שלום לכם

כתום670

New member
שלום לכם

הגעתי לכאן בעקבות תגובה שקיבלתי על משהו שכתבתי בפורום אחר... יש בי נטיה לרמוס את הרצונות והצרכים שלי, כדי שלאחרים יהיה נוח. ככה חונכתי וככה זה ממשיך עד היום. רק לאחרונה, העזרתי לומר "לא" למשהו שהרגשתי שמזיק לי ואייני רוצה לעשות. עבדתי במקום מסוים, ובחצי שנה האחרונה ספגתי הרבה פגיעות אישיות מצד הבוס ובכלל האוירה במקום העבודה היתה מזוהמת לגמרי. הבוס פיטר אותי מהעבודה בחודש ה-11 (כדי לא לשלם פיצויים), אבל דרש שאמשיך (באותו שכר נמוך) פרויקט כלשהו עליו עבדתי ולא הספקתי לסיים - שלא באשמתי. בהתחלה הסכמתי לכל, בלית ברירה, אבל בהמשך הרגשתי שרק המחשבה שאצטרך לעבוד על הפרויקט הזה פשוט מענה אותי. יש בי כעס כלפי הבוס הזה, ואין לי שום רצון לעבוד עבורו. עשיתי צעד שאיש לא דמיין שאעשה: כתבתי לו מכתב ופירטתי את התחושות שלי בתקופה האחרונה, והודעתי לו שאני מפסיקה לעבוד עבורו. המכתב נכתב מתוך כעס ותחושת פגיעה, אפשר לומר שדי "התקפתי" אותו. מיד לאחר שהעברתי את המכתב נתקפתי רגשי אשמה נוראים: שאני אגואיסטית, שהוא מפסיד בגללי כסף, שהוא בנה על זה שאמשיך, שכתבתי בצורה חריפה מדי ועוד ועוד. בכלל לא חשבתי על טובתי האישית, על הצרכים שלי, על כך שהעבודה הזו פגעה בי כל כך. אני עדיין כועסת על עצמי מאד, אבל בכל מקרה אקרא בהזדמנות הקרובה את הספר "ארבע ההסכמות" ואני מקוה שבפעם הבאה שיקרה לי דבר כזה, אצליח לפעול מתוך שקט פנימי ומודעות גבוהה יותר. השאלה שלי אליכם היא, האם קרה לכם שניסיתם לתקן משהו בכם שהפריע, ומרוב תסכול על התכונה הזו הכל יצא בצורה בוטה וחריפה מדי. ואם כן, איך להשלים עם זה? תודה על ההקשבה

../images/Emo13.gif

קודם נראה לי שפעלת נכון את לא חייבת לאף אחד כלום ומקום שמזיק לך כנראה שמקומך לא שם, אין לך מה לכעוס על עצמך או להרגיש אשמה לפי דברייך עשית צעד קדימה כדי להיפטר מהרעה הזו. ביצא בצורה בוטה וחריפה אתה מתכוונת לכך שהוצאתי את העצבים שלי על עצמי או על הסביבה שלי
. קודם כל לנסות לקבל את עצמך כפי שאת כרגע, להיות סלחנית לעצמך, ולשאוף בפעם הבאה לפעול בצורה שתהיה לך טובה יותר, מתוך מחשבה תחילה, הרגשה לפני שאת מגיבה, שיקול דעת, הרי אם תחבטי בעצמך רק תוסיפי לתת כח לעניין הזה וזה לא ממש יועיל למטרה טובה. בבקשה

כתום670

New member
תודה על העידוד והדברים

בשורש העניין אין ספק שפעלתי נכון - עזבתי מקום שהרגשתי בו רע. אבל הצורה שבה עשיתי את זה, צריכה להשתפר... וגם בזה אני עם המבט החוצה: איך "הוא" (הבוס) יגיב על זה, הוא ודאי יכעס, הוא ודאי יעלב, הוא ודאי לא יבין על מה מדובר. את העצבים הוצאתי על עצמי בעיקר (בשיחות פנימיות אינסופיות עד שהייתי חייבת לכתוב ולשחרר) - וגם עליו. ומוזר, כי כעת אני מרגישה פתאום מין שחרור כזה. כאילו באמת התנתקתי ממנו ומאותו מקום עבודה (הייתי קשורה למקום הזה בערך 10 שנים, עוד לפני שעבדתי שם). כבר אין בי כעס כמו שהיה כשכתבתי. פתאום הבנתי שעשיתי צעד: עכשיו אני. וזה נעים. לא קל, מאתגר, אבל נעים. העניין של "לחשוב לפני שמדברים" לא זר לי. עד לא מזמן, לא הייתי אומרת כלום. ואז התחלתי לומר יותר מדי. אולי כעת אוכל להתחיל לומר מה שבאמת צריך. שוב תודה על התגובה

