שלום לכם

tirale

New member
שלום לכם

אשמח לשמוע מה דעתכם: לאחותו של בנזוגי הפרעה ביפולרית (מה שנקרא פעם מאניה- דפרסיה). היא מאוזנת כבר כמה שנים, חיה חיים נורמטיבים (עובדת וכו'). בקרוב היא תתחתן עם בחור שהיא מכירה לא המון זמן ואני מאמינה, לפי מה שהיא אומרת שהיא תרצה ללדת ילד/ים. מה ידוע לכם על הסיכונים הקיימים במצב כזה (למשל- האם מפסיקים נטילת תרופות בהריון?) מה לדעתכם מקומם של בני משפחה במצבים כאלה? (אני ובנזוגי שמחים בשבילה מאוד, וחוששים שהשינויים יפרו את האיזון או שהיא תפגע בנישואין לא מוצלחים וכו'). מה דעתכם?

אסור להפסיק לקחת תרופות

אי לקיחת התרופות תרגום לאי יציבות נפשית אני מיעצת לך לפנות לרופא נשים עם הרופא הפסיכיאטר המטפל ויחד הם ימצאו את הדרך להריון תקין מינסיון שלי כדאי מאוד להיועץ ולהעזר בשני הרופאים אני מכירה לא אחת זוגות שיש להם ילדם ואחד או שני בני הזוג חולים במאניה דיפרסיה לא מחיב שהמחלה תעבור בתורשה

הבנזוג חייב לדעת מזה

וכדאי שידבר עם הפסיכיאטר שלה לפני החתונה כדי שהכל יהיה לו ברור לפני ולא יהיו הפתעות אחרי... כמשפחה אתם צריכים להיות מאד חזקים ולתמוך אם יהיו מצבים קשים, הכי חשוב ליידע את הבחור כמה שיותר, לי לא סיפרו מספיק. חמותי חיכתה שאני אבוא ואשאל, ואני בתמימותי הסתפקתי במה שבעלי סיפר (הוא סיפר בפגישה השניה שלנו, ובכ"ז החלטתי להמשיך את הקשר כי הוא היה אז מאוזן, וכשהוא מאוזן הוא בן-אדם טוב מאד.) שינויים בחיים באמת גורמים למתחים, וצריך להיות עם היד על הדופק. הפסיכיאטר שלה גם צריך לדעת שהיא מתחתנת ולחשוב לגבי הטיפול התרופתי. מזל טוב ובהצלחה!

למעלה