתי לב שהיא חוזרת על אותה שאלה הרבה פעמים וסבלת מאיבוד זיכרון לטווח קצר. הרופא אישר לה אקסלון במינול 1.5 מ"ג פעמיים ביום. לאט לאט עם הזמן תפקודה הלך וירד ולפני כשנה וחצי הבאנו לה מטפלת מולדובית, שכחתי לומר שאמא גרה עם אבא שהוא גם סובל מהרבה מחלות , לב , סכרת והוא בעצמו מקבל 9 שעות סיעוד. לפני כשבועיים הגדילו לה את מינון האקסלון ל 3 מ"ג פעמיים ביום ואחרי יומיים היא התעוררה עם הדרדרות לא מוסברת. אבא שלי האשים את הגדלת המינון , אך ממה שקראתי את לכדור כאלה תופעות לוואי . העו"ס של קופת חולים הסבירה לי שיש מקרים של הדרדרות בין לילה . האם שמעתם על כך? השבועיים האחרונים מאוד קשים בביית, אמא כבר לא יורדת מהמיטה בכלל, לא מדברת ולא זיהתה אותי ולא את אחי. המטפלת מאכילה אותה לאט לאט במיטה כשהיא לא ישנה. ביום שני הקרוב היא עוברת לבית אבות למחלקה סיעודית , מה שמאוד מאוד מעציב אותי שאמא יוצאת מהבית אחרי 45 שנים בצורה כזו. והאמת שאני כבר יותר דואגת לאבא שישאר לבד, פתאום יההי לו הרבה זמן ואני חוששת שהמחשבות יטריפו אותו. הבעיה שאחי ואני גרים רחוק מההורים ומנסים לעזור כמה שאפשר ונוסעים ככל יכולתנו. עכשו מתחילים להריץ את עניין ה"קוד" של משרד הבריאות. אשמח לשמוע מכם איך עברתם את המשוכה הזו? סליחה ששפכתי פה את הלב אני מקווה שזה המקום שיהיה לכולם שבוע טוב וחג שמח טל

ronnyw

New member
טל, זה בדיוק המקום הנכון

לשפוך את הלב או לשאול, או להביע דעה או לרשום כל מה שעולה בדעתך... כולנו באותה סירה ועם אותן בעיות בוריאציות שונות... כולנו מתמודדים, כולנו עוברים ימים של UPS ושל DOWNS וכולנו מבינים אותך... קודם כל לשאלתך: שמנסיה זה שם כללי של תופעה - איבוד היכולת הקוגניטיבית. זה מתבטא בביבול, שיכחה, אי התמצאות בזמן ובמקום, אי הכרת בני משפחה וכו' וכו' - את מכירה את זה מצוין.... אלצהיימר זו מחלה (מן צורת התפרקות של תאי המוח) שכתוצאה ממנה מופיעה דימנסיה. כלומר - דימנסיה היא תוצאה או תופעה (כמו חום.) אלצהיימר הוא אחד הגורמים האפשריים לה (כמו דלקת...). אגב, ייתכנו גם גורמים אחרים לדימנסיה - מחסור בויטמין B12 או אטמים במוח וכו'. לגבי האקסלון: זו אינה תרופה שאמורה לרפא אלצהיימר. לצערנו כרגע עוד אין תרופה מרפאת. האקסלון אמורה להאט את ההיתדרדרות. לא כל הרופאים מאמינים שיש באמת מיתון במחלה, והרבה מאיתנו (אני למשל) נותנים את הכדורים רק כדי לדעת שניסינו... בחינת אולי לא מועיל, אבל גם לא מזיק. גם אצלנו לא היו תופעות לואי לכל אורך התהליך, אבל חברים אחרים בפורום דיווחו שכן. בכל אופן התדרדרות פתאומית יכולה לבוא כתוצאה מגורם אחר - למשל אטם במוח (זה בעצם שבץ קטן - קריש דם שסותם חלק במוח וגורם לניוונו)... בכל אופן אטמים ניתן למצוא ב- CT, אבל אני חושבת שלא כדאי לטלטל את אימא שלך במצבה לבדיקות מיותרות. מה זה כבר משנה... לגבי קוד משרד הבריאות: (אני לא עברתי את הבדיקה, כותבת סתם מתוך ידע. אחרים בפורום ידעו טוב ממני). מעבר לבדיקת מצבה הבריאותי של אימך (שלגביו, כנראה אין ספק) הם בודקים את המצב הכלכלי של המשפחה כולה, כולל ילדים. משרד הבריאות לוקח את "כבד את אביך ואת אימך" ברצינות גם מבחינה כלכלית, ומצפה מהילדים לקחת חלק במימון השהות של ההורים במוסד ממשלתי. הוא ישתתף במימון מעבר למה שאתם יכולים (לפי דעתו, כמובן...). אסיים באותו עניין שהטריד אותך - ובצדק. אבא שלך. לא כתבת בן כמה הוא ואם הוא יכול לתפקד לבד ללא המטפלת צמודה. קחי בחשבון שאם המטפלת שהתה בביתכם כמה שנים, ולקחה על עצמה לאט לאט את כל מטלות הבית - יתכן שהוא לא יוכל לחזור להיות עצמאי. (ויתכן - כמובן, שאני טועה, אינני מכירה את הפרטים במדויק). בכל אופן בשלבים הראשונים היו שם בתורנות. לכו איתו למוסד של אימא, נסו להוציא אותו (בית קפה? "פרלמנט" של זקנים? אולי מועדון לקשיש באזור מגוריו?). היו שם בשבילו. בהצלחה.

