שלום למתכנתים

שלום למתכנתים

אני מנסה להכריע בין ללמוד MCSD לבין לקחת כמה קורסים באוניברסיטה הפתוחה. המטרה: לתכנת ברמה שבה אוכל להגשים רעיונות לתוכנות ובמקרים של תוכנות בסדר גודל רציני, אף שאוכל להתוות תוכניות לצוות שיבין מה אני בעצם רוצה ממנו... המטרה המשנית היא לרכוש דיפלומה שתכניס אותי לחברה זו או אחרת, אך מה שחשוב לי הוא יותר האספקט של הגשמת הרעיונות. המתמטיקה מהתיכון די נשכחה ולכן אני נוטה לכיוון האוניברסיטה הפתוחה שבה יש גם קורס מתמטיקה שנראה די לעניין.

תלמד בפתוחה וMS תלמד מספרים

באונ' תקבל את מה שאתה צריך מבחינת אלגוריתמים, תכנות וחשיבה נכונה. ספרים ובעיקר האתר של מיקרוסופט כמו גם אתרים אחרים, יספקו לך הרבה מעבר לקורסים של מיקרוסופט. מה גם שיש שפות וטכנולוגיות של חברות אחרות, שכמובן שלא יילמדו בMCSD.

אחלה!

רעיון מצויין- ללמוד את הMCSD בעזרת החומר של הפתוחה, שתי ציפורים במכה אחת! תודה מקרב לב!

מממ... שני דברים:../images/Emo26.gif

1) אני לא חושב שיש ספרים של האו"פ שמכינים למבחנים של MCSD. 2) הדרך הטובה ביותר להגשים את הרעיונות שלך יהיה קודם לצבור קצת ניסיון בתעשייה... ידע טכני, משאבי-אנוש, ניהול-צוות, ניהול-פרוייקט... אלה דברים שקשה ללמוד מספרים/קורסים.

nattygur

New member
רק לידיעה כללית, הכיוון היום בעולם

משתנה מהסמכה המבוססת על מבחן להסמכה המתבססת על ניסיון בעבר אשר נבדק בראיון מול ועדה המחליטה לתת את ההסמכה. הכיוון הזה חזק במיוחד בתחום של הנדסת מערכות וארכיטקטורה בעיקר בשל העובדה שטעות בתחום הזה יכולה לגרום נזקים ולכן נדרש גורם עם נסיון. לדוגמא עם קבלן פיתוח כל שהוא פיתח מערכת מידע עבור בית הספר של הבן שלי ותכנון אבטחת המידע היה לקוי. הכשל הזה אפשר לפדופיל להכנס לבסיס הנתונים של בית הספר ולהגיע לרשימת התלמידים, שעות סיום הלימודים ומגוריהם... ההמשך יכול להיות ממש רע... מי אחראי לכישלון הזה? מי שהיה אחראי על בנית המערכת! אם נעשה השוואה לבנין אז היינו הולכים ותובעים את הקבלן, לא? גם במערכות מידע אנחנו (בתור צרכנים) רוצים לדעת שמי שבונה אותם מוסמך, והסמכתו נובעת על בסיס נסיון של לפחות שתי מערכות שהוא פיתח. כל הנאום הזה היה בשביל להסביר לך את החשיבות בנסיון כמו שאוריארד הסביר.

hg1979

New member
הדוגמה לא לגמרי במקום

אם תכנון של בנין הוא לא תקין, הקבלן (אחראי על ביצוע העבודה) לא אשם אלא האדריכל (אחראי על התכנון) של המבנה, אם הבניה לא תואמת את התכנון הקבלן אשם, אם תוכנית הבניה לא חוקית מהנדס העיר/המועצה אשם שאישר את התוכניות (ועכשיו תחליט אתה את מי לתבוע ? ועכשיו בתוכנה זה הרבה יותר מסובך לטעמי - ובדרך כלל זה נגמר בזה שמיקרוסופט אשמה....)

nattygur

New member
אתה צודק! התתכוונתי לאדריכל

יצא מהנדס (את מי צריך לתבוע?
) בנוגע ל מיקרוסופט, הם לא אשמים. חלק מהתפקיד שלנו לבחור את הטכנולוגיות והמוצרים שנשתמש בהם. אם בחרנו מיקרוסופט למרות שידענו שהשרת "פגיע" זה אשמתנו!!! יש גם מוצרים אחרים בשוק

hg1979

New member
כוונתי היתה

בשבתחום התוכנה לרוב הכי קל להאשים את מיקרוסופט כי זה אומר ש"אין מה לעשות - זה מה שיש" ואז כולם "מרוצים". עיקר חטאה של מיקרוסופט (בנושא המדובר) הוא שהם עושים מוצרים "קלים לשימוש" מה שמאפשר לאנשים לא כל כך מקצועיים לתפעל את המוצרים שלה ולכן רוב הבעיות צצות.

זו לא בדיוק היתה כוונתי

בפתוחה לא תלמד MSCD ואפילו משהו שמתקרב לזה. אתה תלמד מתמטיקה, מבני נתונים, אלגוריתמים וכו'. את הטכנולוגיות שכלולות בMSCD או כל הסמכה אחרת אפשר ללמוד מספרים ומאתרי אינטרנט, במיוחד לאחר שיש לך כבר ידע בתכנות (מהפתוחה). ממילא בארץ ההסמכות האלה לא נחשבות כל כך אצל המעסיקים. תארים, ציונים, ובעיקר נסיון הם הפרמטרים המשמעותיים יותר.

למעלה