בבקשה ../images/Emo13.gif

קודם לא צריך, רצוי מומלץ עדיף, מילים שאין בהם את הכורח או את החובה, לגבי איך הוא יגיב זו כבר הבעיה שלו, את יכולה בקלות יתרה לראות שלתגובתו אין שום קשר ולו הכי קטן אלייך. היא קשורה במצב הפנימי שלו, יעלב זה עניין שלו, יתעצבן בעיה שלו, אל תקחי אותו אישית זה נגמר, שייך לעבר, פנייך לדרך חדשה טובה יותר. לומר את מה שבאמת צריך מי אמר שצריך, לדעתי המילה הזו מבטלת חלק מהבחירה שלך, מן הרגל מגונה שרכשנו במילים הללו, תבחרי מה לומר מה שהכי יועיל לך או ירגיש לך הכי נכון, מתוך אחריות. ואכן זה כיף תחושת השחרור מהמועקה שיושבת עליך ואז את יכולה להנות מהאנרגיה הזו לטובתך.

כתום670

New member
שוב תודה

באמת מקוה שאצליח לעלות על הדרך הנכונה לי. עזרת לי מאד.

נשמע טוב!!!

החלטת להעיף מהחיים שלך גורם (מקום העבודה, הבוס, הסביבה) שלא עשה לך טוב!!! היכולת להגיד "לא" לדברים יכולה לאפשר לנו לחיות את החיים שאנו רוצים. כמובן בתוספת של היכולת להגיד "כן" לדברים. הרי אם רק נוכל להגיד "לא" ולא נדע למה להגיד "כן", משהו יהיה חסר. היכולת להגיד "כן" ולהרגיש ראוי לדברים שאני רוצה, היא חשובה., אז עשית צעד גדול
עכשיו אולי נותר להרגיש מה את כן| רוצה
...... לגבי מה ששאלת אז יצא לי בעבר להגיד "לא" לדברים בכעס. היום אני יודעת לעשות את זה בצורה נעימה ולא מתוך כעס. הכעס לפעמים נוסע מתוך תחושת חוסר אונים ותסכול, אבל אם מגיעים למצב שאנו מודעים לערך שלנו, איננו צריכים להוציא משהו מתוך כעס, אלא זה נעשה מתוך מקום של שלמות וידיעה בערך שלנו, ואנו לא מניחים לגורם שלילי לשהות בחיינו. ...... נראה ליש את יכוהל להרגיש מאד טוב עם עצמך עם איך שפעלת! פרגני לעצמך. או פרגן לעצמך? בעצם את בחורה או בחור? פתאום אני לא בטוחה

עוד משהו

"יש בי נטיה לרמוס את הרצונות והצרכים שלי, כדי שלאחרים יהיה נוח. ככה חונכתי וככה זה ממשיך עד היום. רק לאחרונה, העזתי לומר "לא" למשהו שהרגשתי שמזיק לי ואייני רוצה לעשות." כמה הצהרות פנימיות שאולי גם יעזרו: אני מכבדת את עצמי ואת רצונותיי אני לומדת להרגיש נוח להגיד "לא" לדברים אני לומדת להרגיש נוח להגיד "כן" לדברים אנשים אחרים רוצים בטובתי

כתום670

New member
תודה על הדברים שכתבת

עזרת לי להתחזק. בכלל, התגובות שקיבלתי כאן נותנות תחושה שיש לאן לצמוח. התחלתי לקרוא את הספר "ארבע ההסכמות", והתמונה מתחילה להתבהר. איזה מזל שיש אנשים שמוכנים לצמוח - ומוכנים לעזור גם לאחרים לצמוח לצידם...

למעלה