שלום לכם...

שלום לכם...

לא ידעתי שהפורום הזה קיים עד שהגעתי אליו דרך הדף הראשי, וזה בדיוק הפורום שחיפשתי!
(אני מקווה שזה אכן המקום הנכון..) הסיפור שמביא אותי הנה הוא כזה... עבדתי במשך שנה וקצת כדיילת מכירות בחברה שמשווקת מעמדים לרמקולים וזרועות בתוך רשת גדולה של "עשה זאת בעצמך". יום בהיר אחד ובאופן מפתיע (ללא כל הודעה מוקדמת) חיכה לי בדואר מכתב פיטורים. לא הבנתי על מה ולמה, כי במכתב הם ציינו שהסיבה לפיטורים האלו היא צמצומים בחברה. התקשרתי אליהם לקבל פרטים נוספים, ולטענתם הודיעו לי על הפיטורים טלפונית (והם בכלל לא טרחו להודיע לי טלפונית!) ושלפי חוק אכן מגיעים לי פיצויים משום שהם לא הודיעו לי שבועיים מראש, אלא 4 ימים לפני שאני אמורה לסיים את העבודה. בקיצור, עבר חודש וחיכיתי לקבל את המשכורת האחרונה שמגיעה לי ואת הפיצויים, וכשראיתי ששום דבר לא נכנס לחשבון הבנק, התקשרתי אליהם שוב ושאלתי מה קורה. בשיא חוצפתם, הם טענו שהם קיבלו טלפון מאחד העובדים באותה רשת שבה עבדתי, והוא טען שביומיים האחרונים שהייתי אמורה לעבוד לא נכחתי כלל בעבודה, אלא הדפסתי כרטיס והלכתי הביתה! כשסיפרתי להם שזה שקר גס שאני לא מבינה מאיזה אינטרס הוא מתקשר ומספר להם דבר כזה, הם שלחו אותי להתעמת איתו ולהביא להם אישור בכתב עם חתימה שלו שאכן הייתי שם!!! המוזר הוא שאותו אדם הוא זה שסידר לי את העבודה מלחתחילה, ועוד יותר מוזר הוא שהיומיים המדוברים היו שישי- שבת, והוא לא עובד בשבתות. בכל אופן, הם טענו שעל סמך זה לא מגיעים לי פיצויים ולא משכורת "כי מאיפה אנחנו אמורים לדעת שאכן היית כל החודש בעבודה?" וההכי מרתיח אותי זה השקרים שלו. הוא ראה אותי באותו בוקר שישי, אמר לי בוקר טוב, ומלבדו- כל העובדים האחרים ראו שהייתי בעבודה כל היום ולא זזתי לשום מקום! בלי לחשוב הרבה, הלכתי לבית דין לעבודה ותבעתי את המשכורת והפיצויים המגיעים לי. ניסיתי לברר גם האם אותו אדם מוכן להעיד במידה שייערך משפט, והוא ענה שבשום פנים ואופן לא, כך שאני מאמינה שהצדק איתי. בכל אופן, מסתבר שה"צמצומים" בחברה גרמו לכך שקיבלו במקומי לעבודה שני אנשים נוספים שאת שניהם אני מכירה. איזה מין צמצומים גורמים לכך שמעסיק מפטר עובד אחד ולוקח שניים אחרים במקומו?? מה דעתכם? לא חוצפה?

כמה שאלות

עבדת כדיילת, שרתת את החברה בנאמנות, הבאת מכירות, אני מניח ועכשיו את מרגישה שיורקים לך בפרצוף - נכון ? לא רק שלא אומרים לך אמת גם מזלזלים במה שנתת ושולחים אותך לעזעזל. אז מה זה אומר בשבילך ? שהחלק שלך שמאמין באנשים חטף בומבה ומעכשיו תתיחסי בחשדנות לכולם ? שעכשיו את מצטערת על משהו ? שאת מחפשת הדרכה להתמודדות בתהליך המשפטי ? שאת מבואסת, בדאון וקשה לך להרים את עצמך ולחפש עבודה ? איך היית מגדירה את מצבך ומה הן המטרות שלך היום ? בואי נתחיל לעשות סדר. אמיר דרור

אמממ אני אנסה לענות לך על זה...

אני לא חשדנית כלפי כולם, ולא מצטערת על כלום. הדרכה בתהליך המשפטי כרגע אני לא צריכה, מכיוון שיש מי שעוזר לי בזה (ועוד לא הגיע הזמן של המשפט..) האמת היא שכן- אני די מאוכזבת וקשה לי להרים את עצמי ולהתחיל לחפש עבודה חדשה. כרגע אני עובדת בעבודה חלקית, שהיא רק בסופי שבוע (שישי ושבת) כי זה מה שהצלחתי למצוא, אבל זה מדכא אותי לגמרי כי זה סוף השבוע, וכל השבוע אני בלימודים, כך שלא קורה שסוף השבוע נותר לי פנוי. וזה לא שאין לי רצון למצוא עבודה. החיפוש עצמו פשוט מייאש! שלחתי קורות חיים כבר לכל מקום אפשרי, ואפילו הלכתי לכמה מקומות בכוחות עצמי. בכל מקום (כמעט) עושים סלקציה מכוערת ובד"כ מקבלים לעבודה את מי שהם מכירים (חברים שלהם, שכנים, אחיינים וכו'...) או שמעמידים תנאי קבלה בלתי אפשריים (עבורי לפחות, בתור סטודנטית
), כמו למשל קורס של חודש ימים שהכרחי לעבור, והוא דווקא בשעות הלימודים אחר הצהריים. ולא שווה לי להפסיד חודש לימודים בשביל שום עבודה... הרי לא בשביל זה נרשמתי ללמוד. בקיצור- באתי לקטר לכם קצת...

לעשות לימונדה מלימון

מה את לומדת ? לאיזה עבודות את מבקשת להתקבל ? במה את ממש טובה ? והנה מאמר שיכול לעזור לך לעשות סדר ואולי גם תוכנית פעולה מעשית. כאן את גם יכולה להרשם ולקבל את העלון החודשי שיתן כל חודש זוית ראייה חדשה - להרשמה בהצלחה, אמיר דרור

למעלה