שלום לכם

talil1

New member
שלום לכם

אני טלי, אם חד הורית לילד מקסים שאותו אימצתי כשהיה תינוק, היום הוא כבר בן 4. זה זמן רב יש לי רצון עז לאמץ ילד נוסף, בעיקר בגלל הבן הבכור, שלדעתי זקוק לאח- הוא עצמו מבקש זאת, לחבריו בגן נולדו אחים... הייתי מאוד משוכנעת במעשה ובכך שזאת הדרך הנכונה. אבל לאחרונה נכנסתי קצת ללחץ. זה פשוט מפחיד אותי- ומתעוררות שאלות כמו "איך אני אעמוד בלחץ של לגדל שניים?" "איך אתמודד עם זה, כלכלית ונפשית?". כאמור, הרצון הוא בעיקר בגלל הבן הגדול. חושבת שזה יתרום לו המון ויעזור לו. לעומת זאת, הסביבה - שבעבר גילתה תמיכה- גם היא שינתה קצת את יחסה, ובני משפחה קרובים התחילו אף הם לאחרונה לומר דברים כמו "את צריכה גם לחשוב על עצמך". הייתי מאוד שמחה לקבל עצות, לשמוע מניסיונכם (בעיקר משפחות חד הוריות המגדלות שני ילדים- במיוחד שני בנים...). בתודה מראש.

a44

New member
יתרונות וחסרונות

אכן, רצוי לילד שלא לגדול ללא אחים בבית. אבל... אם המצב הכלכלי של ההורים, במקרה הזה - שלך בלבד, לא מאפשר לך לגדל ילד נוסף, זו נקודה חשובה ומכרעת. הילד שלך לא ירוויח דבר מאח בבית, חמוד ונחמד ככל שיהיה, אבל עם אם שלא יכולה לפרנס את ילדיה או ממוטטת נפשית. רק את יכולה לדעת אם את מסוגלת לכך
. לא ברור לי למה את כ"כ מתחשבת בסביבה שלך, האם כרגע היא תומכת בך, ועם ילד נוסף לא תהיה לך תמיכה? גם לא ציינת את גילך...

talil1

New member
הי

תודה על התגובה. אני בת 37. הילד הגדול שלי הוא שובב ואנרגטי מאוד, וגם כך זה לא קל... לגבי הסביבה, אכן כן- ההורים שלי עוזרים לי (מדי פעם לוקחים את הילד אליהם), אבל הם חוזרים ומדגישים שעם ילד נוסף זה יהיה קשה מאוד מבחינתם, כי הם כבר לא כ"כ צעירים. המחשבה שלי היא בעיקר על הילד שלי- שיהיה לו טוב יותר עם אח. מצד שני, החששות נובעים מן העובדה שייתכן וזה יהיה קשה מדי, פיסית ונפשית, עבורי. הבעיה היא שאני לא יודעת בוודאות אם אעמוד בכך. לכן ההתלבטות הקשה... זו בהחלט אחת ההחלטות הקשות ביותר בחיי- אם לא הקשה שבהן.

שלום טלי,,אני קוראת את מה.....

