שלום לכם

Santa Inc

New member
שלום לכם

הגעתי לגיל 20 והחלטתי שנמאס לי. הדיבור מקשה עלי ביום יום וכמה שאני מנסה לעבוד עליו ולשפר אותו בעצמי אני לא מצליחה, אז חשבתי שאולי מישהו חיצוני יוכל לעזור לי. קצת עלי: הייתי פעם אצל קלינקאית תקשורת, כשהייתי ממש קטנה, אבל זה לא עזר. היא דגלה בשיטה של לדבר לאט ורך, ולפעמים אני עדיין מנסה להגיד את זה לעצמי בראש אבל זה לא עוזר. למען האמת אני לא זוכרת שהיו לי בעיות בדיבור בתור ילדה, אבל בטוח היו לי.. אפשר לומר שהגמגום אצלינו הוא סוג של משפחתי, גם אחי הקטן מגמגם אבל בצורה ממש ניכרת, ולאבא שלי "מתפלק" לעיתים רחוקות אבל ממש לא בצורה שמפריעה ביומיום או שמונעת ממנו לעשות דברים, כמו שאצלי. עם זאת, קראתי גם שהגמגום הוא עניין פסיכולוגי, ועם זה אני יכולה להזדהות. כבר הרבה שנים, מהחטיבה בעצם, יש לי בעיות אישיות של בטחון עצמי [שהגמגום כמובן הוא חלק גדול ממנו] ובעיות חברתיות. רק בחודשים האחרונים התחיל להיות לי טוב בהרבה תחומים בחיים שלי, לרבות החברתי, ועדיין- הגמגום לא משתפר... אולי אפילו להפך. רק בשנים האחרונות הדיבור ממש מפריע לי ונהיה אישיו מרכזי בחיים שלי, למרות שיש לו "מצבי רוח"- אני יכולה לדבר משפטים שלמים בלי שום אינדיקציה לגמגום, ואני יכולה לנהל שיחה הכי פשוטה עם מישהו וממש להיאבק על כל מילה... אז קראתי בפורום קצת, גם במאמרים ובטאגליינס, ואני מוכרחה לציין שהשכלתי :) אני מתלבטת בנוגע לסוג הטיפול. לאמא שלי תמיד יש העדפה ללכת למישהו פרטי ולא לאיזו חברה גדולה עם עוד 100 לקוחות שהיחס לא אישי. למישהו פרטי גם יש יותר מחויבות אליך, לא? זה מה שאני מרגישה. אני זוכרת שמזמן כשהנושא של אחי עוד היה "בכותרות" והוא הגיע לגיל 8 או 10 אז ההורים כבר "התייאשו" כי סברו אז שאם הגמגום לא עובר עד הגיל הזה אז הוא כבר לא יעבור לעולם. [נראה לי שזה מה שמטפלים אמרו להם]. וזה גם מה שאני הייתי בטוחה אבל אולי בכל זאת יש תקווה? אז מה שאני בעצם רוצה לשאול אם מישהו היה/מכיר מישהו שהתחיל טיפול בגיל כזה [20] והוא עזר לו.. ברור לי שהגמגום לא יעלם לגמרי, אבל בטוח יש טכניקות וטיפים שלפחות ישפרו את השטף ושהדיבור לא יפריע לי כ"כ ביומיום וימנע ממני דברים בסיסיים. חשוב לי מאוד להצליח, לאחרונה אנחנו גם ככה בהוצאות כספים די גדולות אז אני לא רוצה סתם "לשפוך כסף"... מה ההוצאה הממוצעת על טיפול כזה ומה המסגרת שלו [אני מדברת כרגע על קלינאי תקשורת]- כמה מפגשים, כמה זמן כ"א, מה מהות המפגשים? [שהרי אם הגמגום הוא ברובו פסיכולוגי ורוצים לעקור את הבעיה מהשורש ולא רק לכבות את השרפה- קלינאי לא מוסמך בתור פסיכולוג....] אשמח לתגובות :)

וואו

בדיוק באותו מצב כמוני, חוץ מהקטע של האח. בדיוק רשמת מה שרציתי לרשום... אז אם אפשר, אני מנצל את הפוסט שלך, ומצטרף לבקשה שלך... :)

ali052

New member
ההיתי בשני סוגי טיפולים...

