סיפורי
לפני שאספר לכם את סיפורי, אני רוצה לציין שבעלי הוא לא אינדיאני מהג´ונגל
. הוא גדל בעיר הבירה והוא יודע מזה טלוויזיה וכו, השורשים שלו הם כנראה מהאינקה. לעניינו : טסתי לדרום אמריקה, הייתי שם שנה וחצי, ואחרי חצי שני בערך שטיילנו היכרתי אותו. הכרתי אותו בצורה בנאלית למדי - בידסקוטק, ולא ייחסתי לזה משמעות בהתחלה. וזהו, אחרי תקופה מסויימת - הבנתי שאני מאוהבת. היינו ביחד שנה, ואז ... אמא שלי התחילה להתבכיין שאני אחזור הבייתה. חזרתי, בציפייה שמהר מאוד אני חוזרת לשם, אבל מצבי הכספי ממש לא איפשר לי זאת. אני חושבת שזה טוב שחזרתי לארץ, שנינו יכולנו לבחון את רגשותניו ולהבין האם זה הדבר האמיתי או סתם אורגזמה של טיול. כנראה שזה היה הדבר האמיתי
החטלנו שהוא יגיע לפה - ואז התחילו הסיפורים עם משרד הפנים. יצרנו קשר עם שגרירות ישראל במקום ו"ייעצו" לנו שאני אכתוב מכתב שאני מזמינה אותו לפה, כנראה שזו הייתה הטעות שלנו. בכל אופן הם סירבו לתת לו ויזה. אמרו לי שאני צריכה להזמין אותו דרך משרד הפנים, וכך עשיתי. לאחר שלא חזרו אליי בערך חודשיים עם תשובה, בטענה "שהם לא מוצאים את הבקשה" קיבלתי מכתב הביתה שהם מסכימים לתת לו אשרה בתנאי שאשים עליו ערבות בסך 10000 ש"ח שהוא ישהה בישראל כחודש ימים, ללא אישור עבודה - ושלום ולא להתראות, הוא חוזר הבייתה. הגשתי עם הורי בקשות רבות שנגדיל את סכום הערבות כדי שיאריכו את זמן הויזה - אבל לא. טוב, אמרנו שנתחיל מפה ונראה מה יהיה. מאז שהיגשתי את הבקשה הראשונה ועד שאישור הויזה נשלח לשגרירות ישראל שם - עברה לה חצי שנה. הייתי יושבת לפחות פעמיים בשבוע במשרד הפנים, אבל כל הפעם נמסר לי שעדיין לא נתקבלה תשובה מירושלים או שהתיק לא נמצא. לבסוף - הוא הגיע (אין צורך להסביר את ההתרגשות) מייד פנינו למשרד הפנים בבקשה להארכת שהות, מזל מן השמיים ישבה שם איזה פקידה (שעד היום היא זוכרת אותנו) שלא הסתכלה בפרטי התיק ונתנה לו ויזה לעוד חצי שנה. את הנזיפה שהיא חטפה היא מעולם לא תשכח
וזהו, אחרי חצי שנה נסענו להתחתן בקפריסין - אמרנו "על החיים ועל המוות" - מה שיהיה - יהיה ! ואני שמחה להודיע שיצאנו לנו טוב ! מבחינה מנהלית - בן/בת הזוג של היהודי, לאחר שהוצגו מסמכי הנישואים, מקבל/ת ויזת תייר לחצי שנה + אישור עבודה. בתום החצי שנה הוא מקבל תעודה של תושב אירעי (שכוללת כמובן מספר ת.ז. ישראלי + כל התנאים הסוציאלים הנילווים המגיעים לכל אזרח) למשך 4 שנים, ואז מגישים בקשה לאזרחות מלאה. כל שנה (במשך 4 שנים אלו) יש ללכת ולחדש את "תעודת הזהות" של התושב האירעי. האמת היא, שאחרי שמקבלים את "תושב אירעי" אז אין הרבה בעיות, כי הוא / היא זכאי/ת לכל דבר. זהו, תהליך הקליטה בארץ הוא לא קל, אבל אפשר לעשות זאת וזה אפילו שווה. מאיפה הנסיך שלך ? באיזה שלב את ? אני מקווה שלא הלעתי אתכם בסיפורים
נשיקות, שלי