שלום לכם:)

שלום לכם:)

שאלה לי מחו"ל - אחותי נמצאת בבוליביה ורוצה לעשות שם קורס מצנחי רחיפה שיהיה תקף גם לארץ. השאלה היא על מקום שנמצא בעיר cochabamba (בבוליביה), לצערי אין לי את השם שלו בנתיים. איך ניתן לברר האם הרישיון (?) שלהם תקף בארץ? (הם אומרים שזו הסמכה בינ"ל אבל היא לא בטוחה) המון המון תודה:)

לא הייתי ממליץ לעשות קורס שם

גם אני נחשפתי לראשונה לתחום בדרום אמריקה. זה היה בפרו, שנחשבת הרבה יותר מתקדמת מבוליביה מכל הבחינות (והכי חשוב השירותים הרפואיים), . לשאלתך, העיסוק במצנחי רחיפה אינו פשוט ונטול דאגות כמו שנראה למביט מהקרקע לראשונה. המחיר הזול של הקורס בפרו קרץ לי בהתחלה(400$ לדרגה 1+2), אך מהר מאוד הבנתי שיש למחיר זול השלכות רבות: ציוד בלויי, קורס מזורז, חסכון בהגנות, מכשירי קשר לא עובדים..ואין שום ביטוח שיכסה פגיעות אפשריות(בארץ בקושי מסכימים לבטח). בסופו של דבר, כדי להיות בטוח שלא מדובר בסתם "שגעון של טיול", החלטתי להמתין עם זה לארץ. היום, אחרי שעברתי קורס מסודר בארץ, אני יכול להגיד לך בפה מלא...אסור אסור אסור בתכלית האיסור לאפשר לה לעשות את הקורס בבוליביה. קורס מסודר לוקח לפעמים מספר חודשים ואני מניח שאין לה את הזמן הזה שם. מעבר לכך, יש משמעות רבה לתכנים של הקורס ואינני רואה איך היא תקבל אותם בצורה מסודרת, הרי דוברים שם ספרדית, ובמקרה הטוב אנגלית עילגת. לסיכום, לבוליבאנים לא אכפת אם יקרה לה משהו או לא, עבורם היא בסך הכל "כסף". ראה הוזהרת !!

המון תודה, אני אשלח לה את התגובה, א

אבל הייתי רוצה לקבל תגובות נוספות, אפילו לשם חיזוק הטענה. תודה

natyh

New member
אין לי מושג

בעניני רחיפה , אבל כבר היו כאלה שהמריאו בקוזקו יותר המראות מנחיתות .... וכידוע פעם אחת היא יותר מדי .... גם היו כאלה שחזרו בשלום אך לא היייתי מהמר על כך .

טוב... אני אשמח בכ"ז לעזרה לגבי התו

לגבי התוקף של ההסמכה שלהם, כתבתי לה בדיוק מה שאמרתם, אבל היא אומרת שכל המדריכים שם למדו בחו"ל ומדברים אנגלית שוטפת ובכלל שהתנאים בבוליביה הרבה יותר טובים מבפרו. וכשאני חושבת על זה, היא צודקת. כדאי לבדוק את המקום הספציפי ולא לפסול אותו ע"ס מקומות אחרים. אשמח בכ"ז לשמוע ממישהו שמכיר את המקום הספציפי או לדעת איך בודקים את העניין של ההסמכה. ושאלה נוספת שהיא שאלה זה אם האם רישיון בנ"ל תקף לביטוח בארץ. בכל מקרה, הרבה תודה גם על התגובות האלו - זה משהו שבהחלט צריך לקחת בחשבון. אבל היא רוצה ספציפית פרטים על המקום הזה. תודה

natyh

New member
בא תסביר לי

מה ההבדל בין בוליביה ופירו ? סה"כ מדינה אחת שפוצלה שרירותית ע"י הספרדים . שנית מדריכים דוברי אנגלית לא אומר כלום היכרתי בוליבינים דוברי עברית אדורדו בקואלה טורס פוטוסי למשל , אז מה זה אומר ? שהוא יודע להדריך מצנחי רחיפה ? לא בטוח , מה רמת הבטיחות וההקפדה בבוליביה ? לא יודע אך מהיכרות של שלוש שנים לא הייתי בונה על זה . נורא רוצה ומתעקשת? שתעלה את השאלה בפורום רוח הקודש לגבי לימוד בברזיל דוקא מאחר שיש סוכנים של ציוד רחיפה ברזילאי ידעו להפנות אותה שם אם לא רוצה ברזיל שתנסה בצ'ילה או ארגנטינה הייתי סומך עליהן הרבה יותר מאשר על האנדיות מבחינת פיקוח ובטיחות כמובן . לגבי קורס רחיפה בהרים פירו או בוליביה בשל הרוחות החזקות ומשביות בהרים לא הייתי אפילו חושב על כך . זה לא אומר שלא היו כאלה שניסו והצליחו אבל זה הרבה פחות בטיחותי . נתי

