שלום לכם

cielo

New member
שלום לכם

נפלתי על הפורום שלכם במקרה, וטוב שכך. טסתי לדרום אמריקה לפני ארבע שנים והכרתי שם את האינדיאני הכי יפה בעולם. אנחנו בארץ ביחד כבר שנתיים וחצי, ונשואים כבר שנתיים. אני יודעת טוב מאוד על מה אתם מדברים
לאחר שלוש וחצי שנים של להתמודד עם החברה בנושא, אני יכולה לומר לכם "שימו זין" ומהר ! אני יודעת כמה זה קשה וכמה אנשים יכולים להיות "רעים" וצרים. לא שווה להתייחס אליהם, זה בלתי ייאמן, איך מדינה שעברה עוול שכזה בשל דתה יכולה להתייחס לזר בצורה גזענית שכזו. מניסיון אישי, האהבה יכולה לנצח הרבה דברים ולשבור הרבה קירות. אני יודעת שזה נשמע נורא מלודרמטי ומתאים לסרטים, אבל אני חושבת ששווה להילחם בחברה למען האהבה. כן, תמיד יהיו קשיים, אבל למי אין ?

GalGula

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif ../images/Emo39.gif

אז אהובך הוא... אינדיאני! פשוט נשמע מדהים! היתה לי חברה שזה היה חלום חייה (להתאהב באינדיאני ולהתחתן איתו)
נשמח אם תספרי לנו איך הכרתם... מעניין.... ואיך התחתנתם? ואיפה? ויש לי גם בקשונת - למרות שזה מאחוריכם ובטח לא ממש מלהיב להזכר - איך באמת הצלחת להביא אותו ארצה, מבחינת רשויות החוק, משרד הפנים וכו´? (אני בשלב "איסוף מידע" - כנראה שאני בדרך להביא הנה את בן-זוגי גם כן...)

cielo

New member
סיפורי

לפני שאספר לכם את סיפורי, אני רוצה לציין שבעלי הוא לא אינדיאני מהג´ונגל
. הוא גדל בעיר הבירה והוא יודע מזה טלוויזיה וכו, השורשים שלו הם כנראה מהאינקה. לעניינו : טסתי לדרום אמריקה, הייתי שם שנה וחצי, ואחרי חצי שני בערך שטיילנו היכרתי אותו. הכרתי אותו בצורה בנאלית למדי - בידסקוטק, ולא ייחסתי לזה משמעות בהתחלה. וזהו, אחרי תקופה מסויימת - הבנתי שאני מאוהבת. היינו ביחד שנה, ואז ... אמא שלי התחילה להתבכיין שאני אחזור הבייתה. חזרתי, בציפייה שמהר מאוד אני חוזרת לשם, אבל מצבי הכספי ממש לא איפשר לי זאת. אני חושבת שזה טוב שחזרתי לארץ, שנינו יכולנו לבחון את רגשותניו ולהבין האם זה הדבר האמיתי או סתם אורגזמה של טיול. כנראה שזה היה הדבר האמיתי
החטלנו שהוא יגיע לפה - ואז התחילו הסיפורים עם משרד הפנים. יצרנו קשר עם שגרירות ישראל במקום ו"ייעצו" לנו שאני אכתוב מכתב שאני מזמינה אותו לפה, כנראה שזו הייתה הטעות שלנו. בכל אופן הם סירבו לתת לו ויזה. אמרו לי שאני צריכה להזמין אותו דרך משרד הפנים, וכך עשיתי. לאחר שלא חזרו אליי בערך חודשיים עם תשובה, בטענה "שהם לא מוצאים את הבקשה" קיבלתי מכתב הביתה שהם מסכימים לתת לו אשרה בתנאי שאשים עליו ערבות בסך 10000 ש"ח שהוא ישהה בישראל כחודש ימים, ללא אישור עבודה - ושלום ולא להתראות, הוא חוזר הבייתה. הגשתי עם הורי בקשות רבות שנגדיל את סכום הערבות כדי שיאריכו את זמן הויזה - אבל לא. טוב, אמרנו שנתחיל מפה ונראה מה יהיה. מאז שהיגשתי את הבקשה הראשונה ועד שאישור הויזה נשלח לשגרירות ישראל שם - עברה לה חצי שנה. הייתי יושבת לפחות פעמיים בשבוע במשרד הפנים, אבל כל הפעם נמסר לי שעדיין לא נתקבלה תשובה מירושלים או שהתיק לא נמצא. לבסוף - הוא הגיע (אין צורך להסביר את ההתרגשות) מייד פנינו למשרד הפנים בבקשה להארכת שהות, מזל מן השמיים ישבה שם איזה פקידה (שעד היום היא זוכרת אותנו) שלא הסתכלה בפרטי התיק ונתנה לו ויזה לעוד חצי שנה. את הנזיפה שהיא חטפה היא מעולם לא תשכח
וזהו, אחרי חצי שנה נסענו להתחתן בקפריסין - אמרנו "על החיים ועל המוות" - מה שיהיה - יהיה ! ואני שמחה להודיע שיצאנו לנו טוב ! מבחינה מנהלית - בן/בת הזוג של היהודי, לאחר שהוצגו מסמכי הנישואים, מקבל/ת ויזת תייר לחצי שנה + אישור עבודה. בתום החצי שנה הוא מקבל תעודה של תושב אירעי (שכוללת כמובן מספר ת.ז. ישראלי + כל התנאים הסוציאלים הנילווים המגיעים לכל אזרח) למשך 4 שנים, ואז מגישים בקשה לאזרחות מלאה. כל שנה (במשך 4 שנים אלו) יש ללכת ולחדש את "תעודת הזהות" של התושב האירעי. האמת היא, שאחרי שמקבלים את "תושב אירעי" אז אין הרבה בעיות, כי הוא / היא זכאי/ת לכל דבר. זהו, תהליך הקליטה בארץ הוא לא קל, אבל אפשר לעשות זאת וזה אפילו שווה. מאיפה הנסיך שלך ? באיזה שלב את ? אני מקווה שלא הלעתי אתכם בסיפורים
נשיקות, שלי

