שלום לכם....

• פותח הנושא yb
  • פורסם בתאריך

yb

New member
שלום לכם....

שמחתי ליראות שיש כזה פרום, להוציא את התיסכולים שלנו מניסיונות מאכזבים. אז אני מנסה כבר 3 חודשים, נכון שזה מעט זמן ביחס לחלקכם פה אבל ביחס לחברות שלי זה המון.... 2 חברות טובות שלי נקלטו כבר בחודש ראשון!!! אז אני בדיכאון...כי אני כל כך רוצה..... ואין לי סבלנות!!! הפסקתי גלולות והמחזור לא סדיר כמו כן יש לי שחלות בעלות מיבנה פוליציסטי מצד אחד יכול להיות שהאי סדירות נובעת מהפסקת הגלולות.(אני לא זוכרת אך היה לפני הגלולות) אבל מצד שני יכול להיות מהשחלות.. אני כבר מבולבלת מכל המידע שצברתי באינטרנט...כך שאני לא יודעת אם יש טעם לפנות לרופא...כי צריך לחכות שנה או מצד שני להתחיל בטיפול לזירוץ ביוץ (איקקלומין)שיכול ליגרום להפרעה בביוץ טיבעי אם ישנו.... אז אולי מישהי מכם יכולה לעשות לי קצת סדר בבאלגן... תודה מראש...

רותם ש

New member
הי yb

קודם כל ברוכה הבאה ומקווה שלא תישארי כאן זמן רב מאחר ותצליחי להיקלט מהר. אני אנסה לעשות קצת סדר בבלגן. אז קודם כל שלושה חודשים זה אכן מעט זמן. גם לזוג שאין לו בעיות פוריות יש רק סיכוי של 25% כל חודש, ולכן בדרך כלל ממליצים לחכות שנה. עם זאת , מאחר שאת יודעת שיש לך שחלות פוליציסטיות, יש מקום לעירנות מאחר ויכול להיות שאת לא מביצת כל חודש ואפילו לא מביצת בכלל. אז אני לא אומרת לחכות שנה אבל גם לא להתחיל טיפול תרופתי. במקומך הייתי מנסה לברר האם את מביצת. יש כמה דרכים לעשות זאת. הדרך הטבעית היא לעקוב אחרי חום והפרשות (תוכלי למצוא הרבה חומר ברשת אם תחפשי basal body temprature-BBT). דרך נוספת היא להיעזר בערכת ביוץ - חסרונה המשמעותי הוא המחיר (150 שקלים לערכה), ויתכן שתצטרכי יותר מאחת לחודש. הדרך הרפואית היא לבצע מעקב זקיקים (מתבצע בעזרת אולטרסאונד וגינלי), ולזה תצטרכי הפניה מרופא. אני הייתי הולכת בדרך הטבעית שהיא אמינה, לא גוזלת זמן ולא מכניסה יותר מדי לחץ למערכת. שיהיה המון בהצלחה. ודרך אגב, שם עם יותר אישיות עשוי להפיק יותר תגובות.

שלום גם לך

עצה ראשונה-כדאי לך לבחור שם יותר קל לכתיבה. גם לנו יש חברות טובות יותר או פחות וקרובות משפחה כאלה ואחרות שנקלטו בחודש הראשון, אבל יש לך עוד זמן לדיכאון, חביבתי. המחזור היה סדיר קודם? אם היה משהו ממש חריג לפני הגלולות היית זוכרת, לא? זה יכול להיות בהשפעת הגלולות אבל ממש לא בטוח. אני לא יודעת. קשה לי להאמין שמישהו יתחיל לך טיפול אחרי 3 חודשים. את קוראת כאן המון דברים שיש סיכוי גבוה שלא שייכים אלייך ויהיו עבורך ידע כללי ותו לא (אמן). אני התחלתי איקקלומין אחרי 7 חודשים, שזה נחשב מוקדם, אבל זה היה אחרי בדיקות ובירורים...מצד שני-לא זרקו אותי מכל המדרגות בגלל שלא חיכיתי שנה. יש לך שחלות בעלות מבנה פוליציסטי ואני לא מבינה בזה הרבה, אבל אולי זה מצדיק ביקור אצל הרופא למרות התקופה הקצרה של הנסיונות. אני מציעה לך לחכות ולראות מה יענו לך הפוליציסטיות (ויש הרבה כאלה). בסבלנות לעומת זאת, אני מתחילה להבין. קחי את הזמן, ותנצלי כל רגע שאת יכולה להמשיך בנסיונות רגועים בלי התערבות של תרופות וכו´. תציבי לעצמך נקודת זמן מסוימת (למשל עוד 3 חודשים) שעד שאת מגיעה אליה תמשיכי בנסיונות, ורק אח"כ תחשבו ותחליטו אם ללכת לרופא או להמשיך בנסיונות. (נכון, יכול להיות שאח"כ תגלו שסתם חיכיתם, אבל לא הקרבתם זמן רב מדי בשביל זה) ואסיים בברכת הפורום- ברוכה הבאה, ומאחלת לך לעבור מהר לפורום השכן (מאחלת גם שבמקרה שלך זה יהיה פורום הריון ולא "אחרי טיפולים").

