שלום לכן שוב מ ע

2child

New member
שלום לכן שוב מ ע

היי זו אני ע. טוב אז אמנם לא כתבתי די הרבה זמן אבל כן קראתי מה שנכתב לאחרונה. הבנות שאבדו את אמן לא מזמן מדברות הרבה על זכרונות וגעגועים והאמת היא שזה עורר בי הרבה מחשבה ואפילו קצת קנאה אם אפשר לקרוא לזה ככה. אצלי כמי שאבדה את אמה לפני עשרים שנה הדברים קצת שונים. זה לא שאין לי זכרונות מאימי. אבדתי אותה כשהייתי בת 16 , גיל שבהחלט כבר אפשר לזכור ממנו דברים. ובכל זאת אני חייבת לומר שאינני נזכרת באמא כל יום מחיי. הזכרונות עולים ברגעי משבר למינהם, בצמתים חשובים בחיים,: אחרי לידות, בחגים, באירועים חשובים וכו, התחושות שעולות אז הן שאם אמא הייתה נמצאת הכל היה אחרת. כלומר כשאני חושבת על זה יש כאן מעין אידאליזציה שלי לאמא. שהרי אינני יודעת איך היה אילו באמת אמא הייתה חיה היום, אולי הייתה אישה מאד עסוקה ולא הייתה יכולה לעזור לי עם הילדים (כמו שאני באמת חושבת שהייתה עושה אילו היתה חיה) ואולי בכלל היינו רבות? הרי אי אפשר לדעת. רציתי לשאול בעיקר את הוותיקות שבינכן (אלה שאיבדו כמוני את אימן לפני הרבה זמן יחסית ) האם הן מרגישות כך גם? האם גם אתן חשות באידאילזיציה הזו? ה שאני רוצה לומר זה לא שאין לי זכרונות מאמא. יש לי אבל הזכרונות האלה קשורים למה שהיה אז כשהייתי בת 16. לעומת זאת דווקא לגבי מצבים שאני עוברת כיום, לגבע האמהות שלי לגבי הזוגיות שלי לגבי דילמות שעולות אצלי בתחום המימוש העצמי והמקצועי, לגבי כל אלה אין לי שום מושג מה אמא היתה עושה אומרת או מייעצת לי. והאמת היא שזה הכי חסר לי. אני בעצם מבינה היום שהגעגועים שלי לאמא הם לא כל כך למה שהיה אלה בעקר למה שלא הספיק להיות. אני חיה היום יותר שנים בלי מאשר עם וככל שהזמן עובר זה קשה ומכאיב יותר. אשמל לשמוע האם מישהי מרגישה כמוני ובכלל מה אתן חושבות על זה שבוע טוב לכולן ונשתמע.

S u n n y 1

New member
היי לך

וברוכה השבה, הבית שלנו פתוח תמיד לכולן... התחברתי מאוד מאוד לגעגועים על מה שלא הספקתי להיות... איבדתי את אימי בגיל 10 ועוד שנים לפני היא לא הייתה נוכחת בבית אלא בביתי חולים, כך שנושא הזכרונות הוא די מעורפל אצלי. אין לי זכרונות ממשיים ממנה, ולא שלא חוויתי אותה בתוך אמא אלא גם בתור בן אדם - מה היא אהבה מה היא חשבה איזה מן אישה היא הייתה. וכשהתבגרתי ונפתחה תיבת הפנדורה התיחלו לי כל השאלות שבעצם מי הייתה אימי, והתחלתי להשלים אותם בעזרת זה שליקטתי מידע עליה מכל המשפחה בעיקר (אלה שהסכימו לדבר...), וזה עסר לי מאוד לבנות איזושהי דמות, ליצור פאזל מסויים. כמובן שהתהליך עוד ארוך אבל מה שאני מנסה להגיד זה שאולי תנסי לדבר עם משפחה/מכרים/חברות של אימך ש"ירעננו" לך את הזכרון ואף יבנו לך חלקים שחסרים לך? אולי עכשיו שצצות לך השאלות תחפשי לדעת דברים שבעבר לא עניינו אותך, ומהמקום הזה תוכלי להרגיש באיזהו אופן, את אימך, לו הייתה איתך עכשיו.

2child

New member
תודה לכולכן על התגובה

כשאימי נפטרה, אחי הגדול ביותר היה אז בן עשרים וארבע, בשלהי לימודיו לתואר ראשון. אף אחד מאיתנו אז לא היה בענין של התלבטות בבחירת קרירה מקצועית (בין להיות שכיר לעצמאי לדוגמא) וכמובן שלא בעניני נישואים ולידות. אפילו בן זוג עוד לא היה לאף אחד מאיתנו. (אנחנו ארבעה אחים). עובדות אלה מסבירות מדוע אין לי בעצם ממי לקבל תשובות בנוגע לחלקים בפאזל שחסרים לי לגבי תגובותיה של אימי לבעיות שונות שצצות אצלי היום. אחי הצעיר לדוגמה, הוא היום בין שלושים ובמותה של אימי הוא היה בין עשר בלבד כך שאצלו החורים עוד גדולים יותר. כך שלהשלים את הפאזל הזה די קשה במקרה שלי, אני חושבת שהשאלות והלבטים בכל פעם שצץ משהו חדש ובעיקר תחושות החוסר הגעגעועים ןההחמצה הם משהו שישאר כנראה תמיד וזה משהו שילווה אותי ואצטרך ללמוד לחיות איתו וזה מה שאני אכן עושה לאורך כל השנים הללו. היה לי חשוב בעיקר להעלות ולשתף אתכן בנושא הזה שהוא פאן קצת אחר לכל הענין של התמודדות עם אבדן ממרחק של זמן. בכל מקרה תודה על התגובות ועל האכפתיות זה מחמם את הלב. ואני עוקבת תמיד, גם אם לפעמים מגיבה באיחור. המשך שבוע נפלא וחג שמח.

ymz

New member
היי child2

כמה שאני מכירה את זה. אימי נפטרה כשהייתי בת 17 בערך ודווקא בשנים האחרונות כשהתחלתי להתמודד עם דברים כמו זוגיות, קריירה וכו' הרגשתי כמה היא חסרה לי. הרבה פעמים אני חושבת מעיין איך אמא הייתה מגיבה, מה הייתה אומרת, מה הייתה מייעצת לי, אבל ברור שאת התשובה אני לא יכולה לקבל רק לנחש. וכאן נכנסה האידיאליזציה שעליה את מדברת. נכון בפנטזיות שלי אמא תמיד "טובה" ואנחנו חברות לנצח ואין בנינו חילוקי דיעות, עם זאת ברור לי שבחיים האמתיים זה לא היה יכול להיות ככה.

למעלה