שלום לכם

שלום לכם

אני לא יודעת מה לעשות ואל מי לפנות יש לציין שבני כל הזמן אומר לי לא נורא אמאמ..........אבל הלב שלי אומר שהמצב לא כל כך טוב בני סבל מכאב שיניים והלך לרופא השיניים שבמחנה שלו. הרופא הכאיב לו נורא הבן שלי בחיים לא סבל כך והרופא אמר עוד קצת עוד קצת כששמעתי את הדבר המיותר הזה הפנתי את בני לרופא שיניים פרטי וזה עלה לי המון כסף שאין לי . עכשיו בני אומר שינסה לחזור לאותו רופא העיקר לא להוציא כסף . שאלתי היא האם אפשר שבני יבקש ללכת לרופא אחר בצבא? עוד דבר.........בני התחיל להוציא המון כסף ככשאלתי אותו למה הוא סיפר שכל הבסיס שלו סובל מכאבי בטן ושילשולים ולכן הוא מזמין אוכל מבחוץ ומביאים להם שליחים. כשאמרתי לו שאין לי תקציב לזה הוא שיתף פעולה וסיפר שהשבוע הוא סבל מכאבי בטן שהפריעו לו לבצע את התפקיד שלו בבסיס. מה לעשות? למי לפנות? הוא פנה לממ שלו והממ שלו הראה לו מכתב מהמרפאה שבה כתוב שיתכוננו לכאבי בטן כי כך זה בבסיס.וזה ידוע. מה ההפקרות הזו? למה? בני בעל רצון לשרת את המדינה ולא נותן לי לעשות רעש. מה אני צריכה לעשות? להשלים עם המצב? להתחיל להביא לו אוכל מהבית? להמשיך לקחת אותו לרופא שיניים פרטי? ומי יעזור לי ???????????????????????????

שלום ויוי

א. אינך צריכה לשלוח בנך לרופא פרטי בוודאי אם אינך עומדת בכך. זכותו של בנך לבקש/ לדרוש לעבור לרופא אחר. ב. לגבי התזונה: * בנך אינו צריך לקנות אוכל על חשבונו. נקודה. * צריך לבדוק ממה נובעים הבעיות הרפואיות. האם זה משהו יחודי לא (ואז צריך רופא) , או שמא זו בעייה בכל הבסיס הגורמת לכאבי בטן ושלשולים. אם כך הוא הדבר , בנך וחבריו צריכים לפנות למפקדם בעניין. * את הדבר הבא כותבת בזהירות. את מכירה הכי טוב את בנך. האם יתכן שאינו אוהב את האוכל בצבא, ואומר את מה שאומר כדי שתביני את קניית האוכל מכספו ? בכל מקרה, יש פתרון לכל דבר. צריך לבדוק את הבעייה. יש מקרים (רובם) שהחייל יכול להתמודד בכוחות עצמו, ויש מקרים קיצוניים שאנו כהורים צריכים להתערב.

2mia

New member
שלום ויוי. בקשר לרופא שיניים

הבנתי שיש מרפאות מאוד טובות בתל השומר ובצריפים. בבסיס של בני בדרום יש מרפאה גדולה אבל רופא השיניים שלי הסביר לי שהמכונות ישנות והחומרים שמשתמשים הרבה פעמים לא בתוקף.בני הלך לבדיקה ובאמת רק הניקוי כאב שבוע, כנראה בגלל הציוד הישן אבל עבר לו עם ניורופן מהבית.אם יש אפשרות לקבל טיפול במקום יותר טוב, שיבקש. אין סיבה לשלם באופן פרטי.

ואוווווווווווו איזו התייחסות כל הכב

תודה על ההתייחסות הראתי לבני את התשובות שלכם והוא אמר שהבעיה עם האוכל היא של כל הבסיס. אמרתי לו שהוא צריך לדעת לפנות ולהתלונן שם בבסיס. בקשר לשיניים הוא אכן יברר אם הוא יכול לבקש רופא במקום אחר. תודה רבה לכם ויוי

