שלום לכן

iditusa

New member
שלום לכן

אני עובדת בגן של בני שנה וחצי-שנתיים. רציתי ללמד אותם משולשים אבל אני לא יודעת איך. לא למדתי להיות גננת אז אין לי כל כך רעיונות. אודה לכן על העזרה.

gili111

New member
בתור התחלה הייתי ממליצה...

ללמד את העיגול לספר את הסיפור "מעשה בעיגול שחיפש חבר" (נדמה לי שזה השם) זהו סיפור מאד אקטיבי שבו עיגול מחפש חבר ופוגש בדרך כל מיני צורות, שביניהן המשולש. עכשיו, לדעתי אפשר לעבור איתם על הצורות בצורה פחות ממוקדת, ולא ללמד את המשולש כנושא. לדעתי, זה עדיין מוקדם בגיל זה. ניתן להכין להם את הצורות מהסיפור להמחזה. הם עדיין צעירים, אז הייתי מחלקת את הסיפור לחלקים- כי הוא ארוך בשבילם. אפשר שכל יום העיגול יפגוש רק דמות או שתיים. למשל, אם העיגול פגש משולש-ניתן לבקש מהם להביא חפצים בגן בצורת משולש (חפשי קודם משולשים שונים והניחי במקומות בולטים) בקשי מההורים לחפש בבית חפצים משולשים ולשלוח לגן. אם יהיו לי רעיונות נוספים אשלח לך מסר חדש בפורום...

iditusa

New member
תודה גילי אבל את העיגול כבר

עשינו. ואני נמצאת בארה"ב כך שאין לי את כל הספרים זמינים.

gili111

New member
את יכולה

לספר את הסיפור גם בלי הטכסט בצורה חופשית. פשוט, החליטי על צורות שאת מעוניינת לעבוד עליהן כמו: עיגול משולש , ריבוע ומלבן למשל. (למרות שנראה לי שהם יתבלבלו בין מלבן וריבוע ) ולספר את הסיפור עם דמויות אלו.. הסיפור הוא על עיגול שרצה למצוא חבר שיגלגל איתו- פגש ב... וב... וב... וכל אחת מהצורות אמרה לו שאינה יכולה כי- לאחת 4 פינות והיא אינה יכולה ועוד, עד שפגש בחישוק, שהסכים להתגלגל איתו.

למעלה