איך בודקים את העניין של ההסמכה

פשוט מבקשים לדעת : - האם קיימת אגודת רחיפה. - האם היא מנפיקה כרטיסים בינלאומיים הנקראים IPPI המהווים אישור רמה בינלאומית לפי תקן של ה-FAI. בהצלחה, אמנון

amitked

New member
הפוסל במומו פוסל

אולי כדאי שקודם נסתכל לעצמנו בעיניים לפני שאנחנו ככה פוסלים במיקצועיות בתי ספר במקום אחר בעולם? למה בארץ יש רישיון? למה בארץ יש ביטוח? למה בארץ בתי הספר מוכרים ע"י מישהוא מהעולם החיצון? נו באמת.... אולי הגיע הזמן לצאת מהאגו טריפ הזה?

shaison

New member
בקיצור רב

בד"כ קורס זול או מקוצר = בדיוק את מה שאתה משלם השאר תלוי בך כמה מוכשר אתה וכמה ידע תצבור דרך ניסיון בלי להפגע! עמית סע"מ בארץ נכתב בדם! למקרה שתשאל על מה מבוססים דברי .... בעיקר עבודה בענף זה בארץ ובחו"ל כשעיקר פרנסתי בא מתיירים ומרחפים משאר העולם. עוד לא פגשתי מרחף שעשה קורס זול או קצר שהגיע אליי והייתי נותן לו רישיון להפך רובם ביקשו הדרכה תמורת תשלום. שי לנואל ניוזילנד

Haim raveh

New member
מניסיוני....

כטייס ראשי באגודה ,יצא לי לבחון מ"ס טייסים שקיבלו את הכשרתם במדינות דרום אמריקה וגם מעט לתחקר את אותם הטייסים. זה לא כלל , יש יוצאים מן הכלל . הכשרתם של אלו שלמדו במדינות המדוברות היתה ממש לא טובה ועד גרועה . תיאורם על התנהלות, ההכשרה והציוד, היתה גרועה . כמה כסף שווה גב שבור ? כמה כסף שווה את היסורים של החלמה משברים ? עשו את חשבון הנפש לעצמכם . בתעופה לא חוסכים ! בתעופה לא מקצרים דרכים ! לתעופה לא הולכים אם אין אפשרויות ! בתעופה אין סלחנות על טעויות ! התעופה חייבת להיות מקצועית , גם לחובבים ! חיים רוה אני מניח שיש גם במדינות דרום אמריקה מקומות טובים ללימוד , אך זו רק הנחה ולא ידיעה . ההבדל גדול ! טוסו בביטחה חיים רוה

natyh

New member
צודק

אבל היו כמה אסונות מיותרים בפירו בענין בוליביה לך תדע , וזה לא מפני שהם לא טובים , הסיבה היא שספורט אקסטרים עןלה כסף והרבה , ובטיחות עולה כסף והרבה ובסופו של דבר אתה מקבל מה שאתה משלם , ובתעופה קשה מאד , לצאת בריא מקיצורי דרך , וזאת למרות שכל מי שעוסק בספורט אקסטרים שם הוא באמת ספורטאי על , כי כדי לעשות את הקפיצה אל החלום מהמציאות שם אתה צריך להיות באמת משהו .

ben kook

New member
בתור אחד שעמד מול הדילמה הזו...

אני יכול לתת לך הסבר הגיוני ופשוט... בוליביה ופרו אינן המדינות לעשות בהן קורס רחיפה, הסיבה אינה טמונה במקצועיות המדריכים ובטיחות הציוד אלא בנושא הרבה יותר בסיסי, זהו ספורט עם סיכון, ולכן רצוי לעשות קורס שכזה במדינה מפותחת, עם שירותי רפואה וחילוץ טובים למקרה ש.... אני ויתרתי על החלום בפרו למרות האטרקטיביות והמחיר הזול... לעומת שאת אני יכול להמליץ על מדריך מעולה שיושב בריו, הוא אפילו סוכן של APCO (חברה ישראלית) ככה שהיא תרגיש כבוד רב לרחף באזור ריו עם מצנח ישראלי... הבחור הוא טייס לשעבר בחיל האוויר הבריזלאי, דובר אנגלית ובתור מי שעבר הסמכת גובה בארץ באחד מבתי הספר, הקורס שהוא מעביר נרחב יותר..... אם אתה רוצה אתה מוזמן לפנות אלי ליותר פרטים..... ובקשר לאחותך... היא במקום הכי טוב שיכול להיות..... אך בוליביה בוליביה.....

למעלה