שלום לכן

רגב ת

New member
שלום לכן

בדר"כ סמוייה פה מהסיבה הפשוטה שבתנו השלישית כבר בת שנתיים + ולרוב השירשורים לא מרגישה שיש משהו לחדש או לרענן אבל......... לקראת פתיחת שנה"ל תש"ע מעניין אותי לשמוע אימהות לילדים במסגרות ממלכתיות(גן עירוני/ביה"ס)איך הן מתמודדות לגבי נושא ההיגיינה כשאיום ההשפעת "מרחף" מעלינו. חייבת לציין שאני לא כ"כ בהיסטריה ואין לי כל כוונה להלחיץ אתכן

../images/Emo24.gif

אצלי: 2 ילדות בי"ס 1 ילד גן חובה 1 ילדה בגן פרטי האמת, לא חשבתי על זה, אבל עכשיו יהיה לי על מה לחשוב לפני השינה
למה את שואלת דווקא על המסגרות הממלכתיות? את חושבת שבפרטי יקפידו יותר על הגיינה?

רגב ת

New member
../images/Emo24.gifגם לך

מה את ערה עכשיו? בגן פרטי מספיק כמה הורים שיפעילו לחץ בילתי מתון
וישקיעו יותר בנושא גן עירוני זה אחרת וביה"ס ממש עולם אחר אצלי הגדולה בביה"ס והשניה בגן עירוני

ערה, ערה ../images/Emo13.gif

מאיזו בחינה ישקיעו בנושא? בסופו של דבר זה מגיע להאם שוטפים ידיים כמו שצריך? האם לא שולחים ילדים לגן עם חום? כמו כל חורף
מה שכן, אולי דווקא בבית הספר צריך להדגיש שהכיתה צריכה להיות מאווררת, ושהילדים בהפסקה יצאו החוצה לשחק, ולא ישבו רק בכיתה כל היום... (אוקי, זו השעה, הצעות באוויר, אני לא ממש חושבת שיש משהו רציני לעשות בעניין)

אמנם מתחילים השנה גן עירייה

אבל לא חושבת שבפרטי יקפידו יותר על הגיינה. בעיני זה אולי (גם) עניין של לחץ הורים אבל בעיקר מודעות והבנה של צוות הגן, בין אם מדובר בפרטי או בעירוני.

טלטוש

New member
ראית פעם את השרותים בבתי הספר?

לדעתי ההגיינה מתחילה בשרותים, בבתי הספר הם מלוכלכים, מגעילים ולא תמיד יש נייר או סבון לשטוף ידיים. בשנה שעברה ציידתי את הבת שלי בנייר טואלט ובמגבונים בתיק והזהרתי אותה לא לשבת. כך ניקיתי את המצפון שלי, למרות שאני יודעת שהיא יושבת. לבן שלי לעומת זאת, יש הרגל להצמד לאסלה כשהוא עושה פיפי, ולא יעזור כמה פעמים הסברתי לו שיש לו "צינור" והוא יכול להשקות את השרותים מרחוק ואפילו להתאמן בקליעה למטרה... לגבי שאר הדברים: לצערי ילדים משתעלים אחד על השני, (ולא שמים ידיים) ואם הם שמים ידיים אז ישר היד עם כל הרסס מונחת על ילדים אחרים, משחקים, עפרונות משותפים צבעים וכו' זה מפחיד, זה מדאיג, אבל צריך לקוות שהילדים שלנו לא ידבקו בשום דבר חוץ משפעת רגילה. גם אם אני אתן לבת שלי את האלכוהול לחיטוי הידיים זה לא יעזור, כי ברור לי שאולי היא תהיה "סטרילית" אבל ילדים אחרים לא. אולי אישית אני אתחיל להקפיד על שטיפת ידיים ופנים ישר כשנכנסים הביתה, זה בטוח לא יעבוד על הפרטיים שלי, אבל תמיד אני יכולה לנסות, להתעקש לריב איתם ולבסוף להפוך את זה להרגל.

../images/Emo61.gif עניין השירותים בעיני הוא קצת מיתוס

אורבני... אני אתחיל ואומר שגם אותי השירותים מגעילים, לא צריך להכנס אפילו, רק הריח לפעמים... יחד עם זאת, אני לא מהמתאפקות (לא מסוגלת) וחשוב לי שהילדות יתרגלו שנזהרים אבל עושים, לא רוצה שהם יתאפקו ימים שלמים גם - זה לא בריא... אז נכון שזה מגעיל, אבל לא ראיתי שהן חטפו יותר (ולא משנה מה, וירוסים, דלקות) מאשר ילדים שלא נכנסים לשירותים... אגב, כועד הורים מרכזי, נושא השירותים זו אחת המלחמות המרכזיות שלנו - זה עולה בכל ישיבה, כרגע ללא הצלחה מסחררת

עונה

אני לא חושבת שבגנים עירוניים לחץ של הורים לא יכול לשנות משהו. בכל אופן, אני כן קצת היסטרית קודם כל על עצמי, כי אני גננת וחשופה ל30 אפים מנוזלים ביום וזה מלחיץ אותי מאד. אצלי בגן יש הקפדה גדולה מאד על ניקיון. אני עושה סיבוב ליד השירותים ומנקה בעצמי או מבקשת מהסייעת. כנ"ל לגבי שטיפת ידיים וניגוב אפים. ההקפדה לעולם לא תהיה הרמטית אבל אם זה במודעות ועיקביים אז זה משתלם. לגבי היחדה שלי-רננה שהולכת לגן עירוני, ברור לי שאני אשאל ואגיד בתחילת שנה וברור לי שאם עוד הורים יהיו בעניין ויעירו מידי פעם, רמת החשיבות של העניין תעלה.

בוליפלג

New member
אז אני כן מההסטריות(אבל יש לי תירוץ לא../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif)

ובכן, אני שרויה בהדחקה פושעת, מה שנקרא, לגבי הכניסה לגן מועצה בעוד אי אלו ימים... טרם נערכה פגישה עם הצוות, אך אני בהחלט חושבת להעלות את הסוגיה ולשמוע כיצד הוא עומד להתנהג. אין לי תובנות..
ההדחקה כרגע משרתת אותי..

טלטוש

New member
הן יגידו לך את מה שאת רוצה לשמוע

אבל האמת היא שהן לא בודקות את השרותים אחרי כל ילד, הן לא שוטפות להם ידיים אחרי כל פעילות הן כן מקפידות שילד חולה לא יגיע לגן אבל... אצלינו בגן היתה מגפת דיזנטריה ואפילו המועצה היתה מעורבת, הילד שלי שלשל באותה תקופה. הגננות לא טרחו להתקשר להורים ולהגיד שבגן יש דיזינטריה, ואני חשבתי שהוא פשוט משלשל. אני השארתי את הילד בבית, ואפילו לא טרחתי להגיע לרופא, כי "זה יעבור" מה כבר יגיד לי הרופא, לעשות לו דיאטה ולתת לו הרבה נוזלים? את זה אני יודעת גם בלעדיו. בדיעבד אני יודעת שאם הגננות היו טורחות לידע אותי הייתי מטפלת בו שונה לגמרי.

למעלה