שלום לכם!

תשרי

New member
שלום לכם!

כמי שמאמין מאוד בגרפולוגיה, רציתי לשתף אתכם באירוע שקרה לי לפני מספר חודשים ולשאול לעצתכם. מגיל צעיר מאוד הייתי ידוע ""כבעל הידיים השמאליות". אחד שלא יודע לשחק כדורגל או כדורסל, שלא יודע לצייר או לרקוד, ואפילו אם ינסה- זה יראה עלוב ופתטי. בהמשך גם נכשלתי בנסיונותי ללמוד לרכוב על אופניים או ללמוד נהיגה. לאחרונה למדתי שהליקוי מכונה "לקות מרחבית" שבסיסה גנטי ושאין לה טיפול. ניתבתי את החיים שלי כך שאפנה למקצועות עיוניים (למזלי אין בגרות בציור, במלאכה או בריקוד) ובהם די הצלחתי. בהמשך סיימתי שני תארים באוניברסיטה ואני עובד במשרה מלאה. בכל הנוגע לכתב יד, אחיזת העט שלי אינה נורמטיבית, ורבים מתלוננים שקשה לקרוא את כתב ידי (אם כי, אני מבין אותו...) לפני מספר חודשים הייתי בראיון עבודה. הכימיה ביני לבין המראיינת הייתה טובה מאוד, ונאמר לי שעברתי את השלב הראשון, כאשר השלב השני תהיה בדיקה גרפולוגית. בטופס שניתן לגרפולוג כתבתי, שאיני מחזיק את העט בצורה נורמלית, אך לא ציינתי דבר מעבר לכך, שכן חששתי שלו ידעו באותו מקום על הלקות המרחבית, יפסלו אותי על הסף, מה גם שמעולם לא עברתי אבחון מסודר שאכן יאשש זאת פורמלית (וכאמור- גם אין טעם בכך כי לא ניתן לטפל בה). משעברו שלושה שבועות ולא שמעתי מהם דבר, פניתי אליהם ונודע לי שהחליטו לא להעביר אותי לשלבי הסינון הבאים עקב בעיה בבדיקה הגרפולוגית. באופן לא פורמלי נאמר לי שהגרפולוג שניתח את כתב ידי הגדיר אותי כאדם אנטיפת, סוציומט וגזען, אשר אינו מסוגל לעבוד עם אחרים בעבודת צוות. כמי שהיום עובד בשיתוף פעולה עם עובדים רבים וכמי שכמעט אף פעם לא התעמת עם איש, הייתי פשוט בהלם. השאלה היא מה לעשות במקרים הבאים כשאדרש לבדיקה גרפולוגית. מחד איני יכול לסרב,אך מאידך- אם אעביר את כתב ידי "איך שהוא", כפי הנראה גם אפסל. לצערי הרב, אין למועמד אפשרות להיפגש עם הגרפולוג פנים אל פנים ולהעביר לו נתונים נוספים, (כמו בכל יעוץ גרפולוגי רציני), שכן אז עלות הסינון למעסיק תהיה יקרה הרבה יותר. לו אתם כגרפולוגים הייתם מקבלים כתב יד של אדם הסובל מלקות כלשהי (דיסלקציה, דיסגרפיה או לקוחת מרחבית), כיצד הייתם מתייחסים לכתב ידו ולאישיותו? אשמח מאוד לשמוע את דעתכם! תודה רבה והמשך שבת נעימה, תשרי.

pumiki25

New member
היי תשרי...

כאשר ניגשים למבחנים גרפולוגיים, חשוב מאוד לציין אם קיימת בעיה מוטורית כלשהי או כל לקות אחרת שעלולה להטות את תוצאות האבחון. אמנם איני בקיאה מדי במושג "לקות מרחבית" - אבל היא בהחלט נשמעת לי ככזו שיש לדווח עליה, מחשש שתפגע ותסלף את הרושם שיווצר עלייך בעיניי הגרפולוג והמעביד. אכן, לרוב לא מאפשרים פגישה פנים-מול-פנים עם הגרפולוג הבודק את כתב ידך. האם נשאלת לגבי ליקויים כלשהם? באם לאו - דעתי היא שמדובר בהתרשלות. האם עברת אבחון כלשהו שמאשר את הלקות המרחבית בה אתה לוקה? באם כן - עצתי לך היא לנסות ולשוב אל אותה החברה בה ניסית את מזלך, להסביר שלא היית מודע אל השלכות הלקות - וכמובן, להציג אסמכתא רפואית ללקות. לדעתי, אתה זכאי לבדיקה שנייה - ע"י גרפולוג אחר, אם אפשרי. ובעתיד, לכל ריאיון אליו תפנה - דאג ליידע את המראיין בדבר לקותך! בהצלחה!

