שלום לכם

שלום לכם

שמי ליאת אמא לשני ילדים ומורה בחטיבה ביניים ובחטיבה העליונה. רציתי לשתף אתכם במחשבות, שעלו בי לאחרונה. במערכת הבחירות האחרונה, נתקלנו במפלגות סקטוריאליות שונות, כמו: הגמלאים, ירוקים, ואפילו עלה ירוק שהעמידו במרכז את התמיכה בלגליזציה של סמים קלים. לא ראיתי שום מפלגה שהמנושא המרכזי שלה היא שינוי במערכת החינוך. זה עודד אותי לחשוב שיש צורך בעמותה של הורים שתפעיל לחץ משמעותי על מקבלי ההחלטות לשנות, את סדר העדיפויות וליצור תוכנית משמעותית לשינוי במערכת החינוך. אני כרגע בשלב של איסוף רעיונות גיבושם כדי להביא לפעילות משמעותית של הורים בתחום זה. אני החלטתי השנה לעזוב את מערכת החינוך, משום שאני חשה שבתנאים הקיימים, לי קשה לעשות ולעבוד בדרך שאני באמת רוצה לעבוד. אני מקווה שאני בפורום הנכון, ושמכאן יעלו עוד כיוונים ודרכים שבהם אנחנו כהורים, יכולים להביא לשינוי. אני מזכירה לכם אני חובשת שני כובעים אמא ומורה במשך תקופה ארוכה, ואני מאמינה שלמורים ולהורים יש אינטרס אחד. הייתי שמחה לשמוע את דעתכם תודה ליאת

אין לאף אחד דעה או תובנה בנושא

חבל חשבתי שבפורום שעוסק בחינוך, אני אמצא התייחסות מסוימת

noa_f

New member
אני עדיין חושבת מה לענות לך...

השאלה היא, האם הכיוון שלך הוא של הקמת עוד מפלגה סקטוריאלית, שמצעה העיקרי הוא החינוך? (מטרה נאה, אך הדרך לא תעבוד, לדעתי) או שאת רוצה להתחיל לבנות "לובי" של הורים-מורים, שיכניסו את התודעה על הצורך בקידום החינוך קצת יותר חזק לסדר היום? גם במקרה כזה, יש בעייתיות מסויימת. קחי את לימור לבנת ושלמה דברת. לדברת היו כוונות טובות, אני בטוחה בכך. אבל הדו"ח שהציג, הגיע מנקודת השקפה עסקית מדי (לטעמי) ובתוצאותיו שכחו קצת על מה מדובר ומה העיקר ומה החשוב (רמת לימודים גבוהה יותר בפחות הוצאה מהנטו של ההורים). ככה שהעניין לא פשוט...

פלגיה

New member
יש עוד כמה בעיות

בין השאר כי יש מחלוקת מה זה "טוב" בחינוך. מה שנראה לי הכי חשוב יכול להראות לאחרים שולי, ולהיפך.

תראי הבסיס הוא פלורליזם

אף פעם אין הסכמה מלאה צריך להגיע למקסימום קונצנזוס הרעיון לא לנגח את מערכת החינוך, כי אני בעצמי מורה כבר 12 שנה. השנה זו השנה האחרונה שלי, אני התפטרתי ואלמד עד יוני, משום שאני מרגישה שכמורה אני לא יכולה בתנאים הקיימים לתת מעצמי יותר. ואני גם אמא לשני ילדים אחד מתבגר בן כמעט 16 והשנייה בת 3.5 ואני מרגישה שהמערכת כמו שהיא היום לא יכולה לתת להם את מה שהם צריכים מסיבות שונות, לכן כמי שחובשת את שני הכובעים אני מאמינה שהשינוי יבוא רק אם אנחנו נוביל לשינוי ולא שום וועדה ממונה המבוססת על אינטרסים.

פלגיה

New member
אני דווקא מעוניינת לנגח את המערכת

אני חושבת שהיא צריכה ניעור חזק. גם פלורליזם הוא חשוב - ולכן בראש ובראשונה משרד החינוך צריך להוציא מידיו את ההעסקה של המורים, ולהישאר רק במקום של פיקוח. הייתי מאוד רוצה לראות מערכות חינוך אלטרנטיביות שלא צריך להיות הבן של רוטשילד כדי ללמוד בהם. אבל את הרעיון הזה - של הפקעת סמכויות מידי משרד החינוך, ומעבר לסוג של הפרטה - לא נראה לי שיהיה פוליטיקאי שיקנה.

noa_f

New member
את שוכחת איפה את גרה

הפרטה של משרד החינוך תבטיח שלעשירים יהיה חינוך משובח עם תנאי העסקה נוראיים למורים ולעניים יהיה חינוך מחורבן, עם תנאי העסקה נוראיים למורים. אגב, הכרתי פעם מורה לאומנות בבית ספר פרטי בארה"ב. (אם אנחנו כבר מחבבים את רעיון החינוך הפרטי). את יודעת מה היתה השאיפה הגדולה שלה בחיים? להיות מורה בבית ספר ציבורי. כי בבית ספר פרטי היא היתה צריכה להתעסק עם המפלצות היחסניות (קרי: התלמידים העשירים) ולא קיבלה משכורת על חודשי הקיץ (למרות שהיתה מוכנה לעבוד בהם...).

פלגיה

New member
לא בטוח

אם יעשו את זה כמו שצריך. אני לא חושבת שצריך חינוך פרטי. כן צריך לפתוח בפני ההורים את אפשרות הבחירה היכן ילדיהם ילמדו.

הרעיון כרגע יצירת לובי חזק

שכולל הורים ומורים או הורים שהם מורים כמוני, כדי להביא לשינוי אמיתי במערכת החינוך.

מ נ ו ר ה

New member
יוזמה מבורכת.

אני מכירה אנשים שמנסים להכניס למערכת שיטה של חינוך מבוסס תודעה. תנסי לראות אם זה מתאים לך. למורים קל מאד לעבוד במערכת הזו. גם לילדים קל ללמוד. ובארה"ב יש קרן גדולה של תמיכה בילדים המעוניינים ללמוד בשיטה הזו. תקבלי פרטים נוספים באתר www.tmt.org.il תפני אל ד"ר דניאל גליקר.

נכנסתי לאתר נראה מדהים

אבל אני רוצה להגיע לקונצנזוס כמה שיותר גדול, ולא נראה לי שהדרך הזו מדברת לרוב הציבור בארץ

ליאת יוזמה מבורכת

אשמח לקחת חלק אני חושבת שיש הרבה הרבה מה לעשות במערכת החינוך . מה שאני רואה בבי"ס היסודי של ילדי שאחת הבעיות הקשות של מערכת החינוך היא חוסר המשמעת של התלמידים (זמן ניכר הולך לאבוד בגלל בעיות משמעת ) לצד הגיבוי של ההורים והתערבות יתר של ההורים . בואי תספרי על מה את חשבת וננסה להתקדם .

למעלה