שלום לכם

sunnycalifornia

New member
שלום לכם

בתי בת הכמעט 13 אובחנה לאחרונה בOCD ודכאון. היא מטופלת בפרוזאק והפסיכיאטרית שלה איבחנה אתמול גם שילוב של טוראט, יש לה לעיתים נדירות טיקים בפנים, ובידיים היא מפוררת ניירות, אבל בעיקר עקב תחושה של הילדה כאילו יש לה דחף פנימי - שלא בא לידי ביטוי מעשי של נגיעה במקומות אסורים של אחרים. אני עדיין סקפטית לגבי האיבחון הזה. והייתי רוצה לדעת האם יש כאן מישהו מנוסה שיכול להסביר לי מה זה. מכל מה שקראתי על התסמונת באף מקום לא מופיעה תופעה כזו. היא קבלה טיפול תרופתי בהלדול. מאוד מודה לכם על ההתיחסות

שלום רב..../images/Emo140.gif

לחלק מהלוקים בתסמונת טוראט , למיטב ידיעתי, יש נטייה לגעת דווקא במקומות אסורים. כגון, מקומות שיש סיכוי שיישברו, או מקומות מוצנעים , או מקומות שבפרוש מצויין או מקובל שאסור לגעת בהם. עצם האיסור זה בדיוק מה שנותן את ה" דחף" כן לגעת. לדעתי ומנסיוני ניתן להשוות את זה לאמירת קללות ומילים " אסורות", (קופרולליה), דווקא משום שהן " אסורות".

alon711

New member
אצל אמי שמתי לב לתופעה שהיא מגרדת

הרבה בראש אפילו בלי לשים לב. וכשאני מעיר לה (ולצערי, לפעמים לא בעדינות) היא אומרת שהיא מגרדת כי יש לה כמו קשקשים שנוצרו עקב צביעה את השיער והיא כאילו מסירה אותם בזכות הגירוד... תעזרו לי בבקשה. האם נראה לכם שאולי יש לאמי טוראט אבל פשוט היא שולפת לי הסברים כדי להצדיק את מעשיה? אני אובד עצות, בגלל שלא מדובר בי שאני יכול ללכת לרופא אלא מדובר באמי...
. אני שב ומדגיש שלכל תופעה שהיא עושה יש הסבר מניח את הדעת וכשאני מעיר לה, היא מפסיקה מייד לעשות. אההה...היא גם אוהבת לגרד לעצמה את העור ה"עודף" סביב הציפורניים...

אלון, ישנם הרבה אנשים שיש להם ../images/Emo8.gif

"טיקים" וזה לאו דווקא טוראט...ובדרך כלל כל אלו שיש להם טוראט ולא מודעים לזה...כשמעירים להם מוצאים תירוצים ואין הם יודעים בעצמם מה עובר עליהם. כשמעירים להם בדרך כלל יכולים לשלוט בזה למס' דקות ואפילו שעות אבל אח"כ זה מתפרץ שוב עם ריבית דה ריבית...ואפילו באופן שונה. לגבי גירוד העור העודף סביב הציפורניים....זה קיים אצל הרבה אנשים ולאו דווקא מאובחנים עם טוראט...לכן אינני יכולה לומר לך שבוודאות יש קשר - אבל אולי ל- OCD (טורדנות כפייתית)...אתה יכול להיכנס גם לפורום שלהם ולבדוק שם.

בנבר

New member
קללות

ידוע שאחד מהסימפטומים בתסמונת טורט הם קללות עם קונוטאציה מינית.בעבר הכרתי ילד מאד צעיר (בן 3) שקילל קללות מאד גסות ומיניות, בדיעבד הסתבר לי שהוא לוקה בתסמונת טורט.האם יש למישהו מושג כיצד ילד כה צעיר מקלל כך כתוצאה מהתסמונת כשהוא למעשה בשלבי דיבור מאד ראשוניים והקללות נוראיות?

שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

לפני שבני אובחן עם תסמונת טוראט...היה לו OCD לפורר ניירות..חבילות שלמות של A4 עשה מהם מטוסים ושלג....יום אחד הגעתי הביתה חשבתי שאני בחרמון מרוב שכל החצר היתה מלאה בניירות. לגבי נגיעה במקומות אסורים אצל אחרים - ידוע שיש מספר לא קטן של לוקים בתסמונת טוראט עם אותו דחף...חלקם שולטים בזה וחלקם לא.

sunnycalifornia

New member
תודה, אבל...

היא לא נוגעת באף אחד ובשום דבר זה הכל אצלה בראש, היא טוענת שכאילו יש לה דחף, זה מעולם לא יצא אל הפועל. מה לגבי התרופה הזו הלדול? מה אתם יכולים לספר לי עליה? תודה

הלנה

New member
בקשר לנגיעות

לבן שלי היתה תקופה של נגיעות, אבל לאו דוקא במקומות "אסורים" אלא בכתף של מישהו, בעיקר אם מישהו אחר נגע בו. אבל שמעתי על מקרים של נגיעות במקומות אסורים ואפילו כאן היה מישהו שסיפר שכמעט הסתבך בהאשמה על הטרדה מינית.

למעלה