שלום לכם

שרהודיה

New member
שלום לכם

יש לי דבר שרציתי לברר.. בתי (שנולדה פגית ויש לה רגישות מאד מאד מאד מינורית ע"פ דברי פסיכולוג) שונאת מאד שאני מורידה לה את החולצות. האמת שהיא מוכנה להתפשט למקלחת (היא ממש אוהבת מים
) אבל בבוקר זה ממש מלחמה איתה (השבוע החלטתי שהיא תשן עם החולצה של מחר.. כי במילא הרי הם ישנים כמה שעות עם החולצה וזאת חולצה נקיה שאני מלבישה לה לשינה..) האם כל העניין הזה (שהיא ממש שונאת שאני מחליפה לה את הפיזמה בבוקר דרך הראש) קשור לרגישות יתר שיש לה ??

לי יש ארבעה כאלה ../images/Emo8.gif

אני לא יודעת כמה ילדים יש לך ובת כמה בתך ונראה לי שזה רלוונטי. אבל בכל מקרה אצלי בבית - רוב הזמן ישנם מאבקים!! לא רוצים להתפשט ולא רוצים להתקלח אבל גם לא רוצים לצאת מהמקלחת ולא רוצים לאכול ולא רוצים להשאר ולא רוצים לסדר ולא רוצים לישון ולא לקום ועוד מעט יעשו שיעורים ולא ולא ולא רוצים... בקיצור זה חלק מהענין והכיף (אני חושבת) של גידול ילדים...
אז שוב אם בתך מתקשה בעוד דברים או אם זה קיצוני אז שווה בדיקה בעיקר על מנת להיות בטוחה ושקטה ואח"כ אולי שווה לבדוק ולמצוא גזרה של חולצה שלא עוברת דרך הראש או שיש לה ריץ רץ או כפתורים או משהו... להשתמע טל

שרהודיה

New member
../images/Emo51.gif ולגבי פרטים על גיל הבת שלי

אז במקום ,"חתימה" יש בתפוז דף אישי
שם שמתי פרטים על גילה של בתי..

נו, זה בדיוק גיל המאבקים

אני יודעת כי יש לי גם מתוק כזה בבית. ולך האם יש לך עוד ילדים להשוואה? טל

שרהודיה

New member
זאת הבת היחידה כרגע..

האם תוכלי לפרט לי (בערך..) מה זה רגישות יתר (הפסיכולוג ציין שהודיה נמצאת ממש בגבול בתחום הזה.. אבל האמת שאני לא ממש לחוצה, כי בגלל שהתחלנו את כל המעקב בגיל צעיר ב"ה כשהיא תגיע לכתה א´ היא תסתדר עם כולם אני מניחה
מה גם שבגן היא נהדרת... יש דברים שהיא גבולית בהם כמו ריכוז אבל אני בטוחה שהיא תסתדר..)

קודם כל...איזה מתוקה!!!../images/Emo77.gif

אני לא יודעת מה הפסיכולוג אמר, אבל לפי מה שסיפרת נשמע שיש לה רגישות יתר טקטילית, כלומר היא לא יכולה לסבול שום דבר שנוגע בעור שלה יותר מדי חזק או משפשף וכדומה. לפעמים מתלווה לזה רגישויות אחרות, אך צריך לעשות בדיקה נוירולוגית בשביל זה או אבחום סנסומוטורי של ריפוי בעיסוק. אם את מרגישה שהיא מסתדרת, כלומר, מצליחה להסתגל למרות זאת, אולי כדאי לא להיבהל ולראות לאן הדברים יובילו. יכול להיות שבעזרת עידוד והבנה שלך היא לא תיזדקק לסיוע חיצוני ותלמד לבד למצוא לעצמה דרכים להתגבר על זה.נראה לי שכך את נוהגת - ובחוכמה! אז, תהני ממנה!!! בהצלחה. רווית

אני מקווה שזה לא ישמע טריביאלי

אבל אם הבעיה רק בהורדת חולצות ...אז נכון שבדקת שאין לה פצע מתחת לטנוך (אין לי מושג איך כותבים את זה) של האוזן, אלו שנובעים מיובש או חוסר וויטמינים. טל

הזכרת אוזניים ../images/Emo2.gif../images/Emo22.gif

אז הנה פתרון התעלומה
היא אחרי נתוח כפתורים !! בעקבותיו היא פוחדת שמשהו יכנס לה לאוזן... את האטמים אני שמה לה בקושי רב.. ובזכות הספר "אוליביה" שם אוליביה הולכת עם כל הדברים לים.. כולל אטמים לאוזניים

שרהודיה

New member
אולי ../images/Emo35.gif

בעקבות הניתוח היא ממש לא אוהבת שנוגעים לה באזור האוזניים.. לפני זה היא לא ציצה בכלל אבל היום מצאתי טריק להחליף לה את הפיג´מה שהיא ישנה איתה.. אמרתי לה שאשלח אותה לגן עם הפיגמה אם היא לא תסכים להתלבש.. תוךף שניה הצלחתי להוריד לה את הפיגמה

כן זה מאד יכול להיות

ולגבי הפתרון רק תזהרי שהיא לא תומר לך בסדר (זאת אומרת שהיא רוצה ללכת עם פיגמה לגן). כי אז מה תעשי? תאלצי לשלוח אותה עם פיג´מה
.... להשתמע טל

שרהודיה

New member
האמת שאחותי םפרה על ילדים בגן

של הבת שלה, שהגעו עם פיגמה לגן, כי הם לא היו מוכנים להתלבש.. וככה הם למדו שלא שווה לא להסכים להתלבש בבוקר..
והתברר עכשיו שכפתור אחד נפל לה ויש לה דלקת באוזן..

כן זו הסיבה שסירבתי לעשות את

הניתוח הזה לבני זה לא ממש חוכמה כוון שאצלו לא היו בעיות של דלקות... שלך טל

m_katzmann

New member
יתכן

שלום לך, קצת קשה לקבוע מבלי לראות את הילדה החמודה הזאת בפעולה אבל אם היא מתפשטת לבד למקלחת נראה לי שהסיבה היא לא בפעולה עצמה אלא במה שבא אחריה. יתכן שזה אחד מהכלים שלה למשוך זמן שהייה איתך. יתכן שאת לחוצה בזמן והיא דווקא רוצה להתפשט לבד, אבל בקצב שלה, ואולי דווקא זה שאת מלבישה אותה - מפריעה לה, כי היא כבר רוצה להיות עצמאית. פשרת הביניים - לא נראה לי שתהיה בה תועלת לאורך זמן בפרט אם הבעיה היא לא בעצם ביצוע הפעולה הפיזית. דרך אגב, ציינת שביתך פגית. האם היא נזקקה לחמצן, או עברה טראומת לידה אחרת? במקרה שכזה אני מאוד ממליצה על טיפולים קנסיולוגיים לאבחון החסימה האנרגטית בגוף ולשחרור ממתחים שליליים. מאיה

למעלה