שלום למי שמבין:

שלום למי שמבין:

אני בת 29 וחצי והחיים שלי נמצאים בשפל המדרגבה מבחינה אישית ומקצועית. אני אקדמאית בעלת מקצוע מבוקש ובחורה אינטלגנטית ומוכשרת למדיי. כרגע אני מובטלת, ללא זוגיות משמעותית, במצב כלכלי רעוע וגם במשפחה המצב בכי רע כל החיים נלחמתח כדי להשיג תוצאות (גם בדברים היומיומיים והשוליים ביותר) בכל תחומי החיים אבל ללא הצלחה (צריך לבלות איתי 24 שעות כדי להבין על מה אני מדברת) עד לפני כשנה האמנתי שהכל תלוי בי ולכן עשיתי הכל כדי להצליח ולא ליפול לייאוש לפני כשנה החלטתי "לשנות אסטרטגיה" - פחות להתאמץ ופחות להאמין שהכל תלוי בי ברצוני ובכישורי (להפסיק להתרוצץ בין ראיונות עבודה ולהפסיק לחפש בן זוג בכל מיני דרכים שונות ומשונות ובכלל גם להפסיק לבקש עזרה מאחרים בתחומים הנ"ל). האמנתי שהכל תלוי ברצונו של ה' ושעליי רק לבקש ולהתפלל קיוויתי שהעובדה שאני אניח לדברים לקרות מעצמם ואתן לבורא עולם לעשות את שלו, אכן תגרום לדברים להתפתח ולהתקדם. אבל לא קרה כלום - הדבר היחיד שהתקדם זה השעון ובנתיים אני מתבגרת מה שהופך את הבעיה לגדולה יותר בעיקר בתחום המקצועי. מעולם לא האמנתי בכל מה שקשור לתורת הנסתר, אבל מאז שהתחלתי להרגיש שיש איזשהו כח עליון שמכשיל אותי (לא שלא עוזר אלא מכשיל פשוטו כמשמעו, ושוב, צריך לבלות איתי 24 שעות כדי להבין על מה אני מדברת)- החלטתי ללכת לחפש תשובה לשאלה מדוע למרות כל המאמצים ולמרות מה שאני ומי שאני (לא הכי טיפשה, לא הכי רעה בעולם...) אני לא מגיעה לשום מקום ורק שוקעת יותר ויותר אז הלכתי ל-3 רבנים/אנשי קבלה, נומרולוג, אסטרולוג (הטובים בארץ!), ועוד שני מיסטיקנים - קבוצת אנשים מרקע שונה ואמונות שונות שאין בינהם שום קשר וזה היה מדהים לשמוע איך לכולם היתה אותה תשובה ז ה ה (הם אפילו השתמשו באותו אוצר המילים) התשובה שלהם היתה שיש לי חסימות בחיים, עיכובים רבים ושהדברים לא זורמים כפי שהיו אמורים (כלומר, שע"פ הגורל הייתי אמורה להיותכעת במקום אחר מבחינה אישית ומקצועית אבל בשל אותן חסימות הדברים לא התקיימו במציאות אני מאוד מאמינה בקיומו של בורא עולם. פעם האמנתי שהוא עוזר למי שעוזר לעצמו ("האסטרטגיה הראשונה" שלי), כיום אני יודעת שהוא עוזר למי שהוא בוחר לעזור. הפסקתי כבר להתפלל אליו ולבקש את עזרתו כי מעולם לא נענתה שום בקשה שלי למרות זאת, כל פעם שהיה סימן לשינוי חיובי בחיי - הודתי לו (ואחרי יומיים הכל היה מתפוצץ לי בפנים והסתבר שהתקווה לשינוי היתה אשליה בלבד פעם אחר פעם) מה שכן, אני "מתקשרת" עם ה' בצורה אחרת שכולם מכירים: אני מניחה את היד על ספר התנ"ך ושואללת שאלה שהתשובה עליה היא לרב כן/לא דוגמאות האם המזל שלי חסום? התשובה היתה "כן" האם אמצא עבודה/זוגיות בקרוב? התשובה היתה "לא" האם ה' עומד לצידי ועוזר לי? התשובה היתה "לא" תשובות חד משמעיות השאלה שלי האם יש בכלל דרך להסיר אתן אותן חסימות? אני גם ניסיתי להבין מאיפה הן נובעות וקיבלתי תשובות שונות ומשונות. כיצד אוכל, אם בכלל, "לפתוח את המזל"? כיצד אוכל לגבור על אותו כח עליון שמכשיל אותי שוב ושוב ולא נותן לשום דבר חיובי להתרחש בחיי?

