שלום לכן

רונה 29

New member
שלום לכן../images/Emo91.gif../images/Emo92.gif

כבר ביקרתי בפורום הזה..... ורציתי לשאול עוד שאלה קטנה : האם ישנה אפשרות ללמוד את מקצוע הריפוי בעיסוק שלא במסגרת אוניברסיטאית ? האם יש מקצועות מקבילים בהן ישנה אפשרות ללמוד שלא במסגרת אוניברסיטאית ? פשוט, יש כמה תחומים שמאוד מעניינים אותי כמו : חינוך מיוחד /פיזיוטרפיה /קשיי למידה ותפקוד ובגילי ה"מופלג" אני לא חושבת שתתאים לי המסגרת האוניברסיטאית . יש פתרון אחר ? אשמח לרעיונות.
מראש.

עטרה ב ט

New member
יש כל מיני שיטות אחרות............

שיטת אלבאום: שלוש שנים יום בשבוע (לא בטוחה עד הסוף, אבל משהו דומה). כל השיטות של הרפואה האלטרנטיבית בדרך כלל גמישות מאוד בשעות הלימודים שלהן. אם את רוצה מגע יש את השיאצו או הטווינה (וגם עוד דברים). יש טיפול בבעלי חיים, יש את זה גם בסמינר הקיבוצים וגם בדוד ילין בירושלים (נדמה לי שאלו המקומות הכי טובים ללמוד את זה), לא יודעת כמה שעות זה, נדמה לי שזה לא מערכת מלאה. כרגע לא עולות לי עוד שיטות, אבל בטוח יש.

רונה 29

New member
תודה עטרה אבל...../images/Emo41.gif

לגבי שיטת אלבאום : 1. הם לא מוכרים כמוסד להשכלה אקדמאית , דבר בעייתי מבחינתי כרגע, כי בגילי אני רוצה מקצוע "לכל החיים" ומה זה שווה שאין תואר בסוף ? 2. יחסית למוסד שלא הוכר אקדמאית , הם מרשים לעצמם לגבות הרבה כסף 16,000 ש"ח ל"שנת לימוד" ( שנת לימוד באלבאום = 8 חודשים , כאשר הלמודים מתקיימים יום וחצי בשבוע !!!, ההדגשה על החצי !!! אשתח לרעיונות נוספים אם יש........

עטרה ב ט

New member
ככל הידוע לי, לקבל השכלה אקדמית

בלי ללמוד לימודים אקדמיים מלאים, זה יותר במכללות הזרות שיש בארץ. ושם אולי אפשר לעשות תואר ראשון בפסיכולוגיה אבל לא בלימודי טיפול.

ריפוי בעיסוק ואחרים...

שלום רונה, ריפוי בעיסוק נלמד רק במסגרת אקדמית באוניברסיטאות חיפה, ת"א וירושלים. במידה ויש לך רקע אקדמי או מקצועי אחר ישנן השתלמויות ולימודי תעודה המתקיימים על ידי האוניברסיטאות והעמותה לריפוי בעיסוק, אשר מיועדים לא רק למרפאים בעיסוק. צריך לעקוב אחר פרסומים, רצוי באתר העמותה במדור לימודים והשתלמויות. לגבי שיטת אלבאום שעטרה הזכירה - היתה התכתבות בפורום לגבי זה לפני מספר ימים - חפשי על כך בהמשך ההודעות. מגוון השיטות הנלמדות היום במכללות שונות הוא עצום. יש לבדוק היטב ולהתייעץ עם אנשי מקצוע כדי לבחון מי באמת עומד מאחורי מה שהוא אומר ומי מייצג מכללה קיקיונית כלשהי ללא תעודות וגב (כדברי כלבוטק - אסור להתפתות לעסקאות בשטח...) אם תמצאי פרטים על לימודים כאלה שמעניינים אותך נשמח אם תפרסמי את המידע בפורום ונראה אם נוכל לתת לך עוד רקע ועצות ספציפיות. בהצלחה, סיגל

כיום ניתן ללמוד ריפוי בעיסוק

רק באוניברסיטאות. אבל אם את רוצה מקצוע טיפולי וללמוד יחסית מהר אז אולי יתאים לך: ללמוד טראפיות למיניהם - במים באומנות במוזיקה וכיוצא באלו... ואולי רפואה אלטרנטיבי זו או אחרת וכו´ נדמה לי שניתן ללמוד מקצועות אלו יחסית מהר. עוד רעיון אחותי למשל למדה להיות מורה לשחיה לתינוקות יחסית מהר והיא מבסוטה!!! מקווה שקצת עזרתי בהצלחה טל

למעלה