שלום לכם...

Mירב

New member
שלום לכם...

פעם ראשונה בפורום, ויש לי שאלה: נולדתי עם מפרק ירך (שמאל) "מפורק" (לא יודעת איך זה נקרא בעברית): Dislocated Hip או Dysplasia זה המושג באנגלית. בתור תינוקת, סידרו לי את זה ומאז מעולם לא הרגשתי שום דבר, עד.... ליומולדת 40, בדצמבר שעבר. התחילו לי כאבי-תופת וצליעה. הפסקתי כל פעילות למשך זמן מה, ולאט לאט הכאבים פחתו. מאוד חסרה לי הפעילות ובייחוד היוגה. כמו כן נאמר לי שעלי לחזק את השרירים סביב המפרק. עשיתי קצת תרגילים וזה עזר במידה רבה. לפני כשבוע חזרתי ליוגה אינטנסיבית. ההרגשה נהדרת, אך הכאבים במפרק הירך חוזרים, בייחוד לאחר הפעילות אך גם תוך-כדי, וכמובן גם הגמישות בצד השמאלי פחותה בהרבה מצד ימין. (למרות שכל החיים, כאמור, לא היתה לי שום בעיה!!!) אני חוששת שאני מזיקה לעצמי ע"י היוגה, אך מצד שני אני ממש ג'אנקית של יוגה ונורא קשה לי עם המחשבה על לוותר עליה לגמרי... ושאלתי....: האם יש אפשרות שרק תנוחות מסויימות מזיקות לי, ושלעומת זאת תנוחות אחרות עשויות אפילו לחזק ולהיטיב עם תופעת "המפרק המפורק"
(זה די מדהים, אם תרצו אסרוק ואעלה לפה צילום רנטגן) המון
מראש לכל המשיבים!

kashke

New member
../images/Emo13.gif עניתי לך והנה הקישור...

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1048&msgid=60170842 רק בריאות

ציפי ג

New member
שמעו גם שמעו

אני אתן לך בסוף את הקישור. אבל מבלי לשמש שופר לשיטה שאני מורה בה, אני חושבת שאם לאחר כאבים במקום מסוים, אדם חוזר לאחר הפוגה לפעילות אינטנסיבית (והדגש הוא על אינטנסיבית ) הוא מתייחס לרצון שלו ללא שימת לב לגוף שלו. למה הדבר דומה, לרץ מרתון ששבר את הרגל וביום שהורידו לו את הגבס הוא כבר רץ 42 קילומטר. אפשר לעשות יוגה מבלי לעשות אותה אינטנסיבית. גם אני חושבת שכדאי לפנות לרופא לבדוק מה האבחנה הרפואית, ולאחר מכן לברור את התחום הטיפולי שיתאים לך. ולהלן הקישור: פלדנקרייז בארה"ב. בהצלחה

Mירב

New member
המון תודה! סליחה על האיחור בתגובה.

6 בנים! WOWWWWW!!!

ממש לא מסכימה

החלפת שיטה אחת באחרת זה לא הפיתרון. את צריכה להבדק. לדעת ממה נובעים הכאבים, לבדוק איזה שריר צריך לחזק, למתוח, איזה תנועות יכולות להועיל ואיזה להזיק. תבדקי אצל פיזיותרפיסט ואז בהתאם להמלצות שלו את יכולה להמשיך יוגה אבל עם ההגבלות וההמלצות שיתנו לך.

למעלה