יש דרך להסיר כל חסימה.

בשני השלבים שאת מתארת את לא ממש התנהגת נכון. אדם בהחלט צריך להתפלל, להאמין (לא בחסימות) ולקוות, אך בד בבד הוא צריך גם להתאמץ ולהשתדל להצליח במה שצריך. אסור להניח לרגע לא באמונה ולא בהשתדלות. את שואלת למה את לא מצליחה... אני לא חושב שאני ראוי להוכיח או להעיר הערות, אך בכל זאת בגלל שיש סיכוי שהדברים נכונים ואולי יתקבלו, אגיד אותם. ייתכן מאוד שאני טועה - סליחה מראש. כמו שאת מתארת את מצבך, נראה שהקב"ה נתפס אצלך (שלא בכוונה) כעין כלי עזר להצלחה בחיים החומריים. גם את ספר התנ"ך את מנצלת ע"מ לדעת איך יתקדמו חייך, ואפילו לרבנים את הולכת רק כדי לדעת למה את לא מצליחה. אני מאוד רחוק מלחשב חשבונות שמים, אבל אולי...אולי... כאן נמצאת ה'בעיה'. אולי הקב"ה אוהב אותך ורוצה ממך קצת יותר? אולי הנשמה הגבוהה שלך זקוקה לחיבור מעט יותר איכותי? אולי הקב"ה לא מספק לך את מבוקשך כי הוא רוצה שתכירי אותו מעט יותר? שתעשי משהו למענו - לשם שמים - מבלי לצפות להצלחה בעקבות זאת? בקשר לתשובת המיסטיקנים - זו פשוט תשובה נוחה לכל מיסטיקן. תשובה שאי אפשר להפריך או להוכיח ולכן מרבים להשתמש בה.