תשרי

New member
מיקי תודה רבה!

האמפטיות שלך חיממה לי את הלב. אבל הבעיה שלי נשארה בעינה. במקומות עבודה הם מחפשים "אבירים על סוס לבן" ואם ישמעו על לקות כזו (שאינה כל כך נפוצה) יתכן שיפסלו אותי על הסף שכן באופן טבעי הם ישליכו את הלקות הזו על תחומים אחרים... לא נשאלתי לגבי לקויים אלא האם אני בריא באופן כללי. שם ציינתי "כן" אך כאמור- שאיני מחזיק את העט בצורה "קלאסית". קיויתי שהגרפולוג יבין מזה שעליו לבחון את כתב היד יותר לעומק לפני שיגיע למסקנות... נראה לי שהוא לא הבין את הרמז. לגבי אסמכתא רפואית- כאמור אין לי כזו. לא עברתי מעולם אבחון מסודר מכיוון שזהו אבחון נוירופסיכולוגי שעולה בין 3000 ל7000 ש"ח וכאמור הוא לא יקדם אותי בכלום כי ללקות אין טיפול. בכל מקרה נראה לי שצריך למצוא דרך לפנות לגרפולוג בעקיפין (שלא דרך המעסיק הפוטנציאלי) וזאת אעשה להבא. תודה רבה! תשרי.

pumiki25

New member
אין על מה! ../images/Emo24.gif

בדבר הלקות - העציב והכעיס/מכעיס אותי שכך מתנהלת מערכת הבריאות שלנו, בצורה שאפילו לא מאפשרת לנו לבחון את כישורינו/הליקויים שלנו ולהציג אסמכתא רפואית. אני מניחה שבעניין זה אין הרבה מה לעשות... עד כמה אתה בקיא בדבר הלקות? אני, במקומך, הייתי מנסה לחפש קצת באינטרנט (גוגל יכול להוות כלי עזר נהדר) ולשלות מידע אודות הלקות. אמרת שנאמר לך (או שאובחנת, אינני זוכרת כרגע) על הלקות - האם זכור לך מי יידע אותך בדבר הלקות, והאם אתה חושב שאותו מקור יוכל להעניק אישורים? באם לא - הייתי מנסה לפנות אל הגרפולוג (או אל כל אדם אחר שיכול להעביר לו את המידע - אפילו בכתב, כך שלא יווצר מצב של "טלפון שבור") ולהסביר לו כפי שהסברת את עצמך כאן. דבר נוסף - סיפרת שכתבת שאתה מחזיק את העט בצורה ייחודית - האם פירטת? חשוב, לדעתי, שהגרפולוג יביט באחיזת העט - יש לה השפעה על משתנים רבים בכתב היד - במיוחד כאשר קיימת גם לקות מוטורית. ולסיום - לגבי החשש שלא יעסיקו אותך - אינני יודעת לאיזה תחום אתה מבקש להתקבל, כך שאיני יודעת עד כמה באמת יכולה לקותך להגביל אותך. יכול מאוד להיות שהלקות היא זניחה וחסרת משמעות מונומנטלית במקום אליו אתה מנסה להתקבל, ובמקרה שכזה - אני הייתי מנסה שוב (כאמור, לאחר למידה של הלקות והבנתה). ושוב - המון בהצלחה, ואל תאמר נואש!

תשרי

New member
שוב תודה!

