שלום לכן

שלום לכן

מתלבטת וכואבת ומקווה למצוא אצלכן מעבר לאוזן קשבת, גם עצות לכיוון נכון. כבר שנים אחדות עם סימני פיברו'. הייתי כמה פעמים אצל רופא המשפחה שלי. אמרתי לו שקראתי לא מעט על הענין ושהייתי רוצה להיבדק באופן יסודי. הרופא שלח אותי לעשות בדיקות דם כדי לראות אם יש לי פיברו' . היות ואני סובלת מחרדות ומטופלת בפלוטין, אמר לי שגם כך זה יהיה הטיפול שאקבל כך שלא משנה אם אעשה בדיקות נוספות.
הסיבה היחידה שאני רוצה לדעת ולקבל אבחנה מדויקת היא שאני כואבת. אני פשוט רוצה טיפול נכון שיקל עלי. יש ימים טובים יותר או פחות, יש ימים שמתעוררת עם כאבים שונים שבא לי להתקפל ולצרוח מכאב.
אין קשר בין השמחה שיש לי בראש והרצון להיות קלילה לבין העייפות הקשה של הגוף.

אני עושה פילאטיס, משתדלת לאכול נכון כדי שתהיה לי אנרגיה שהיא טובה, לוקחת משככים ופלוטין כמו שצריך. אני יודעת שהתחום של פיברו' זר לרופא המשפחה שלי ולא ממש יודע איך להתמודד עם זה. מה אני יכולה לעשות כדי להקל על עצמי?

תודה עבור כל עזרה.

גם אני אתמול לא הצלחתי לשלוח, כי התפוז עבר ניתוח פלסטי מקיף

נראה אם עכשיו אצליח.
&nbsp
התשובה לשאלתך היא חד משמעית בעיני, להגיע לרופא משפחה אחר (מותר לראות שני רופאים באותו רבעון בלי צורך באישור, רק בשביל לראות שלישי צריך איזור ונותנים אותו בלי בעיות).
לדרוש לקבל הפנייה לראומטולוג, ואז תבדקי מי מומחה ומכיר פיברו היטב, כדי לעבור את תהליך האבחון כמו שצריך.
&nbsp
לעשות בדיקת גם כדי לאבחן פיברו זו אמירה כל כך מטומטמת שאיו לתאר, ומכיוון שכפי הנראה לא תצליחי ללמד את הרופא הזה את המקצוע שלו, עדיף להשאיר אותו מאחור ולחפש אחר.
&nbsp
זו זכותך לראות רופא מומחה, וחובתו של הרופמ"ש להענות לבקשתך. כמעט מפתה אותי להגיד לך שתגידי לו שאם יתברר שאת אכן חולה בפיברו או במחלה אחרת שהוא לא הפנה אותך לרופא מומחה את תתבעי לו את האמאמא
&nbsp
&nbsp
אני מבינה את הסיבה שחשוב לך שיהיה אבחון ומסכימה איתך. גם רגשית זה עושה סדר ומשמעותי לנו עם עצמנו כשיש אבחון. חוסר הודאות הוגדרה כמצב של טראומה מתמשכת בפני עצמו, בספרות המקצועית שמתייחסת לאבחון פיברו ותת"כ - CFS)
&nbsp
לגבי מה שאת כבר עושה ומה יכולה לעשות עוד מקווה לכתוב פוסט נפרד, הריכוז שלי לא מחזיק מעבר למה שכתבתי עכשיו.
&nbsp
אם תגידי באיזה אזור בארץ ובאיזו קופה אולי נוכל להמליץ על רופאים שמתמחים בפיברו. כדאי וחשוב לדעת שבאיכילוב למשל אפשר להגיע לכל רופא באופן פרטי בעלות אחידה של 260 ש"ח לערך וכשאת בתוך המערכת את מקבלת את הטיפולים שהם מציעים חינם.
הבנתי שיש קופו"ח שיש להן אפילו סידור יותר זול עם בתי חולים, בעלות של 100 ש"ח.
לפעמים כדאי לחסוך את זמן ההמתנה הארוך, בעיקר לרופאים היותר "נחשבים" ולהוציא את הסכום הזה בשיל להתקדם לקראת קצת יותר ודאות. לי האבחון עשה כן הבדל גדול.
&nbsp
תחזקנה ידייך
&nbsp
שתי שאלות: האחת היא האם העניין של החרדות קדם לשנים שהתחלת להרגיש סמפטומים שמתאימים לפיברו, או שבא לצדם?
והאם לפני שפרצו אצלך הסמפטומים, או באו בהדרגה, היה איזשהו אירוע טראומתי / מחלה ויראלית / תאונה שאת יכולה לקשור להתחלה של הסמפטומים האלה אצלך?
&nbsp
&nbsp

למעלה