שלום למלומדי

שלום למלומדי

אני באימון שביעי של מתאמן שבו אנו עובדים על תקשורת בינאישית עם אביו וכמו כן על מיסוד עשייה המקצועית שבה הוא עוסק עד עתה הלך מצויין תוך כדי המלצה לבדיקת קשב וריכוז למרות פתיחותו" מסבן " אותי ולא ניגש לבדיקה דבר שלדעתי חוסם את המשך האימון שאלתי: האם להתנות את המשך האימונים בבדיקה של קשב וריכוז או לזרום איתו? לגבי מיסוד העשייה המקצועית לא פועל לפי סיכום והכוונה אימונית חוזר עם סיפורי אלף לילה ולילה אך באמת לא עושה את מה שקבענו לפגישה הבאה האם הגיע הזמן קצת לנער אותו או להבין שלכול אחד הקצב שלו. מבחינתי הייתה פריצת דרך האם לנסות גם את הפן התעסוקתי או לסיים עכשיו. תודה

תלתלית3

New member
אם הוא עם הפרעת קשב וריכוז

אל תצפה ממנו לעשות הרבה משימות, בחר משימה אחת והענק לו פרס עליה (בהתאם לגילו). אחת הבעיות של ההפרעה היא מוסחות יתר, דחיינות, מוצפות, בעיה בקבלת החלטות, חזרה על אותה התנהגות ועוד.... אם הוא בוגר, הפנה לו שאלון למבוגר בלי הבדיקה וראו יחדיו אם הוא נמצא בקצה המאפיין הפרעת קשב וריכוז. האם יש לך הכשרה כמאמן להפרעת קשב כי אם לא כדאי שיהיה באימון עם אדם המבין את התחום. קשה גם לעבוד על שתי מטרות, עדיף כל אחת בנפרד. בהצלחה טליה

פרה, פרה

מכיר את הביטוי הזה? הכוונה - מטרה, מטרה - עבוד איתו על מטרה אחת בו זמנית. נכון, כפי שכתבה טליה, שאם יש לו קשיי קשב וריכוז, יש לו סיבה לדחיינות, לאי עשיית מטלות וכו'. העבודה עם אנשים אלו היא שונה מאשר עם מתאמנים אחרים. יש צורך בקביעת מערכת תזכורות, קביעת לו"ז ועוד. אם זה לא התחום שלך - שלח אותו למישהו שמתמחה בתחום של אימון אנשים עם קשיי קשב וריכוז, כדי לעסוק בפן המקצועי. אם תרצה עזרה במציאת מישהו מתאים - פנה אלי במסר.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תנאים

חנן היקר, שאלת כמה שאלות. לגבי בדיקת הקשב- זו החלטה שלך אם זה חוסם עבורך את האימון. אני מאמנת הרבה אנשים עם הפרעות קשב, ולעיתים ממליצה להם להיבדק, אך זה אינו עוצר את העבודה שלנו, כי העבודה לא קשורה לאבחון, היא קשורה למתאמן ולמה שקורה בחיים שלו. אם צריך טכניקות מתוך אילו של אימון קשב וריכוז אני משתמשת בהן. אם אין לך ידע בתחום, שווה לך להתייעץ עם מדריך או עמית ולחשוב מה לעשות. לגבי המשימות - כאשר מתאמן לא עושה את המשימות אני מניחה שהוא לא הצליח לעשות אותן, ואנו בודקים למה. אם מדובר במתאמן עם בעיות קשב וריכוז, הרבה פעמים הקושי בדברים מאוד קטנים וצריך לפרוט את המשימה לחלקים קטנים עד שמוצאים את החלק עם הקושי.

למעלה