שלום לכם

שלום לכם

אני שוחר שסיים יב' הולץ. לפני זמן לא רב כמה מחבריי לכיתה טענו שהם שמעו מדריך (אחד שבדרך כלל לא מחרטט) מדבר על כך שמי שלא מגיע לקורסים ממש נדפק אחרי זה, אני דווקא שמעתי שפשוט מגייסים אותו בתאריך הגיוס המקורי וזה הכל. מה הנכון מביניהם? בנוסף אותו מדריך גם אמר שאצל כל אחד תאריך הגיוס ישתנה בהתאם לקורס, אני דווקא שמעתי שכל השכבה מתגייסת ביחד. הוא אמר שלא יתכן מצב ששוחר סיים קורס בדצמבר וישב חודשיים בבית עד תאריך הגיוס המקורי בפברואר. אשמח אם יודעי דבר יגיבו על כך. תודה רבה.

pure_as_fire

New member
אז ככה

אכן, התאריך גיוס משתנה לפי סיום הקורס בקשר לנפקדים, יש כאלה שנדפקים ויש כאלה שלא עניין של מזל, צירוף מקרים, צורכי צה"ל... בסופו של דבר אם אתה שוחר, גם בגיוס הרגיל, השוחרות שלך מייעדת אותך לקורסים היותר מסריחים וטוחנים בחיל אוויר, מעטים המחזורים בהם נפתחים דברים טובים באמת.

אז ככה

מי שלא מגיע לקורסים באמת נדפק, אני לא יודעת אם זה רק איומים כי כל מי שאני מכירה בסוף כן הלך לקורסים אבל אמרו שמי שלא הולך מתעסק עם המשטרה הצבאית. והגיוני מאוד, אני מכירה אנשים שסיימו קורס והתגייסו רק בפברואר.

pure_as_fire

New member
משטרה צבאית?

לא יודע מי אמר לך את זה, אבל שיהיה ברור מאוד משטרה צבאית לא נוגעת בשוחרים בשום מצב בשום אופן. מי שמטפל במסרבי קורסים זה הטכני. אני מכיר כאלה שסרבו קורסים ויצא להם רק טוב מזה וכאלה שרק נדפקו מזה בסופו של דבר זה הימור.

guinness22

New member
לי יצא טוב...

שירתתי בסוף ביחידה המדוברת שמעבירים מהטכני בקרוב...;)

excos

New member
עוד סיבה למה מ"צ לא נוגעת

היא שכל עוד לא התגייסתם אתם לא חלק מצה"ל - ולכן משטרה צבאית לא קשורה. שוחרות זה מסלול קדם צבאי וכך גם הקורסים כשהם לפני גיוס (ספטמבר\דצמבר לא יודע מתי הם בדיוק). אם אתם לא מגיעים לקורסים.. אני די בטוח שתשובצו לקורס אחר הגיוס - אבל איזה קורס זה לכו תדעו.. הימור.

Pikachuu

New member
כמה שקרים , אוי השטויות

להגיע לקורסים זה לא חובה , זה על חשבונך האישי , ברוב המקרים חייל האוויר נותן לך לעבור את הקורס מחדש לאחר הטירונות וזהו. וממש לא מתגייסים בפברואר , מתגייסים מקסימום אחריי שבועיים או שלושה לאחר הקורס, כי אם הביאו לך קורס שכזה , כנראה שהצבא זקוק לך נואשות לנקות את הרצפה.

murzik3591

New member
למה אתה חופר שטויות../images/Emo35.gif

אתה לא מגיע לטירונות אם אתה לא עובר קורס, ואם אתה משתמט אזי אתה חוזר לעשות קורס פעמיים אם לא שלוש. אז כן אתה יכול להתגייס קודם, שנה מאוחר יותר. ככה זה כשאתה מיוחד
לא מחובר לעולם

כמה שקרים אוי השטויות. עדיף ךא לדבר

שקרנים תקרא לחברים שלך ולא לי, אני אומרת על סמך מה שאני יוןדעת ומה שהיה לפני שנה בכל מקרה.

guinness22

New member
מנסיון :)

מגייסים אותך ברגיל. הם יאיימו המון, אבל כלב נובח אינו נושך. על בשרי:)

maxlvo

New member
מה שיש למדריך לאמר בנושא...

אני עצמי לא מדריך, אבל יש לי קשרים (טובים יותר מאשר לשוחר רגיל) עם המדריכים, והנה מה יש לי להגיד בעניין: *לא חובה להגיע לקורסים. *נכון לעכשיו אתה מתגייס לפי תאריך הגיוס שלך, !!!אבל!!!, בסיום הקורס מציעים לך להתגייס לפני הזמן (בגיוס הקרוב), דבר שכמובן רצוי (עדיף לסיים עם הצבא ככל שיותר מהר). *שוחרים שנמצאים בקורסים עדיין לא חיילים, ולכן המדריך לא יכול להביא להם עונשים כמו של חיילים. עם זאת, עונש יחסית גדול שהוא יכול להביא לו זה לדחות לו את הגיוס בערך בשנה. רק תחשבו על זה שאתם יושבים בבית שנה כשכל החברים שלכם כבר התגייסו, והכל. באמת לא נעים.

and18

New member
שכחת דבר אחד

עכשיו עושים קורסים לשוחרים בנפרד מחיילים. ז"א כל השוחרים יעשו קורסים בנפרד מהחיילים כי יש להם כבר את הבסיס והידע ובגלל זה זמן הקורס מתקצר ביחס לחייל רגיל. אז מה יעשו השוחרים? כולם ביחד לא יבוא כדי לא לבזבז את הזמן שלהם, לא יהיו קורסים ובלי שום בעיות יתנו לכולם לעשות את הקורסים אחרי הטירונות?

למעלה