shiri_koren

New member
קודם כל ברוכה הבאה

yb יקרה שלום ברוכה הבאה לפורום שלנו, אני בטוחה שפה תמצאי את התשובות לכל שאלותיך ותמיכה בשעות הפחות נעימות. גם אני בעלת שחלות פוליצסטיות וגם לי היו בעיות בסדירות המחזור. התחלתי ללכת לרופא נשים בקופת חולים ואמרתי לו שהמחזור לא סדיר אז הוא אמר תמתיני עד שהמחזור יגיע זה בטח לגלל הגלולות. אחרי שהוא לא הגיע במשך חודש וחצי החלטתי ללכת לרופא פוריות והוא עלה ישר על העובדה שיש לי שחלות פוליציסטיות. שחלות מסוג זה מצריכות טיפול ולכן אחרי 3 חודשי נסיון התחלתי בטיפול. לכן המלצתי אליך היא ללכת לרופא שמתמחה בפריון ואל תתני לרופא נשים רגיל לעכב אותך עם טיפולים שהוא לא ממש מומחה בהם. אם יש לך עוד שאלות או זקוקה לייעוץ אשמח לעזור שירי נ.ב. מקווה שלא הלחצתי אותך כי שחלות פוליציסטיות היא תופעה מאוד נפוצה

iris2210

New member
פוליסטית כמוך../images/Emo91.gif

אני מבינה את התסכול שלך גם אני כבר רוצה להחזיק בידי תינוק משלי. אני פוליסטית כמוך וההמלצה שלי אליך הוא לפנות לרופא מומחה פוריות שיעשה לך פרופיל הורמונלי וגם בעלך יעבור בדיקות ויראה בדיוק את הטיפול המתאים לכם. את רק בתחילת הדרך יש אחרות שיותר זמן כבר נמצאות בטיפולים. צריך המון סבלנות. אני מקווה שכולנו לא נהיה פה הרבה זמן. מאחלת לך המון הצלחה. פני בהקדם לרופא הנשים שלך שיפנה אותך לטיפול פוריות.

iris2210

New member
מבקשת המלצה../images/Emo91.gif

עברתי היום הזרעה ואני שמחה שזה נגמר. נשאר לנו לחכות לסוף החודש לראות אם יש או אין היריון. השאלה שלי היא איכות הזרע לא היתה טובה מה עושים לשיפור איכות הזרע. ולמה הרופאים לא מטפלים בבעית הזרע של בעלי. בפעם הבאה בוודאי נבקש שיטפלו בבעלי. מבקשת עזרתכם

מרב.

New member
איריס הי,

האם עשו לכם השבחה? בהזרעה זה הדבר היחידי שאפשר לעשות. את נוזל הזרע שוטפים מהזרעים המתים, ובד"כ מבצעים השבחה. נוזל ההשבחה מכיל קפאין, שגורם לזרעים להתעורר (עורו, קומו זרעונים...) אהי לא בטוחה כמה אפשר לטפל בבעיות זרע, ועד כמה שלכם חמורה. אני יודעת שמדי פעם, כשהבעיה חמורה, נותנים הורמונים גם לגבר (תנו לגבר גולדסטאר
) מקוה שתצליחו עוד בשלב ההזרעות, אבל והיה ותגיעו ל-IVF, יש יותר אפשרויות, החל מכך שהזרעונים לא צריכים לשחות רחוק אל המטרה, או טיפול ICSI, שהוא החדרת הזרעון לתוך הביצית. אבל את תצליחי כבר בפעם הזו, אין לך צורך במידע הזה
מרב

iris2210

New member
אני מאוד מקווה

אני מודה לך על התשובה. אני לא חושבת שהבעיה שלנו חמורה. אני מאוד מקווה כי הרופאה לא כך כך מנדבת לנו פרטים על השבחת הזרעונים. איכות הזרעים בהזרעה קודמת היתה יותר טובה מהזרעה של היום.