בעקרון זה לקות שבסיסה תורשתי, אשר המקור לה, כך למדתי ממספר נוירופסיכולוגים שעימם שוחחתי, מאזורים מסויימים באונה הימנית של המוח אשר לא התפתחו כהלכה. לא ניתן לטפל בלקות מרחבית (אגב- אני מתקשה מאוד גם לזכור דרכים, אפילו את הדרך ממקום העבודה שלי לביתי. ופעמים רבות דרך מסויימת, שהלכתי בה עשרות פעמים, נראית לי חדשה. גם פנים לעתים אני מתקשה לזכור. קיימות היום שיטות שונות כמו ביופידבק, אלבאום או מוח 1, אך אף אחת מהן לא הוכחה מדעית, והן גם יקרות מאוד. לגבי העבודה ההיא- זה אבוד (כאמור- זה היה לפני כמה חודשים), אך כאמור יתכן מאוד שבאמת הייתי צריך להתייחס לכך טרם העברת כתב ידי לבדיקה. הלקות הזו כפי הנראה אינה משפיעה באופן ישיר על התפקוד שלי בעבודה, וגם אם כן, מצאתי במהלך השנים הרבה דרכים עוקפות שמחפות על הלקות, לפחות חלקית. החשש שלי הוא יותר מהכללות. לא כולם הם אנשים פתוחים וחלק ניכר מאנשים ששומעים שלמישהו יש בעיה שקורה במוח, יכלילו אותה (כפי הנראה באופן טבעי) גם לשטחים אחרים. אני יכול להבין את זה, שכן אנחנו יודעים כל כך מעט על המוח שלנו, וקשה לנו עדיין לבצע מיפוי של איזה לקוי משפיע חד- חד ערכית על אילו תפקודים ואילו השפעות צולבות יש. לו היינו יודעים זאת היו מוצאים גם טיפול ללקות הזו וללקויות רבות אחרות.

מה דעתך לסרוק את כתב ידך לפורום

כך תוכל לקבל משוב על מה שבאמת עולה מן הכתב, ועד כמה הליקוי משפיע על הכתב. בכל אופן, אתה מבלבל בין תופעות שונות, לקות מרחבית ואחיזת עט לא סטנדרטית אינן תופעות שתלויות בהכרח זו בזו.

pumiki25

New member
אבל שייקה -

מבלי לזלזל, כמובן - אתה מבין באותה לקות מרחבית? כלומר - האם אתה מכיר את ההשלכות על כתב היד? (אני שואלת בלי שמץ ציניות)

גם לי יש לקות מרחבית וגם כן ללא אבחון

הייתי צריך 100 שיעורי נהיגה עד שהגישו אותי לטסט, בזמנו. לקות מרחבית קשה עלולה לגרום קודם כל לפגיעה בתמונת הארגון של הכתב, עם דגש על קושי בתיאום בין מיקרו למקרו. בכל אופן, לקות מרחבית אינה יוצרת אנטיפתיים, ומעניין לראות מה באמת עולה מן הכתב, והאם נוכל לבצע את ההפרדה בין ההפרעה המוטורית מרחבית לבין אפיוני האישיות האחרים והביטוי שלהם בכתב.

pumiki25

New member
אוקיי...אני הייתי צריכה 150 שיעורים

מה זה אומר עליי?
(בשיא הרצינות)

ורד9

New member
ואני אחרי 20 שנה שנהגתי ../images/Emo7.gif יש לי היום בעיה

נדמה לי כל הזמן שהנהגים שנוסעים לידי הולכים לעלות עלי האם זם זה קשור באיזשהו אופן ללקות מרחבית?

תשרי

New member
אחשוב על זה...

אני קצת חושש מחשיפה אינטרנטית, במיוחד לאחר הניתוח הגרפולוגי האחרון...

