שלום לכן

• פותח הנושא kenet
  • פורסם בתאריך

kenet

New member
שלום לכן ../images/Emo140.gif

אני "מגננת" קבוצה של 10 ילדים סיניים, ומלמדת אותם אנגלית. האם תוכלו להמליץ לי על משחקים שיעזרו לי ללמד אותם את חודשי השנה, וכן מספרים גדולים?
מראש

ניסנמה

New member
ללמד מספרים גדולים אפשר דרך

"בינגו", ב"פיראט האדום" הוא נמכר לא יקר. לגבי חודשי השנה אני לא מכירה שום משחק מוכן, אבל אולי ישנם כאלה בחנויות של דתיים.

kenet

New member
תודה ניסנמה, אבל אני אחדד את השאלה

קודם כל אני גרה בחו"ל, אז משחקים מהארץ הם בעיה. התכוונתי לרעיונות למשחקים מאוד פשוטים שיאלצו אותם לבטא מספר פעמים רב ככל האפשר את המילים (הם מתקשים להגות נכון באנגלית). משהו כמו משחק הזיכרון (מישהו אומר משהו אחד, הבא אחריו צריך לחזור ולהוסיף, וכן הלאה).

ליידי10

New member
מעט רעיונות../images/Emo39.gif

מקווה שהרעיונות יעזרו לך למרות שחסרים לי פרטים רבים כמו: מהי אוכלוסיית היעד? הגיל? בכמה ילדים מדובר? איזה מספרים את רוצה שילמדו? עשרת ראשונה? שניה? * מספרים: מכינים קוביה גדולה כשאין עליה מספרים רק פלסטיק שקוף שיוצר תא נוח להכנסת דף עם מספר. ככה בכל פעם ניתן להחליף את הדפים וללמד מספרים חדשים ולא צריך בכל פעם להכין קוביה חדשה. על השולחן את מניחה אגוזים, אולי אפילו משהו טעים כמו סוכריות קטנות קטנות, ביסלי או כל דבר אחר. הילד זורק את הקוביה: יצא המספר 20. על הילד למנות מאחד עד עשרים. הוא לוקח סוכריות עד המספר אותו הצליח להגות נכון ולפי הסדר. הצליח עד 13 מקבל 13 סוכריות. ניתן לשחק רק עם אגוזים,להכין טבלא ולרשום לכל ילד את הנקודות, לסכם בסוף המשחק ומי שקיבל את הניקוד הגבוה ביותר זכה. *יש כמובן: לוטו, טוטו ובינגו שהינם משחקים ניפלאים ללמידת המספרים וגם ללמידת לחודשי השנה. דוגמא דרך המשחק לוטו. מכינים לוח לפי גיל הילדים- ילדים עד כיתה א' הייתי מכינה לוח של 3 על 3. כיתות גבוהות יותר לוח גדול יותר. על כל משבצת מציירת או מדביקה פריט שמתאים לעונה מסויימת, מכנס קצר לקיץ, עלי שלכת לסתיו, פריחה לאביב, מטריה לחורף. על כל משבצת סמל אחר. על השולחן כרטסיות הפוכות ועליהם חודשי השנה- כתוב אם הם יודעים לקרוא ואם לא אז ציור מתאר. כל ילד בתורו מרים כרטיס ואומר את עונת השנה הרשומה. הוא מחפש על הלוח שלו משבצת מתאימה. אם נניח הוא הרים כרטסיית קיץ ונגמרו לו כל משבצות הקיץ הוא מחזיר את הכרטיס לשולחן. מנצח מי שיצר טור, שורה, באלכסון או כל הכרטיס. אם המשחקים האלה מתאימים לך אשמח לתת לך עוד רעיונות כי ככאלה יש לי המון. בהצלחה.

tulilit

New member
ליידי, רעיונות מקסימים, בהחלט

הכיוון. אפשר גם פחות מושקעים, אני סה"כ מעין מורה פרטית ל- 10 תלמידים בגילאי 10-12. כאמור הילדים הם סיניים, והמטרה לגרום להם להגיד כמה שיותר את המילים שלמדנו כי יש להם בעיה קשה בלהגות אנגלית. תודה!

מכיוון שאני מעבירה חוג אנגלית אצלי

במשפחתון לבנות 2-4 הרעיון הכללי הוא דרך משחק ויצירה.לתת להם להדביק מספר אחד על בריסטול (כלומר במחשב להדפיס את המספר אחד ואז הם יגזרו כמה שיותר וידביקו) תוך כדי גזירה והדבקה אפשר לחזור על המספר אחד באנגלית. וכל פעם לחזור על אותו מספר ואז גם ללמד את המספר הבא. אני גם דואגת לחותמות לתמונות מהעיתונים גוזרת להם והן מדביקות.אפשר להכין כרטיסים ועליהם לרשום את המספר ולתת להדביק מדבקות מיוחדות לפי הספרה. לצייר את הספרה ולתת לה נפח ולתת להם לצבוע או להדביק דבקיות. לתת להם לחפש איברי גוף לפי המספר או לערוך משחק בחדר ואז לתת להם פקודה תביאו לי 2 כיסאות או 4 כוסות וכו' ילדים אוהבים דרך משחק ללמוד וזה עוזר. בהצלחה.

למעלה