קודם כל... איך יש לך סבלנות לכתוב את כל זה?? דבר שני ; ההיתי בטיפול של רפואה סינית - הוא זול מאוד , מאוד אגרסיבי אח''כ ההיתי בטיפול אצל קלינאית מוסמכת בבהיה'ח . יש שיפור אבל לא 100% הצלחה [וגם לא 80% אחוזי הצלחה ! ] לדעתי ההיתי מציע לך במידה ויש לך יכולת כספית לעבוד עם השיטה הנפלאה של דר' פלאנסי .. הרבה הצלחה וחג שמח...

hairylee

New member
היי

ברוכה הבאה לפורום
אני מגמגם די חדש (פחות מ 4 שנים). התחלתי לגמגם בסביבות גיל 18, והתחלתי טיפול כשנה אחרי זה, אצל קלינאית תקשורת בבילינסון, דרך הקופת חולים. זה היה ממש לקראת הגיוס, כך שלא עשיתי יותר מדי מפגשים, אולי 6 או 7, ואני לא חושב שזה עזר לי יותר מדי. במפגשים, עד כמה שאני זוכר, הקלינאית הסבירה לי על פעולת מערכת הדיבור והנשימה, הראתה לי כל מיני שיטות של דיבור יותר שוטף, ובעיקר ניסתה לשכנע אותי שהגמגום הוא לא בעיה כזאת רצינית ושלא צריך להתבייש בו או למנוע מעצמנו דברים בגללו. בכללי, לא הרגשתי שזה מתקדם יותר מדי - כל שבוע הציגה לי דברים חדשים, או ניסתה להסביר לי דברים שונים, אבל לא התמקדנו בשום דבר ולא ראיתי ששום דבר משתפר. היו כמה דברים בסיסיים שהיא הסבירה לי על שיטות לדבר יותר שוטף שקצת עזרו, אבל הבעיה העיקרית עם זה (שיש לכולם, אני מניח) שזה לא דיבור טבעי - צריך לשים לב לכל מילה שאומרים, ויוצא שיותר מתרכזים באיך לדבר מאשר מה לומר. יכול להיות שאני לא דוגמא טובה, כי עשיתי מעט מפגשים ולא היה ממש זמן להתעמק בדברים - אני יודע שיש אנשים שעושים טיפולים כאלה במשך חודשים ואף שנים. את צריכה לחשוב על זה מכמה היבטים - אני זוכר שהקלינאית שלי ניסתה גם את הקטע הפסיכולוגי, אפילו בעיקר את זה, אבל כמו שאמרת - קלינאי הוא לא פסיכולוג. אם את חושבת שזאת הבעיה העיקרית שלך, ורוצה לטפל בשורש הבעיה, אולי תנסי להגיע לפסיכולוג באמת, למרות המחיר הגבוה. את יכולה ללמוד אצל הקלינאי כל מיני טיפים וטכניקות, אבל כמו שאמרתי - קשה להתרגל לזה כי זה לא דיבור טבעי. להרבה אנשים זה לא מתאים, אבל אולי זה יתאים לך.. אולי שווה לך לנסות. אני, בכל מקרה, מנסה שוב - יש טיפולים גם דרך הצבא, ואני הולך לאבחון בקרוב.. אני קצת סקפטי לגבי זה, אבל אין מה להפסיד.

shuky63

New member
בכל גיל אפשר ללמוד דרכים לשלוט

בגמגום. אנשים מדברים על טפול טכני או פסיכולוגי.אני חושב שאי אפשר להפריד בניהם.הם שלובים זה בזה. אצל רוהנו הרגלי הדיבור הרעים תקועים חזק מאד ורק לשנות את החשיבה לא יעזור.צריך גם לדעת בברור שיש לך כלי לשלוט בגמגום ולהפיק דיבור שוטף.מצד שני אם אתה לומד רק טכניקה אבל הבושה לדבר תקועה לך חזק בראש אז אפילו אם אתה יודע שיש לך כלי לדיבור שוטף אתה לא תשתמש בו.

תגובה נכונה בהחלט

צריך לעבוד על זה בשתי הכיוונים. אני טיפלתי בשתי מכונים אפשר לומר שהבנתי את הטכניקה איך לדבר טוב רק אני צריך לעבוד על זה בקטע של הבושה ואני לא יודע מה לעשות אשמח אם תוכל\י לעזור לי

יפה לך! תמשיכי כך אל תתיאשי.

גם אני בן 20 ועוד סובל מזה טיפלתי בשני טיפולים שלימדו אותי צורת דיבור אחרת רק מחסום הבושה מונע אותי מלדבר ככה אני עכשיו מחפש משהו לשיפור ביטחון העצמי שלי. בכל אופן אם תמצאי טיפול שלדעתך נראה טוב תשלחי לי מסר! תודה!

למעלה