samwised

New member
הי תשרי

במקצועי הנוסף על הגרפולוגיה אני מתאמת למבוגרים עם לקויי למידה, וכתוצאה מכך אני רואה כל הזמן כתבי יד של אנשים שגרפולוגים נוטים ליפול עליהם, כיוון שהם מייחסים תכונות אישיות לדינמיקות שנובעות מלקות מסויימת. אתה מתאר כתיבה מסורבלת ובלתי-קריאה, שהייתי שמחה לראות אותה, כמו קודמי, כדי להבין מהו בדיוק הקושי במקרה הפרטי שלך. בנוסף אתה מתאר קשיים מוטוריים, שהם בהכרח נוספים על בעיית ההתארגנות, ולא חלק ממנה. הרבה פעמים 2 סוגי הקושי באים ביחד. צריך לבדוק אם הקשיים שתארת במוטוריקה הגסה (אופניים, ריקוד וכ"ו) מלווים גם בקשיים במוטוריקה עדינה (כתיבה), ויש לך סכוי רב, ואז כבר מדובר בדיסגרפיה. עם זאת, ידוע שגם אצל חלק מהאנשים בעלי הקשיים בהתארגנות במרחב, הקושי הזה מקרין ומשפיע גם על הפקת כתב היד ויכול להגיע לדיסגרפיה (גם בלי בעיות מוטוריות) . לכן כשאתה מתבקש לעבור אבחון גרפולוגי, אתה יכול בהחלט לומר למעסיק שהכתב שלך לא כשיר לבדיקה גרפולוגית כי יש לך דיסגרפיה, ותסביר לו שמדובר בקושי ספציפי בכתיבה רהוטה. אני מניחה שאתה לא פונה למשרות שצריך בשבילן כתיבה תמה, או מיומנויות כפיים או יכולות תנועיות אחרות, שבגללן ממילא לא היית מצליח בעבודה המבוקשת. במידה והמעסיק מתעקש, תציע לו לבדוק את הנושא עם הגרפולוג שלו וגם תציע שיאבחנו אותך בדרך אחרת ולא על תחום הקושי הספציפי שלך. בהצלחה רבה, דפנה

תשרי

New member
OK השתכנעתי...

חשבתי על כך הרבה והגעתי למסקנה שאם בחרתי להתייעץ איתכם, זה לא פייר שלא אראה לכם את כתב ידי, מה גם שכולכם הגבתם בצורה כל כך חיובית ואוהדת. יש לי סורק בעבודה ואוכל לסרוק לכם את כתב ידי בשבוע הבא. השאלה היא- איזה כתב יד לסרוק... הסתכלתי על כתבי יד שלי וכל אחד מהם נראה לי כל כך שונה ממשנהו... גם צורת הכתב יד שלי על שורות שונה מכתב יד על משבצות ושני אלו שונים מהותית מכתב יד על נייר חלק. (רק אני בעצם יכול לזהות שמדובר באותו כתב יד...) בבדיקה הגרפולוגית שלי ידעתי שכתב היד שלי מאוד לא יציב ולכן השתדלתי מאוד לכתוב לאט ומסודר. יכול להיות שגם זה גרם לגרפולוג להגיע למסקנות הללו... שאלה שניה- איך טכנית לסרוק את כתב היד- האם בגודל "נורמלי" או בהקטנה (ואם עלי להקטין- אז בכמה?) שתהיה לכם שבת נפלאה! תשרי.

אם יש שוני ניכר בין כתבים סרוק כמה דוגמאות

רצוי על נייר חלק ועמוד מלא. השתדל שתהיה סריקה צבעונית וברזולוציה סבירה (150-200 DPI).

pumiki25

New member
תשרי, הערה נוספת -

ואת זה אני "זורקת" מבלי להסתמך על כתב ידך (ובפרט הכתב שהגשת לגרפולוג) - כתיבה איטית ומסודרת מאוד, כזו שהיא אולי מוקפדת מדי - עשויה להשאיר רושם של חוסר מהימנות, יושר וכנות. כמובן - יש עוד הרבה מאוד דרכים לפרש כתב יד שכזה - והנה, אתה הדוגמא המושלמת למקרה יוצא דופן שבו הדברים מוקפדים מטעמים שבזיהויים עשוי הגרפולוג להתקשות. וזאת רק בכדי להדגיש עד כמה חשוב לציין ולדווח על כל מגבלה שאנו ניחנים בה... סופ"ש מקסים!

תשרי

New member
תודה רבה דפנה!

אני מקווה להעביר לכם את כתב ידי בשבוע הבא בע"ה על מנת שאת ויתר האנשים בפורום יוכלו להתרשם. שבת שלום, תשרי.

למעלה