אענה על שתי נקודות

1. אקסלון. אני בזמנו לא הסכמתי שאשתי תקבל תרופה שאמורה להאיט את קצב התקדמות המחלה, וזה אחרי שקראתי כאן בפורום, שמעתי בקבוצת תמיכה, והתרשמתי מהרצאות של מומחים שספק אם זה באמת עוזר. זו כמובן דעתי ואינני בכלל מומחה. אבל טעות בידך שאין תופעות לואי. הרגע עשיתי חיפוש באינטרנט ומצא חן בעיני התיאור שאין גד בלי עצמות. אני זוכר דיווחים כאן בפורום שהקטנת מינון או הפסקה מוחלטת הביאו לשיפור. התרופה גם מיועדת לשלבים יותר מוקדמים מהשלב בו את מתארת את אמך ואם מקבלים אותה בשלב מתקדם רק תופעות הלוואי קיימות... מאחר שאינני מומחה, אני מציע לך לפנות לרופא פסיכוגריאטר שימליץ אם להמשיך, להקטין או להפסיק. אולי בבית האבות יש רופא כזה. 1. בית אבות. השפעת העזיבה על אבא. אפילו אם בשלב הראשון יווצר חלל בזמן וברגשות, הרי מצבו של אבא יהיה יותר גרוע אם אמא תשאר. כי אפילו אם שתי מטפלות, ההתדרדרות הבלתי נמנעת תשפיע עליו לרעה. אם אמא במקום אחר אינו רואה. לדעתי הגעתם להחלטה נכונה. ההרגשה שלך שאמא יוצאת מהבית בצורה כזאת היא מובנת אבל סובייקטיבית שלך. יכול מאד להיות שאמא תרגיש יותר טוב בבית אבות, בהנחה שמצאתם מקום טוב שמטפל בחולי אלצהיימר. אתם, תבקרו אותה לעתים קרובות וזה יתן לכם הרגשה שאינכם מזניחים אותה והצוות במוסד יידע שיש מי שמשגיח. אם אבא אינו נייד תדווחו לו איך אתם רואים את המצב בבית אבות, לדעתי אפשר למנוע ממנו דיווח על דברים מתסכלים אם יקרו. מסקרן אותי איך שמעת, אחרי כמה שנים, על הפורום?

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום טל

זה המקום לשפוך את הלב. האם המטפלת של אמא תשאר עם אבא?אם כן, זה הדבר הטוב ביותר לו. זה שאמא בבית אבות אומר שעליכם לבקרה ולהיות עם אצבע על הדופק באותה עת יש להשגיח ולבקר גם את אבא. תעשו בינכם משמרות כדי שלא תיפלו מהרגליים. לא קל כלונו באותה סירה. צער גידול הורים. שולחת לך חיבוק ענק. היי חזקה כי אין ברירה והחיים ממשיכים למרות הכאב. זהבה

למעלה