תשובה -נקודת האמת שבלב

עד לאחרונה לא האמנתי ב"חסימות", חשבתי שהסיבה שאני נכשלת שוב ושוב (בדברים אלמנטריים ביותר) תלויה אך ורק בי. כשהלכתי לחפש תשובות אצל אותם אנשים לא צפיתי את מה שיאמרו לי אבל לאחר ששמעתי אותם זה נראה לי הסבר הגיוני לדברים לא הגיונים שהתרחשו בחיי (לדוגמא, לא מזמן הייתי בראיון, היתה לי כימיה מצויינת עם המראיין שהחמיא לי בכנות על כישוריי וניסיוני המקצועי. לאחר מס ימים הוא התקשר אליי וטען ש"מסיבה שאינה ברורה לו" (!), הם לא יכולים להעסיק אותי והוא היה מנהל משאבי האנוש של הארגון, דוגמא נוספת היא שרבים מקו"ח החיים שאני שולחת "הולכים לאיבוד" במקום העבודה-וזו הכוונה שלי כשאני אומרת "חסימה מכח עליון") ושוב, כאשר כ"כ הרבה אנשים נותנים את אותה התשובה-קשה להתעלם ממנה אני לא רוצה שתהיה כאן אי הבנה - ברור לי שלעיתים אני לא מתקבלת למקום עבודה כלשהו או לא מצליחה ליצור קשר רציני עם בחור בגלל סיבות הקשורות אליי (כישורים, אישיות וכו') אבל מדובר במשהו עמוק יותר הנקודה היא שלפעמים הדברים אפילו לא מגיעים לשלב בו אני נבחנת ע"פ אישיותי וכישוריי - אני שולחת עשרות קו"ח בשבוע ואפילו לא מוזמנת לראיון אני יוצרת קשר עם בחורים אבל ללא כל התייחסות מצידם (כלומר שלא מדובר במקרים שהם ניסו להכיר אותי ולא מצאתי חן בעינהם, אלא שלא ניתנה ההזדמנות כלל להכרות למרות שבשלב הראשוני כן היתה נכונות מצדם, הקשר נקטע במפתיע מסיבה לא ברורה) בכלל, קורים דברים בחיי שלא ניתן לתת להם הסבר הגיוני-דברים שלא מתקיימים ללא סיבה ברורה ולכן התחלתי להאמין בחסימות הנובעות מכח עליון בנוגע לתפיסה שלי את ה': אני רואה בו כל יכול שעשוי היה לעזור לי כמו לאחרים ולא כגורם שצריך לפתור את כל בעיותיי ללא מאמץ ממני ברור לי שבורא עולם לא עובד בשבילי, אני פשוט מכירה אנשים שכל מה שהם מבקשים מתגשם להם ולא מבינה למה תפילותיי (שהן לא בהכרח חומריות-הן כוללות גם בקשות להצלת עם ישראל ותפילות של בריאות ואושר למכריי-הוריי למשל לא בריאים ולא ראו נחת מימהם וכן, גם לי) בנוגע לספר: נכון, אני שואלת שאלות כדי לקבל תשובות (לפחות זה מגיע לי, לא?) ובעיקר כדיי לא להשלות את עצמי. זה מאוד קשה כל יום לקום ולהילחם מחדש ושוב להתאכזב מחוסר תוצאות אז אני מעדיפה לברר קודם יהיה כדאי לפני שאני טורחת אולי הקב"ה אוהב אותך ורוצה ממך קצת יותר? אולי הנשמה הגבוהה שלך זקוקה לחיבור מעט יותר איכותי - לא ברורה לי מה כוונתך מה אחרים עושים יותר טוב ממני שגורם לקשר שלהם להיות אכותי יותר (אנשים מספרים לי שכאשר הם מתפללים הם מרגישים שמישהו מקשיב להם) אני לא רוצה להעמיד פני צדקת - אבל אני מאוד מקפידה על מצוות בין אדם לחברו, למשפחתי, מקפידה על צדקה ומאז ומתמיד כמעט עסקתי בפעילות חברתית למען הקהילה, בעבר גם הייתי קוראת תהילים אם כוונתך ב"לעשות יותר" היא שמירת מצוות נוספת כמו שמירת שבת, אז עצם ההתנייה הזו מכעיסה אותי אני גם לא מצפה להצלחה משמיים בלבד, אני רק מבקשת לא להפריע לי לעזור לעצמי

לא לא

לא התכוונתי לשמירת שבת, וגם לא התכוונתי להתניה. ליתר דיוק, התכוונתי לא להתניה! ממש לא! כן התכוונתי למצווה כלשהי, אולי שמירת שבת נראית בעינייך כרחוקה, אבל משהו אחד שתוכלי להתחזק בו ללא קשר של תנאי להצלחותייך - משהו שיהיה לך קל ונוח, אבל שיהיה אמיתי, ואולי השתתפות בשיעור תורה כלשהו, תהילים, להקפיד בסעודת שבת מעט יותר...משהו (ניסיתי לעזור לך למצוא, יש המון) מה אחרים עושים יותר טוב? לא בטוח שהם עושים יותר טוב, אבל לא מצפים מכולם את אותו הדבר - ואולי ממך מצפים לקצת יותר.

תודה ו...