GalGula

New member
מזהים, פשוט מדהים

איך המדינה הזאת מתנהלת... מצד אחד - כל שבוע מגיעים ארצה מאות עובדים זרים חדשים, רובם מגיעים באופן חוקי אך נשארים לשהות באופן בלתי חוקי, או שהופכים בעצמם למובטלים (כן, כן...), חלקם מגיעים בדרכים-לא-דרכים ושוהים כאן באופן לא חוקי, ומצד שני - במצבים הכי הגיוניים בעולם, כמו זוג אוהב שרוצה להיות יחד, ולתת מעצמו למדינה, ופשוט - לחיות כאן חיים נורמליים, במצבים האלה המדינה עושה בעיות וצרות צרורות, ובוחנת באלף עיניים איפה מנסים "לעבוד על המערכת".... אני כנראה הפסקתי לנסות להבין את ההגיון כאן...
אגב, cielo, אם אותי שאלת על הנסיך, אז בן-זוגי הוא אוסטרי, אנחנו כרגע בשלב של לראות לאן אנחנו ממשיכים. ככל הנראה הוא יגיע הנה לפחות בהתחלה. הוא נורא פוחד להגיע ושבסוף מה שישבור את הקשר בינינו יהיה מצב בו יהיה לנו קשה כלכלית - זה בהחלט יכול לגרום לקשיים. לא מזמן הוא התחיל עבודה חדשה. אחרי כחודש הוא החליט שהעבודה הזאת ממש לא בשבילו (לדעתי בצדק), ופשוט עזב. אז כרגע עלו מאד הסיכויים שהעבודה הבאה שלו תהיה כאן... אני יודעת שהמצב כאן קשה היום עם עבודות, אבד עדין מקוה שהוא ימצא משהו, ושיהיה טוב.... בכל מקרה, במקרה הכי גרוע עוד כמה חודשים אני מסיימת את לימודיי ואז אני אסע לשם. זאת ברירת-המחדל שלנו שהיא אגב לא נוראית בכלל.... אז בכל מקרה - יהיה טוב...

cielo

New member
פתיחות

יקירתי, זה טוב שאת פתוחה לרעיונות ולא נעולה על לגור בישראל. בעיה כלכלית בהחלט יכולה להקשות על היחסים אבל אני מאמינה זה לא ישבור אתכם. כן, מניסיון זה קשה, אבל זה לא סוף העולם. גם אני מחכה לסיים את לימודיי, אמנם זה יהיה רק עוד שנה וחצי, אבל אני בהחלט פתוחה לרעיונות. זוהי ברירת מחדל בהחלט לא נוראית. אוי, כמה שאני מתרגשת בשבילך ... עכשיו את חייבת להשביע את סקרונותי ולספר לי איך הכרתם ? בהצלחה, שלי

למעלה