שלום לכם

frikin shin

New member
שלום לכם

בחיפוש אחר פורום גיטריסטים או משהו דומה, וחוסר הצלחה בנתיים הגעתי לפורום הזה. נגןIPOD. הייתי רוצה לעלות נקודה שאני מקווה שלא תקבלו בכעס ותגיבו כראוי. לי אישית אין אייפוד ואני גם לא רוצה. כן, הרעיון שהוא קטן ונוח ואתם יכולים להוריד אליו כמה שירים שאתם רוצים סבבה. אבל אני אישית מעדיפה דיסקים מקוריים שיש לי בדיסקמן מאשר שירים שאני מורידה מהאינטרנט. לא יודעת למה , אבל כשיש לי דיסק ביד זה פשוט תחושה יותר טובה... זה נשמע מטופש אני יודעת. בכל מקרה: לפני הרבה זמן (יחסית) היו אנשים משתמשים בתקליטים. כשהדיסקים באו לעולם, אנשים התלהבו כל כך מההמצאה החדשה וזרקו את התקליטים
. וכיום, אין רבים מדי שמשתמשים בתקליטים מכיוון שיש המצאה חדשה וטובה יותר לאנשים. דיסקים קטנים ונוחים יותר, בעלי איכות טובה יותר. ועכשיו - האייפוד. האם זה אומר שהדיסקים ייעלמו להם גם לאט לאט? חבל שהעולם הולך ככה.. המצאה של משהו חדש - "השתעבדות" למוצר וחוסר התייחסות למוצר האחר. אנשים רואים משהו חדיש יותר ומתלהבים ושוכחים את היתרונות של הישן. אני אישית שומעת בתקליטים ודיסקים, דרך אגב. זהו. סליחה על הפלספנות. פשוט הייתי צריכה לכתוב את זה ואני אשמח לקבל תגובות

AGENT SHESH

New member
לא, בהחלט לא נראה לי.

תמיד מחפשים מדיה רווחית כלכלית, מעבר לאייפוד ודומיו לא יהיה רווחי לאמנים, ועל כן אני לא רואה סיבה שזה יקרה בזמן הקרוב.. אנשים תמיד יישארו עם דיסקים או משהו מתקדם יותר שיחליף אותו.

את טועה,

האיפוד הוא לא הבא בתור אחרי דיסקים ואחרי תקליטים, הוא רק איכסון, מה שבא אחרי הדיסקים הם הקבצים, הmp3 ogg aac ואחיהם, האיפוד הוא רק כלי איכסון נייד, המחשב הוא כלי איכסון נייח, הדיסקים mp3 גם ניידים ומנוגנים בדיסקמנים ונגני DVD הקבצים הם הנקודה פה, המדיום הפך לוירטואלי, נקח לדוגמא קניה בחנות ווירטואלית לא מוכרת לנו איפוד או דיסקים, אלא קבצים מוגנים באפל aac במייקרוסופט WMA בריל RM הבנת?

New member
התכוונתי לכתוב תגובה ארוכה,

אבל אז ראיתי שאת בת 14 והחלטתי שזה בטח יעבור עד החתונה:) וברצינות. לא צריך להיות אובר דרמטיים ואנטי הקידמה (למרות שטכנופוביה זה עדיין בגדר המותר). הרי לא ציפית שהעולם יילך אחורה ואנשים יזנחו את מכשירי המיני דיסק והאמפי3 לטובת הגרמופונים. זה לא יקרה, כי העולם משתנה וזמנים משתנים וכל זה. למען האמת, אפשר לראות כל הזמן נהירה של עוד ועוד אנשים לכיוון המחט. ברור שיש בזה איזה קטע בכל עניין התקליטים, אבל עדיין לא צריך לעשות רומנטיזיציה מכל דבר ולהחרים את החדיש. לא כל מה שחדש הוא רע. שורה תחתונה: מי שנוהג לקנות דיסקים ותקליטים, ימשיך לעשות כן גם בהמשך ומי שנוהג להוריד שירים ולצרוב, ימשיך לעשות את אותו הדבר עם או בלי האייפוד ברקע. זה יותר עניין של הרגל\אופי. וכפי שנאמר, האייפוד הוא רק כלי איחסון (ברור שגם לו יש את הקטע הזה של "כת התפוח", אבל זה כבר לשרשור אחר). אישית, אני שמח שיש לי את האפשרות לקחת איתי בכיס את כל ספריית הדיסקים\תקליטים שיש לי בבית לכל מקום, וזה לא אומר שאני אפסיק להשתמש בהם או לקנות. כי יותר מאייפוד חדש, אין כמו ההרגשה שבלקנות אלבום חדש.

