שלום לכן

sarit1271

New member
שלום לכן

יש לי התלבטות קטנה המורה של בתי שולחת הודעות דרך הילדים. ובתי לא זוכרת אותן. למשל היום. אמא אני צריכה להביא פירות יבשים למחר. למה?אני לא זוכרת.תשיגי את מספר הטלפון של המורה ותשאלי אותה. עכשיו אין לאף אחד את המספר. החברה שואלת אל ילדה, ומה תשובתו צריך להביא לחם יבש!!! סיימנו לדבר בטלפון. ואז מה מתברר? צריך להביא דברים יבשים שלא מתקלקלים לנזקקים. וזה ילדים צרכים לזכור לבד בכיתה א'. המקרים האחרים היו קטנים. אבל הילדה נלחצת ובוכה כי היא לא זוכרת. איך לפנות למורה בלי לפגוע בה? תודה שרית

פלגיה

New member
לפנות בצורה עניינית

ולומר שהילדה שלך לא זוכרת ואת מבקשת הודעה כתובה - יש מחברת קשר, אפשר לתת פתק בילקוט או מדבקה על החולצה. באמת קשה לצפות מילדים בכיתה א' שיזכרו הודעה כזאת, המורה לא צריכה להיפגע מהבקשה.

דיאנה ג

New member
אצלנו יש פתרון מזהיר

התבקשנו לקנות תיקייה עם גומי, כזו שהדפים בה לא הולכים לאיבוד, כל ההודעות להורים מודפסות ומוכנסות לתיקייה (ברגע שהמורה מחלקת, היא אומרת לתלמידים להכניס לתיקייה), וכך אני בודקת כל יום מה יש בתיקייה ומתעדכנת תוך שנייה. הדפים לא הולכים לאיבוד, לא מוכנסים בטעות לתא לא שמיש בילקוט או לכל מקום אחר, והכל מסודר. אני מודה שאני לא זוכרת כמה עלתה התיקייה (קניתי יחד עם דברים אחרים), אבל אני לא חושבת שיותר מכמה שקלים, כך שאני מניחה שאפשר לבקש מהמורה להנחות את ההורים לקנות כזו.

ליאת +

New member
הרעיונות של בתך

ושל חברותיה משעשעים ומראים שבאמת מושגים שלנו הם ברורים לא כל כך ברורים לילדים (הן הבינו שצריך להביא מזון רק לא איזה). כשהבן היה בגן חובה הגננת אמרה שלעיתים היא בכוונה מבקשת מהילדים ולא נותנת פתקים או מידעת את ההורים- כדי לחזק אצלהם את האחריות והמעורבות. אבל כמובן שזה מתאים רק למצבים שבהם ההודעה אינה חשובה מאוד (ואכן בסביבות פסח הבן היה נזכר שצריך להביא קרטוני ביצים לחנוכיה
)

sarit1271

New member
טוב עדכון מהשטח....

רק דברו על הנושא בכיתה. וילדתי החליטה שצריך להביא. בכל מקרה יש כבר מחברת קשר. מקווה שהמורה תשתמש בה כי היום רשמה שכן. יום טוב שרית

אגוזים1

New member
../images/Emo45.gif

יש לך ילדה מתוקה מאוד! (אהבתי את רעיון הלחם היבש
)

למעלה