אני אנסה לאמץ את הרעיונות שלך ובעיקר- נראה לי שעלית על הנקודה כשכתבת "ואולי ממך מצפים לקצת יותר" שוב תודה

אופירA

New member
מנהל
חסימות ודמיונות

דברייך נוגעים מאוד לליבי. את בעיותייך אי אפשר יהיה לפתור ע"י התשובות בפורום, אבל נקודת מבט נכונה יותר תוכלי בהחלט לקנות. רובם המוחלט של בני האדם סובלים מבעיות קשות בחייהם, מגורל לא קל (אף שנראה לנו במבט שטחי שאחרים מצליחים - אבל הדברים לא כך באמת), ומצרות צרורות שחוסמות את חייהם מלהרגיש אושר. כך שהתשובות שקיבלת נכונות וסבירות, ומשקפות מציאות נראית לעין, שאי אפשר להתעלם ממנה: יש חסימות בחייך, דברים מתרחשים לא כפי שהיית רוצה, לא כפי שמתרחשים אצל אחרים, לא כפי שאת מצליחה להסביר בהיגיון. צדקו המקובלים והאסטרולוגים והנומרולוגים - ובוודאי שגם הציעו כל מיני פתרונות, שהמשותף להם הוא שהם לא עוזרים, ושבחלק מהמקרים הם עולים הרבה מאוד כסף - ודווקא כסף שזורם לכיסו של המציע. (אני מדגישה - לא אמרתי כולם, אמרתי חלק מהם! אני לא רוצה להציג את כולם כרודפי בצע, פשוט כי אני לא מכירה אותם). אז אם הם לא מצליחים להסיר את החסימות, שהם יודעים להצביע עליהם - אני בוודאי ובוודאי שלא יודעת לעשות זאת. אבל אני יודעת איך לשנות את נקודת המבט, באופן שמבינים שלא צריך להסיר שום חסימות. אלא צריך לעשות מה שיהודי צריך לעשות, ולהשאיר לקב"ה לעשות את מה שהוא עושה, ולא הפקיד בידי האדם לעשות. ולהבין מה קורה ומה צריך לעשות - בהחלט צריך, כמו שאת אומרת: מגיע לך לקבל תשובות! אלא שמגיע לך לקבל תשובות אמיתיות, ולא "תשובות" שאת "מקבלת" מספר התנ"ך. את לא מקבלת שום תשובות, למרות שזה נראה לך ברור מאוד. את מקבלת דמיונות, מכסימום את מקבלת תשובות מהסיטרא אחרא (סוג של תשובות שנראה לחלוטין אמיתי, אבל הוא מטומאה ושקר - ולא אמת). יש בעולם כוחות רוע, וכל עניין העולם הוא מלחמת האמת בשקר, הטוב ברוע, הקדושה בטומאה. זה כל עניין הבחירה, ממילא לרוע ולשקר ולטומאה יש כוחות, וממילא הם ייצרו חסימות וייתנו תשובות שקריות, והבחירה שלנו אם להיכנע להם או להסתלק מהם ולבחור באמת. הקב"ה נתן לרוע את הכוחות הללו. אך אין משמעות הדברים שהוא מוגבל וחסר אונים כלפיהם, ואינו שולט עליהם ומנהל אותם. ואם את מבינה ומפנימה את הנקודה הזו - את מקבלת התייחסות חדשה לחלוטין לנושא החסימות ולמה שמגיע לך ולכל עניין המלחמה שלך בקב"ה, שבתפיסה הבלתי מודעת שלך כביכול מפריע לך לנהל את חייך ולעזור לעצמך. אני לא מדברת כאן על לקיים יותר מצוות - אין קשר בין חובת קיום המצוות להסרה מותנית של חסימות. זה לא נכון. אחוז החסימות אצל מקיימי המצוות באוכלוסיה שואף לאחוז החסימות אצל מי שאינו מכיר בחובת קיום המצוות. אחוז המחלות, הצרות, הקשיים, המגבלות - דומה להפליא. יהודי צריך לקיים מצוות כי יהודי צריך לקיים מצוות. כי ה' ציווה על היהודי לקיים מצוות - בין אם הוא רוצה בכך ובין אם לאו. ואני תקווה שההכרה באמת זו תחדור אלייך ותקבלי עלייך ברצון עול מלכות שמיים. אבל ההתנייה אינה נכונה. גם אנשים שלא קיבלו עליהם עול מלכות שמיים מקיימים מצוות רבות, ואילו אנשים שקיבלו עליהם עול מלכות שמיים אינם מקיימים מצוות רבות (אם בגלל שלא יכולים, אם בגלל שלא מבינים ומכירים). זה לא כמות המצוות שנוגעת כאן לעניין. זה הגישה וזווית המבט! אם את שואלת את עניות דעתי - לי בהחלט נראה שהקב"ה עוזר לנשמה הגבוהה שלך להתחבר אליו חיבור יותר איכותי. אני לא מכירה אותך, אבל ניכר מתיאורייך שיש לך נשמה גבוהה, שאינה מכירה את הקב"ה נכון וטוב, וצריכה בהחלט ללמוד את התפיסה הנכונה של הקשר עם הקב"ה. ובשורה התחתונה - מניסיוני, כאשר מגיעים לתובנה וההכרה הנכונה בדברים, ולומדים להתייחס לחסימות נכון - מאליהן הן מתחילות גם לנשור (לא בהכרח כולן, לא בהכרח לחלוטין, לא בקצב שאנו רוצים, לא בדרך שאנו רוצים, בלי שיש לנו שליטה על הדברים - אבל לפחות זה קורה, וזה קורה נכון ואמיתי! ובכל דרך אחרת זה לא קורה, ומה שקורה אינו האמת אלא עוד דמיון מדמיונות העוה"ז...) כדי להיכנס לפרטים ולהסברים - אני עוברת למסר פרטי, ומקווה שאוכל לתת כיוון והנחיה. אינני אשת מקצוע ואינני מקבלת כל תשלום, אבל יש לי כמה כלים לעזור, במתן הסבר.