נועם@בת

New member
שיפור איכות הזרע

קודם כל ההשבה שעשיתם מהווה שיפור. וההזרעה מקצרת את הדרך לזרע, כך שהיא במיאה את הזרעים התקינים עד "פתח הבית". תלוי ממה נובעת בעית הזרע. אם היא נובעת מבעיה הורמונלית, אפשר לנסות טיפול הורמונלי לגבר. אם היא נובעת מוריקוצלה (דליות ורידים באשכים) יש הממליצים על ניתוח, אבל רק במצב זרע קשה. מעבר לזה, אין לרפואה הקונוונציונלית הרבה מה להציע. הרפואה המשלימה מציעה דיקור, עשבי מרפא ותזונה נכונה לשיפור מצב הזרע. נקווה שההזרעה היום תעשה את העבודה והדיון הזה ישאר תאורטי בלבד .
נועם

מרב.

New member
ושלום גם לך...

אני לא אציע לך לבחור כינוי יותר קליט, כיאני לא חושבת שמקומך על דפי האינטרנט, בפורום פוריות. 3 חודשים זה כלום זמן, אפס, נקודה בזמן, וההתעסקות שלך בנושא הפוריות, בעיקר בפורום הזה, פה נמצאות בנות שמנסות תקופות של שנים ונמצאות בטיפולים סבוכים היא מיותרת ומלחיצה. אני לא יכולה להכריח אותך, אבל לו היית חברתי, הייתי שולחת אותך לעשות אהבה עם אישך ולא מספרת לך דבר על טיפולים. כך עשיתי עם חברה טובה, שבגלל הבעיות שלי נלחצה כבר חודשיים-שלושה אחרי שהפסיקה גלולות, הלכה לרופא ובדתה שהם מנסים כבר שנה. עם טופס הבדיקות ביד, לפני שהספיקה לבצע, גילתה חודש אח"כ שהיא בהריון
הנושא של הלחץ מאוד משמעותי ולא בריא, ולא תורם לכניסה להריון. פוליציזם אינו סוף העולם, בנות רבות הרו בקלות ואינן יודעות אפילו איך נראות השחלות שלהן למרות שהן פוליצסטיות. אני לא מוצאת טעם אפילו בלהסביר לך את כל הנושא, כיוון שזה כל כך מיותר, כל כך מלחיץ- ולחינם. עוד 4 חודשים לא יצליח, תבואי אלינו, עד אז תשכחי אותנו, תפסיקי לבחוש בנושא, ותעשי הרבה אהבה עם האיש שלך. סליחה אם הייתי נחרצת, כך אני מרגישה- ושיהיה בהצלחה, מרב

מרב.

New member
אופס, מיד עליתי 5 ק"ג ../images/Emo8.gif תודה תודה

ואכן מרב בלי י´´´´´´´´´ יש לי אישור מהאקדמיה ללשון עברית שכך כותבים את שמי, וגם אישור בכתב מאלוהים, בתנ"ך הלוואי וידעתי באיזה ספר/פרק/פסוק

רומי 007

New member
בקלילות מותק

מרב בת שאול בלי יו"ד בשמואל א´ י"ד, פסוק מ"ט ובפרק י"ח, פסוק ט"ז

רומי 007

New member
מותק´ל

אם את מתכוונת שאני משאירה פירורים על השולחן אז כן, אבל בערך כאן נגמר הקשר שלי לרבנות. אבל בעניין התנ"ך: זו אהבת חיי. אין טקסט נהדר ממנו. צאי ולימדי!

מרב.

New member
רומיקי,

את מפתיעה אותי שוב ושוב לאחרונה, ברגישות, בשנינות, בהומור... תודה רבה על החיפוש עבורי, רשמתי לפני. אבל תנ"ך? רק עם קאסוטו, בשבילי...

רומי 007

New member
YB יקרה

מצטרפת בחום להמלצה של מרב - חבל על הלחץ המיותר ועל האינפורמציה ה"כבדה" שלה את נחשפת בפורום. ובכל זאת - אם כבר הצצת לרגע לעולמנו הטרוף - קחי עצה קטנה לדרך: פוליציסטיות היא תופעה רחבת טווח. גם אני פוליציסטית ובכל זאת נכנסתי בעבר להריון עם כדור אחד של איקקלומין (כן, יש ניסים כאלה). על כן, אם לא תצליחי עוד מס´ מחזורים, כדאי שתיבדקי ושתנסי את הכדור הזה. במרבית המקרים בהם הבעיה היא רק בעיה של פוליציזם, הטיפול נגמר בכדור או שניים. עד אז - כמו שאמרה מרב - הרבה אהבה, במיוחד בביוץ, ומאחלת לך כניסה מהירה להריון.

למעלה