שלום למרחפים/טסים!

שלום למרחפים/טסים!

ראשית, נחמד לראות פעילות ענפה של תעופה בארץ - באזור השרון, בשעות היום, אין שעה שלא תסתכל לשמיים ולא תראה משהו טס באויר! היום בבוקר טסתי בססנה באזור שמונה, וראיתי לפחות חמישה בק-איי (ועוד מספר טרייקים) מתחתי. האמת - זה עשה לי חשק רציני לחוות את "הצד השני של 500 רגל"! דווקא האיטיות של הבק-איי נראית לי שלווה ומושכת. אם יש כאן מישהו שיש לו מקום פנוי באחת מטיסותיו הקרובות ורוצה ויכול לקחת נוסע, אשמח מאוד אם אוכל להצטרף, ואשמח גם לגמול לו בהדגמת העולם שמעל 500 רגל! תודה, דורון.

יעקב ג

New member
דורון הטיס שרואה את המצנחים../images/Emo13.gif

דורון עוז שלום ראשית בקשר לבקשתך הצפציפית - כנס לקישורים שיש כאן למעלה ותגיע לפורום של הממגים,שם בודאי תקבל התייחסות ויותר. הפרום הזה הוא של מצנחי רחיפה, ואם כבר הגעת לכאן אני רוצה לשתף אותך בחששות שלי, אנחנו יוצאים פעמים רבות בסופי שבוע לטיסות מרחק בעיקר מהתבור ומזכרון יעקב, טסים בגבהים עד 5000 רגל ויותר, חוצים בדרך נתיבי תעופה, ולא פעם חולף מטוס מהסוג שאתה טס. מטוס שיעבור בקרבה של עשרות מטרים ממצנח יכול לגרום לאסון, והחשש תמיד כי הטיס מביט במכשירים ולא מבעד לחלון, לכן רציתי לחזק אותך על כך שאתה לא מחמיץ אף מצנח! ולהודיע לך שגם ללא מנוע אנחנו גבוהים למדי, לפעמים מעל לנתיבי התעופה, ותמיד לבד - מצנח בודד בשמיים, וכנראה די קשה לראות אותנו, אז תמשיך לשמור עלינו, ותבוא על הברכה.

טעות שלי...

אמנם זהו פורום הרחיפה, אך פשוט דפדפתי קצת וראיתי הודעות שקשורות לממ"גים אז החלטתי לכתוב כאן. העלית נקודה מאוד כאובה, שמדובר בה רבות בקהילת הטייסים. ההתייחסות של המערכת לכל המצנחים כיום היא לא ממש אוהדת - רואים בכם לדעתי יותר מטרד לתעופה מאשר אנשים המממשים זכות אזרחית. לדוגמה היום, כאשר התאמנתי באזור, הפקח של הרצליה שלח מטוס לחצות את האזור בגובה המינימלי מבחינתנו (500 רגל). מייד התרעתי למטוס ההוא לגבי מצנחים בגובה הזה, כדי שיפקח עיניים - ומייד אח"כ שמעתי את הפקח מזהיר מטוס אחר במילים "תיזהר מכל מיני מעופפים למיניהם שלא יודעים לאן הם עפים" (לא בניסוח המדויק הזה, אך זה רוח הדברים). זה לגבי ממ"גים וטרייקים בגובה 500, אך כמובן הבעיה קיימת עם מצנחי הרחיפה שעולים לגבהים גבוהים יותר. הבעיה קיימת בעיקר (מבחינתי) בקטע הטיסה בין חדרה לחיפה, מעל זכרון - שם בסופי שבוע תמיד יש מרחפים באזור הנתיב. כבר שמעתי בקשה של המרחפים כי המטוסים יטוסו יותר מזרחית או יותר מערבית - אך אין זה ממש בשליטתי כאשר אני טס שם - מערבית יש את אזור חוף הבונים שהינו אסור לטיסה (והבקרים אף מזהירים בכל פעם שיש הצנחה לא לחרוג מערבה מהנתיב), ומזרחית יש כבר את בסיס רמת דוד. מה הפתרון? לפקוח עיניים, וזה מוטל עלינו הטייסים. בנתיבים האלה, חוקית - אסור לטוס על פי המכשירים (נתיבי CVFR), והאחריות להפרדת מטוסים ומניעת התנגשויות מוטלת על הטייס. אך בפועל אני יכול להגיד לך ש"התמונה האוירית" הנרקמת בראשו של כל טייס (הידיעה היכן כל המטוסים האחרים נמצאים ומה הם עומדים לעשות) נבנית מהאזנה תמידית לקשר. המצנחים הנמצאים באזור הם "שקטים" ולכן אינם בתודעה של הטייסים - כאשר הטייס מודע למטוסים האחרים, ואין אף מטוס באזור שלו, הוא נהיה די "רגוע" שהשמיים נקיים. וכאשר הוא שומע שיש מטוס מלפניו במסלול נגדי בהפרדת גובה מסוימת, הוא די עסוק ביצירת קשר עין עם המטוס ההוא, וכאשר קשר זה נוצר שוב הוא נרגע - אך המרחפים צצים מבחינתנו "From nowhere". יש גם פעולות שונות הקשורות להטסה ולניווט שמחייבות הורדת העיניים מהתמונה החיצונית. מה שכן מעניין אותי - תחת אילו מגבלות אתם פועלים, חוקית? בועות אז"מ? יש גבולות גזרה מוגדרים וגבהים חוקיים? האם במסגרת הקורס מוטל עליכם ללמוד חוקת אויר, וללמוד את מפות נתיבי התובלה? האם מישהו טס עם מכשיר קשר? נחיתות בטוחות, דורון.

למעלה