frikin shin

New member
בת 14 לא טוב אה../images/Emo4.gif

ארג... הבנתי את עמדתך. עמדתכם. תודה על התגובות. אני לא חושבת שכל דבר שחדיש הוא רע, ואם זה יצא ככה בהודעה אז לא התכוונתי לזה. אבל פשוט אנשים שאמרתי להם שאני לא רוצה אייפוד אז הם אמרו לי: למה? לא צריך לקנות דיסקים את יכולה להוריד הכל לאייפוד וזהו
... וזה עוד משהו קטן שמחליף את הדיסקים, בסופו של דבר.

OrlyNL

New member
הבעיה היא שהחברים שלך

מבססים את הדברים שלהם על תעשיית ההורדות הלא חוקית. נכון שאפשר להוריד היום כמעט כל שיר ישר למחשב ומשם לאייפוד, אבל זה עדיין לא חוקי. יש אנשים שכן אוכפים את החוק, וקונים דיסקים בחנויות. אם משהו יקרה בקרוב - זאת תהיה פשיטת הרגל של חברות התקליטים, בגלל כל ההורדות הלא חוקיות. עד אז...דיסקים צריכים להיות האופציה היחידה בשביל הצרכנים, ולא קאזה / אימיול וחבריהם.

UHUstick

New member
אוכפים זו ממש לא המילה הנכונה

ולא אגיד את דעתי בנושא של הגלוריפיקציה של השפה שאת מנסה לעשות!

gt-master

New member
האמת שאת צודקת במשהו

הדיסקים הם המקור והם נשמעים הכי טוב כמה שהאיפוד יהיה איכותי,המוסיקה מקווצת ומן הסתם פחות איכותית. נגני ה אמפי3 טובים לניידות אבל בבית עדיין אני חושב שמי שרוצה לשמוע כמו שצריך,יעדיף דיסקים.

מכווצים../images/Emo140.gif

אני קיבלתי אייפוד, ואני מעביר את כל הדיסקים שלי ל - iPod, מכיוון שזה הרבה יותר נוח לקחת איתך אייפוד מאשה מספר של דיסקים + דיסקמן (שהוא גדול יחסית). מעברת לזאת אפשרויות הדפדוף בו מאוד נוחות (במקום להחליף דיסקים). לגבי האיכות יש בזה משהו - למרות שאני מעביר את כל הדיסקים ל - 320Kbps, ובכך האיכות נפגמת פחות (ומי שטוען שאיכות של דיסק היא 192 או משהו כזה טועה, היא בכלל לא נמדדת כך, והיא הרבה יותר איכותית). מי שיש לו 40Gb יכול להשתמש ב - Wav כך שהאיכות לא נפגמת בהעברה. האמת היא שגם לי זה קצת מפריע, והיום יש גם אתרים שמוכרים mp3 באופן חוקי. אבל זה לא הסוף. יש היום DVD-Audio ו - SACD שמציגים איכות גבוהה בהרבה משל דיסק רגיל, קיבולת גבוהה יותר - וסראונד. בסופו של דבר - הטכנולוגיה משפיעה גם לרעה ולא רק לטובה. היום אנשים עובדים מהבית, קונים מהבית, מסתגרים בבית, לא משהו

frikin shin

New member
צודק בקשר לשורות האחרונות../images/Emo45.gif

ואני לא יודעת למה, פשוט אני אוהבת יותר דיסקמן מאשר אייפוד. אייפוד באמת הרבה יותר נוח לנשיאה אבל פשוט יש משהו בדיסקים ודיסקמן שאני יותר אוהבת. לא בהכרח האיכות. לא יודעת להסביר את עצמי. עזבו.

מה רע בכלי נגינה ונגנים? 212

כמו שאמרו, האי פוד לא נועד להחליף דיסקים. הקבצים נועדו להחליף דיסקים. אפל היו הראשונים שבאמת ניצלו את העתיד בעניין, פתחו את אי טונס או אי סטור או איך שלא קוראים לזה. האי פוד הוא רק הכלי לשימוש. בדיוק כמו דיסק מן, ווקמן, פטיפון. הדיסקים יעלמו, זה לא אומר שמוזיקה חוקית תעלם. במקום להוריד מקאזה, אי מיול וכ'ו, קונים אצל סוני, אפל או כל שאר החברות.

למעלה