אופירA

מה פירוש - מקבלת תשובות מהסיטרא אחרא כיצד ייתכן שהתשובות שאני מקבל מספר התנ"ך הן שגויות? מי "מנסה" לרמות אותי? האם עליי להפסיק עם זה לשאר הדברים התייחסתי במסר

אופירA

New member
מנהל
לעניות דעתי - הדמיון שלך

אין שום תשובות שמקבלים מהתנ"ך. גדולי ישראל לא יכולים לקבל ככה תשובות מהתנ"ך - אז אני או את בוודאי שלא. הדמיון שולח לך תשובות - אפילו שאת מרגישה שזה אמת מוחלטת - זו הרגשה דמיונית. וודאי שאת צריכה להפסיק לעשות זאת. אסור לעשות סימנים וניחושים ביהדות. בעולם יש כוחות של טומאה, ויש להם כוח להטעות. אם אנו נותנים להם כוח - אנו ניתן להם כוח להטעות אותנו. אם נסרב לשתף איתם פעולה, ונתעקש לעשות הישר בעיני ה' בתמימות - הם לא יוכלו להזיק לנו. היצר הרע - הסיטרא אחרא - המהות שלו זה דמיון. יעקב אבינו נלחם בשרו של עשו, כאשר חצה את הירדן, ונאבק עימו כל הלילה. הם לא הלכו מכות, אלא נאבקו מאבק רוחני - מי ישלוט בעולם. יעקב אבינו הוא ישראל, הוא היהדות, ואילו שרו של עשו הוא כוח הרע בעולם - כוחו של היצר הרע, הסיטרא אחרא. במאבק הרוחני ניצח יעקב אבינו, והסיטרא אחרא קיבל שליטה רק על היכולת לפגוע בעקב ירכו (להקשות עליו את הצעידה בדרך האמת, להפריע לו בנתונים הבסיסיים: פרנסה, כוחות וכו'. זה לא בעצם מה שקורה אצלך?). בקיצור - בבוקר, כאשר המלאך כבר היה צריך לעלות למעלה (כל הכוח שלו זה בלילה...) - הוא ביקש מיעקב: שלחני נא. ובהזדמנות זו גם שינה את שמו, מה שמבטא את מהות המאבק ואת ניצחונו הרוחני של יעקב. ואז יעקב שאל אותו מה השם שלו - מה המהות שלו - והמלאך ענה לו תשובה תמוהה: "למה זה תשאל לשמי?" איזו מין תשובה זו? אתה נתת לו שם - ישראל, אז רק טבעי שהוא רוצה לדעת מה השם שלך! למה אתה מתחמק? הרעיון הוא שאין למלאך בכלל שם. ולכן למה צריך לשאול לשמו של מי שאין לו שם? אין לו שם. הוא דמיון - הוא לא מהות אמיתית. היצר הרע (הסיטרא אחרא) הוא דמיון. הוא שקר - לא מהות של אמת. תראי, יהיו בחיים אנשים שיגידו לך דברים שונים ממה שאני אמרתי, אבל אלו לא אנשים תורניים. זו לא השקפת היהדות. השקפת היהדות זה מה שאני אמרתי - שלא מקבלים תשובות מהתנ"ך, ולא עושים סימנים - ואנשים תורניים ויראי שמיים יגידו לך רק כך. התורה נותנת תשובות עמוקות למשמעות החיים, ע"י שלומדים אותה ומבינים את השקפת התורה לעומק. ממנה שאבתי את התשובות שאתן לך אי"ה במסר.