שכתבת וחייכתי לעצמי,כי לי יש בן גדול כבן 8+ ,ונולד/הצטרף אלינו ליאם והוא בן שנה וקצת...ומשגע,,,, התלבטויות..??? מה אומר לך,ההריון היה ממש בהפתעה מקשר שהיה ונגמר,ממש פנצ'ר וממש לא רציתי. הגוף שלי היה בטראומה מהפחד לגדל שניים לבד כלכלית ונפשית. אני בת 42 עוד מעט,רווקה ומגדלת אותם לבד מתוך בחירה,לאחרונה הגשתי כתב תביעה למזונות ואני אמורה כבר לקבל,אבל זה לא העניין,את צריכה להיות אישה חזקה ויותר מלרצות עוד ילד ולא רק למען בנך,כי גם לי זה היה שיקול,וגם לי אמרו אנשים,"שהגדול לא יישאר לבד" אבל לא הסכמתי בגלל ילדי בלבד,הגעתי להחלטה שאני רוצה אחרי עזרה שקבלתי ולחץ לא לעשות הפלה והיום אם כל הקושי הכלכלי והנפשי אני מאד מאושרת שיש לי עוד ילד ומהקשר שנוצר ביניהם, ההתחלה הייתה מאד קשה,בני הבכור פרק כל עול,,עבר משבר גדול ואפשר להבין,, ולאט לאט נרקם ביניהם קשר,אני נהלתי המון שיחות עם בני וגם איש מקצוע מעט אבל,,,,,לא היה קל בכלל, הכול תלוי מי את ובאישיות שלך,את יודעת ממה עוד פחדתי,,?? מה יקרה אם הקטן ירגיש לא טוב בלילה ומה העשה עם הגדול? כיצד אתחלק ביניהם,האמיני לי היה לי נסיון לפני חודש וחצי כשהגדול עבר תאונת דרכים ותודה לאל ניצל בנס חוץ מחבטות שעכשיו אני בודקת מול חברת הביטוח מה לעשות,,הייתי בבה"ח עם שניהם לידי כשבני אושפז להשגחה וזהו, לא היה מי שיחליף,אבל חברות עזרו לי וזה תודה לאל עבר, אכשהו שם למעלה ה' מסדר את הדברים,,, אצלי הקושי בעיקר כלכלי ואני מקווה לצאת בקרוב לעבוד ולקבל מזונות בכדי להתאושש קצת,, היי שלמה עם ההחלטה כי אחורה אי אפשר לסגת,,, אשמח לייעץ הלאה שבוע טוב לך ומהנה אילנה

talil1

New member
הי אילנה

תודה על תשובתך. ראשית כל, מקווה שהכול יסתדר לך עם המזונות והעבודה, והעיקר, שילדיך יהיו בריאים. בתשובתך נתת ביטוי לפחדים שיש לי כעת- למשל, מה יקרה אם אחד מהם ירגיש לא טוב באמצע הלילה? אני כל הזמן חושבת על זה ומנסה לדמיין איך אתפקד במצב כזה, כשצריך לדאוג לשני קטנים (גם ה"גדול" הוא עוד קטן, רק בן 4). כמובן שקיים הפחד גם מהקושי הכלכלי, כי כבר עכשיו אני עובדת קשה בשביל כל אגורה. ומכאן ההתלבטות- אולי להישאר רק עם ילד אחד, אבל ילד שיוכל לקבל יותר? כי עם שניים מן הסתם ניאלץ להצטמצם. בכל מקרה, כפי שציינתי כבר קודם, החששות הם בעיקר מן הקושי הפיסי/נפשי, של להתמודד עם בעיות "כפולות" כשאני רק בן אדם אחד. יש לי עליות ומורדות - יום אחד אני מגיעה להחלטה מסוימת, וביום שלאחריו- הכול מתהפך. בקיצור, לא שלמה במאה אחוז לאף כיוון. העניין הוא שיש לי המון אהבה בפנים לתת גם לילד נוסף.... אשמח לשמוע ממך עוד על החוויה של גידול שניים, איך "מתחלקים" בין שניהם, אפשר גם במסרים. תודה מראש טלי

m i c h a l i

New member
על פניו זה נשמע כאילו לא ממש החלטת

אני לא חושבת שהחלטה חשובה שכזו צריך לקחת בגלל מישהו אחר , גם אם המישהו האחר הוא הבן שלך. רק את יודעת מהם הקשיים בגידול ילד נוסף והאם תוכלי לעמוד בכך מבחינה כלכלית ומבחינה נפשית. אני חושבת שכל עוד את מתלבטת את לא ממש בטוחה שזהו הצעד הנכון... אם יש ספק אין ספק.

למעלה