3תיתי

New member
בענייני שיניים אני אולי אעזור

כששן כואבת ומודלקת, ההרדמה לא ממש עובדת, ולכן אולי הילד סבל מכאבים. לאחר שהשן טופלה (אני מנחשת בחומר המכיל פורמלין אשר הורג את מוך השן המודלק וכך מפסיק את הכאב) או שהוציאו את המוך המודלק, טיפול הנקרא "אקסטרפציה". זה כואב! טיפול נוסף באותה שן אינו צפוי לכאוב. זה לא תלוי במיכשור או ברופא, כי אם בשן... אישית, אני ממליצה בחום לבחור רופא שיניים לא לפי מחיר ולא לפי שום דבר מלבד טיבו. מדובר בבחור צעיר. הוא צריך את השיניים הללו עד 120. לכן לדאוג מאד שיקפיד על צחצוח קפדני ככל הניתן ולצייד אותו בשטיפות פלואוריד (קונים בסופר. לא יקר!) ואישית, הוריתי לבני לא ללכת לרופא שיניים צבאי בכל מקרה. פשוט כי רובם צעירים וחברי ניסיון, ואף שמעתי על פרופסורים דגולים מהדסה, שלא התביישו "לחפף" במילואים. זו אינה שמועה. הידיעה ממקור ראשון. כמובן שלפעמים נופלים על רופא נפלא, אבל אישית, אני מאמינה בבחירה מודעת של רופא (בכל תחום) ולא בהימור. אם יש בעיה כלכלית מוכחת, ניתן לקבל אישור מלשכת הרווחה ולפנות לרופא שיניים משובח במסגרת "משולש". רופאים המטפלים במחיר סמלי או במחיר עלות בלבד. ניתן להגיע כך לטובי הרופאים בארץ. מאחלת כל טוב ובריאות (גם שיניים) טובה תיתי (שבתחום השיניים די מבינה)

סמדר בנ

New member
רק מההסבר שלך

התחילו לכאוב לי השיניים
ויוי, בקשר לבן, נשמע רע מאוד מצב של בסיס שאם אוכלים בו חוטפים כאבי בטן ושלשולים. אני יודעת שמטבחים צה"ליים נתונים תחת פיקוח, ואמנם ישנם מקרים של מגיפות שלשולים וכו' אבל אלו בד"כ נקודתיים ולא מתמשכים. לא ברור מה קורה בבסיס של הבן אבל אם זה כך, עליכם להתלונן. חיילים שמזמינים אוכל מבחוץ היא תופעה מוכרת בלי קשר לכאבי בטן, ולרוב נובעת מזה שלא אוהבים או לא מתחשק להם לאכול את האוכל שיש בבסיס.

קודם כל תודה רבה

מה פירוש לשכת רווחה וטיפול משולש? איך עושים את זה? אולי באמת זה הפתרון הכי טוב בשבילנו? ממש תודה על ההתייחסות כאן. אתם כותבים לי דברים שממש לא ידעתי תודה שוב ושוב ויוי

3תיתי

New member
יש עמותה של רופאי שיניים

הקרוייה "משולש". הרופאים נותנים טיפול בחינם או במחיר עלות (וגם טכנאי שיניים העובדים איתם). מדובר בטובי הרופאים בארץ. כדי לקבל טיפול במסגרת העמותה, יש לקבל הפניה מלשכת הרווחה, כדי שלא ינצלו את טוב הלב של הרופאים.

;מי יעזור לך

יש בבסיסים משק"ית ת"ש- תנאי שירות- וקצינת ת"ש. לפעמים הן לא נמצאות בבסיס המסוים בו בנך נמצא, אבל ניתן לברר בקלות בשלישות איפה הן נמצאות ומה מספר הטלפון שלהן. אנשי הת"ש מחויבים לשמירת סודיות ותפקידם הוא לסייע לחיילים ו ל מ ש פ ח ו ת לא רק כשנזקקים לכך מבחינה כספית, אלא גם בבעיות אחרות המתעוררות אצל חיילים. זכותם של ההורים לפנות אליהם בבקשות ובשאלות. כמובן, שלא כל דבר נענה בחיוב, אבל אם ישנה בעיה כלכלית מוכחת, הן יכולות לסייע. הן גם מקשרות, לפי הבקשה של ההורים או של החייל בין החייל והוריו לבין המפקדים הישירים או הגבוהים יותר, על פי העניין. זו בהחלט יכולה להיות כתובת עבורך גם להתייעצות, שאלות וכו'. שוב, לא בהכרח כל בקשה נענית בחיוב. החיילים בדרך כלל פוחדים שינזקו אם יתלוננו על משהו שאינו בסדר בבסיס. אצל אנשי הת"ש ניתן להתלונן תוך שמירה על סודיות. אין לכך כל קשר לרצון לשרת את המדינה. זכותם של חיילים לתנאים הוגנים וזה לא צריך לבוא על חשבון הנכונות לשרת בצה"ל. כאמא לחייל קרבי עד לא מזמן, אני מכירה היטב את הקושי להתמודד עם זה שהילדים שלנו נמצאים בקשיים, או במקרה החמור בסכנת חיים, ואנחנו שגדלנו אותם עד עכשיו ורוצים רק בטובתם חסרי אונים כי מה שקורה להם לא נתון בידינו. יחד עם זה, יש למי לפנות. ספרי מה עשית הלאה. רותי אבישי- פסיכולוגית עסקית (עבדתי בצה"ל כ-20 שנים).

למעלה