סליחה שאני מתעקשת....

אבל איך את יכולה לומר שאני מדמיינת? אני מניחה את האצבע באופן אקראי בספר ומקבלת את התשובה כן/לא

אופירA

New member
מנהל
לא שאת מדמיינת מה שכתוב

לא התכוונתי שאת מדמיינת ורואה כן איפה שכתוב לא. ברור שאת יודעת לקרוא היטב. התכוונתי שהאמונה הדמיונית שהספר נותן תשובות לשאלותייך היא שנותנת כוח לסיטרא אחרא לתת את התשובות, שממש תואמות את מצבך העגום... ולאו דווקא תשובות שמעוררות בך שמחה ותקווה... זו רק עוד דרך של כוח הדמיון לחסום מפנייך את התקווה שיהיה טוב... והכוח הטוב ביותר בעל פוטנציאל של שינוי ושמחה שיכול להיות באדם - זה כוח התקווה... אם תאמיני שהתשובות הללו אין בהן כלום - תפתחי פתח של תקווה לשינוי מצבך העגום. להפסיד מזה לא תפסידי כלום! אם התשובות היו משמחות אותך ונותנות לך כוח, הייתי שותקת ואומרת: נו, שיהיה, העיקר שתהיה לה תקווה ושמחה. לא צריך להגיד לה שאין בזה שום דבר אמיתי, ורק כוח הדמיון. עצם זה שזה נותן לה שמחה ותקווה זה כבר כוח חיובי. חבל לקחת לה את זה. אבל אם זה רק חוסם אותך מלקוות - מה הרווחת מזה? וברור שחובתי ליידע אותך שזה לא תשובות אמיתיות. מכאן את לומדת שכדאי ומותר להשתמש בכוח הדמיון והמחשבה כדי לעורר אמונה בטוב, בחיובי, לעורר תקווה ושמחה (כמובן, רק באופנים שמותר עפ"י ההלכה). לדוגמא - אם מישהו אומר לי דברים שאני עלולה להיפגע מהם, אני יכולה להחליט להאמין שהוא לא התכוון לפגוע בי, ושהכוונה שלו היתה דווקא ההיפך - לטובתי! כלומר, מותר לעוות בדמיון לכיוון הטוב, שגורם לי לשמוח ולהיפטר מכאב ומצער (אפילו שכביכול זה לא אמת... או שזו גישה כביכול נאיבית וטפשית...).

למעלה